VIKEND AKCIJA! Uporabi kodo: VIKEND

0h
0m
0s
Išči

SONY DSCHX99B kompaktni fotoaparat

ID: 618917
479,99 €

ali od 12,78 € / mesec

Izračun obrokov
Možnost vračila v 14 dneh 
Želite ponudbo za podjetje? 
Dostava
Standardna dostava predvidoma od nedelje, 31.3. naprej
Osebni prevzem - spletni nakup*
Brezplačno v izbrani poslovalnici z razpoložljivo zalogo  predvidoma od jutri, 30.3. naprej
Prodajalec: Big Bang
Več o prikazovanju ponudb
Opis izdelka
HX99 je najmanjši4 kompaktni fotoaparat na svetu z zoomom 24–720 mm1, ki ga enostavno prenašate. Ponuja video snemanje 4K2 3, hitro inteligentno samodejno ostrenje, samodejno ostrenje oči in optični stabilizator slike SteadyShotTM ter OLED Tru-Finder z visokim kontrastomTM, priročen obroček in zaslon na dotik z nagibom za 180°.

 


Najmanjši fotoaparat na svetu17 s širokim razponom zooma
Fotoaparat HX99 pokriva območje od širokokotnih 24 mm18 do telefoto 720 mm18, zato je popolna izbira tako za privlačne fotografije s potovanj kot za vsakdanje hitre posnetke. Objektiv ZEISS® Vario-Sonnar T* zagotavlja vrhunsko kakovost slike po celotnem razponu zooma, s funkcijo Zoom za jasno sliko pa lahko fotografirani subjekt še dodatno povečate (do 1440 mm18) in pri tem ohranite visoko ločljivost. [1] 24 mm[2] 720 mm [3] 1440 mm

Exmor R™ in BIONZ X™ omogočata vrhunsko kakovost slike
Slikovni senzor fotoaparata HX99 – senzor CMOS z osvetlitvijo iz ozadja in z 18,2 milijona slikovnih pik (efektivno) – skupaj z naprednim sistemom za obdelavo slik BIONZ X zagotavlja vrhunsko kakovost slik tudi pri natančnih teksturah in podrobnostih. Z razponom ISO80–6400 (razširjeno) lahko nastanejo čudoviti posnetki tudi iz slabo osvetljenih prizorov, izboljšave reprodukcije barv pa zagotavljajo naravne kožne odtenke.

Filmi 4K19 20 so filmi, posneti s prikazom vseh slikovnih pik
Fotoaparat HX99 je prvi v seriji HX, ki snema videoposnetke 4K (QFHD, 3840 x 2160 slikovnih pik). Visoka kakovost video vsebine 4K je rezultat senzorja za prikaz vseh slikovnih pik brez združevanja, ki omogoča približno 1,6-krat več informacij, kot jih je potrebnih. Zaradi učinka nadvzorčenja so slike osupljive ločljivosti in manj je valov ter barvnih artefaktov.

S hitrim inteligentnim samodejnim ostrenjem ujamete odločilne trenutke
Fotoaparat odlikuje hitro inteligentno samodejno ostrenje z visoko hitrostjo in zelo natančnim zaznavanjem kontrasta, z odzivnostjo 0,09 s21. Izostritev doseže tako, da minimizira premikanje objektiva, predvideva razpon samodejnega ostrenja in pogon objektiva ter s tem izboljša odzivnost, da lahko ujamete še tako kratke trenutke.


Funkcija samodejnega ostrenja oči omogoča popolne portrete
Prefinjena funkcija fotoaparata za samodejno ostrenje oči aktivirajte, ko želite, da fotoaparat samodejno zazna in izostri oči glavnih fotografiranih subjektov na fotografijah. Funkcija hitro in pravilno zazna oči tudi v težkih pogojih, ko na primer subjekt gleda dol oz. ko so obrazi osvetljeni iz ozadja ali zatemnjeni.

Neprekinjeno fotografiranje s hitrostjo do 1022 sličic na sekundo
S hitrim neprekinjenim fotografiranjem pri hitrosti do 10 sličic na sekundo lahko posnamete do 15523 posnetkov. Neprekinjeno posnete fotografije je mogoče prikazati, izbrisati in zaščititi v skupinah.

Stabilizacija slike z optičnim stabilizatorjem slike SteadyShot™
Funkcija »Optični stabilizator slike SteadyShot« je zasnovana za fotografiranje, ko fotoaparat držite v roki in pri uporabi teleobjektiva z zoomom, tudi ko je uporabljena visoka povečava, saj stabilizira sliko in učinkovito zmanjša tresenje fotoaparata tako, da si pomaga z zmogljivim giroskopskim senzorjem in posebnim algoritmom. Ker gre za optično funkcijo, se stabilizacija slike izvede brez zmanjšanja ločljivosti. [1] SteadyShot IZKLOPLJEN [2] SteadyShot VKLOPLJEN

OLED Tru-Finder™ z jasno in preprosto uporabo
Visokokontrastno iskalo OLED Tru-Finder je precej svetlejše od običajnih elektronskih iskal. Prikazan je predogled v živo in informacije o snemanju, zato je slika na zaslonu popolnoma identična končnemu posnetku. Uvlečno iskalo omogoča večjo prenosljivost, varnost in udobje.

Uporabite obroč na objektivu za zahtevnejše nastavitve
S priročnim obročkom na objektivu lahko profesionalno upravljate ročne funkcije – izbirate hitrost zaklopa, zaslonko in druge možnosti za ustvarjalnejše upravljanje; zato vam zaradi kompaktne velikosti fotoaparata pri svojih vizijah ni treba delati kompromisov.


Ostrenje na dotik in fokus
Funkcija ostrenja na dotik omogoča, da se dotaknete LCD-zaslona na mestu, ki ga želite izostriti, in tako intuitivno in brez ponovnega kadriranja izostrite tudi subjekte na robu kadra tako na fotografijah kot v filmih. Tudi zaklopko lahko spreminjate na LCD-zaslonu na dotik.

Sledilna ploščica za samodejno ostrenje
V iskalu lahko s sledilno ploščico za samodejno ostrenje preprosto premaknete mesto ostrenja, tako da s prsti povlečete po LCD-zaslonu.


LCD-zaslon s 180-stopinjskim nagibom za prilagodljivo določanje kompozicije
Nagibni 3-palčni zaslon visoke ločljivosti je idealen za sebke in kadriranje posnetkov pod ostrimi koti. Izkoristite ga lahko pri fotografiranju v različnih položajih in ustvarite zanimive kompozicije.

Zoom Assist
Če med kadriranjem z zoomom izgubite premikajoči se predmet, ga lahko znova najdete s funkcijo Zoom Assist. Funkcijo nastavite na gumb C (po meri), nato ga pritisnite in pridržite, da se sproži samodejni umik ostrenja ter ponovno iskanje in kadriranje predmeta; nato gumb izpustite. Fotoaparat hitro znova izostri sliko na prvotno goriščno razdaljo, da lahko nadaljujete s snemanjem.

Snemanje v formatu RAW
Uporabniki imajo veliko večji nadzor nad končnim videzom fotografij, saj fotoaparat HX99 vključuje tudi možnost snemanja slik v formatu RAW. V tem formatu so ohranjeni vsi podatki iz senzorja, zato lahko s programsko opremo za montažo prilagodite osvetlitev, svetlost, nastavitev beline in druge lastnosti slike.

Visoka hitrost sličic pri snemanju videoposnetkov HD s hitro premikajočimi se predmeti
Med snemanjem filmov lahko zajamete hitro premikajoče se predmete s snemanjem HD z visoko hitrostjo sličic do 120p (NTSC) ali 100p (PAL). Tako lahko med montažo ustvarite osupljive počasne posnetke. Tudi visoka bitna hitrost do 100 Mb/s20 zagotavlja podrobne slike.

Podatkovno snemanje Proxy za enostavnejše in hitrejše urejanje ter skupno rabo
Ko snemate videoposnetke 4K v polni ločljivosti, lahko fotoaparat zajame tudi datoteko proxy z nizko bitno hitrostjo, ki jo je lažje urejati. Tako lahko slike prenesete in objavite kmalu po tem, ko jih posnamete, kar olajša spletno sodelovanje.

Zaklep samodejnega ostrenja za boljše fotografiranje
Samodejno ostrenje z zaklepom zajame premikajoče se predmete in jim sledi. Samodejno prilagodi velikost sličice samodejnega ostrenja, da se ta ujema z velikostjo predmeta, izboljša sledenje in vam omogoči, da izkoristite vsako priložnost za fotografiranje.


Zanesljiveši oprijem omogoča stabilnejše posnetke
Držalo fotoaparata je oblikovano tako, da se prilega dlani, zato kamero lažje in stabilnejše držite kljub njeni velikosti. Tudi ko fotoaparat držite v eni roki, so okvirji posnetkov stabilnejši, tresenje fotoaparata pa je zmanjšano.

Notranja izskočna bliskavica
Fotoaparat ima vgrajeno ročno izskočno bliskavico, ki omogoča različne načine fotografije z bliskavico. S počasno sinhronizacijo lahko posnamete atmosferske nočne portrete, s sinhronizacijo na zadnjo zaveso ustvarjalno izrazite premikanje, nastavitev samodejne bliskavice pa samodejno ugotovi, ali je treba uporabiti bliskavico.

"My Menu"
Z možnostjo »My Menu« (Moj meni) lahko registrirate elemente menija za hitro uporabo menijev in ustvarjanje menijev po meri. Zaslon menija smo spremenili: zdaj lahko 30 elementov dodelite funkcijam po svoji izbiri in tako prilagodite vmesnik fotoaparata svojim fotografskim potrebam.

Priročno ocenjevanje in razvrščanje na mestu uporabe
S priročno dodelitvijo prilagodljivega gumba lahko slike ocenite in zaščitite, ko ste na poti. Ocene od 1 do 5 zvezdic lahko pregledate, ko slike uvozite v računalnik prek aplikacije PlayMemories Home™ ali prek nove programske opreme Sony Imaging Edge, ki omogoča hitro razvrščanje še večjih slikovnih knjižnic.

Novi način varčevanja z energijo LCD-zaslona
Ko je ohišje fotoaparata vklopljeno, lahko nastavite, da se LCD-zaslon samodejno izklopi (2, 5 ali 10 sekund po zadnji uporabi), in tako varčujete z energijo.

Upravljanje in souporaba na en dotik
Z upravljanjem na dotik lahko pametni telefon ali tablični računalnik uporabite kot zaslon ali daljinski upravljalnik. Souporaba na en dotik zagotavlja enostaven prenos fotografij ali videoposnetkov v napravah s sistemom Android™, ki podpirajo NFC™ za enostaven prenos souporabo. Preprosto namestite aplikacijo PlayMemories Mobile™ iz trgovine z aplikacijami za napravo, nato se z napravo dotaknite fotoaparata, da ju povežete. Podpora za QR Code omogoča povezovanje z napravami, ki ne podpirajo tehnologije NFC.

Prek povezave Bluetooth®24 slikam dodate geografske oznake.
S funkcijo Bluetooth® Location Information Link slikam zlahka dodate geografske oznake – popolna funkcija na potovanjih. Fotoaparat preprosto povežite z združljivim pametnim telefonom z aplikacijo PlayMemories Mobile in podatki o vaši lokaciji se zabeležijo ob vsaki fotografiji.


Sonyjeva zbirka programske opreme Imaging Edge25
Z zbirko programske opreme Imaging Edge lahko izboljšate kakovost slike in proizvodno kakovost ter natančno prilagodite slike RAW. Na voljo je funkcija »Remote«, s katero na daljavo nadzirate fotografiranje, medtem ko si prizore v živo ogledujete na računalniškem zaslonu; s funkcijo »Edit« pretvorite podatke RAW v visokokakovostne fotografije; v »Pregledovalniku« pa si lahko ogledate, ocenite in izberete fotografije na seznamu posnetkov.26

Deluje z iMovie in Final Cut Pro X
Ta izdelek je združljiv s programsko opremo Final Cut Pro X in iMovie27.
Tehnične podrobnosti
Garancija v letih
2
Barva
črna
Zaslon, občutljiv na dotik
da, da
Ločljivost fotoaparata
18
Ločljivost fotoaparata [MP]
18
Ločljivost videa
4K
Tip fotoaparata
kompakt
Ločljivost tipala fotografija
18 MIO slikovnih točk
Optični zoom (x)
28x
Način snemanja
4K
Vrsta baterije
Li-ion
Diagonala zaslona
7,6 cm (3'')
Senzor
CMOS-senzor Exmor R tipa 1/2.3 (7,82 mm)
Vrsta pomnilniške kartice
SD kartica
Razpon aparata
24-720 mm
Stabilizator slike
večkratni
Hitrost zaklopa
4 - 1/2,000 s
Iso občutljivost
6400
Vrtljiv zaslon
da
Cached: Fri, 29 Mar 2024 00:19:18 GMT