Preberite si, zakaj je tablični računalnik lahko odlična izbira za vsakega.

1. Mobilnost

Tablični računalniki je zelo priročen za prenašanje naokoli. Enostavno ga lahko pospravite v nahrbtnik, torbico, ali pa ga preprosto nosite v roki, saj je izredno lahek.

2. PovezljivostSamsung Tab 10.1

V vsakem trenutku lahko odgovorite na elektronsko pošto, posodabljate statuse, ste v stiku s svojimi sledilci, prijatelji, strankami in sodelavci. 

3. Branje

Na tisoče knjig najrazličnejših virtualnih knjižnic nestrpno čaka, da se jih dotaknete in pričnete z branjem. Zasloni tablic so prilgojeni tako, da vas ne bolijo ali pečejo oči, besedila na zaslonu, pa lahko prebirate tudi v neposredni sončni svetlobi. 

4. Osebni asistent

Tablični računalnik je odličen osebni asistent, ki vas bo točno obveščal o pomembnih sestankih, rojstnih dnevih in ostalih dogodkih. Poleg tega je tablični računalnik odličen za sinhronizacijo z vašim osebnim računalnikom, pametnim telefonom, televizorjem in storitvami v oblaku

5. Popotnik

Dolge vožnje z vlakom in letalom? Odlična popestritev je ogled vašega priljubljenega filma ali nanizanke, čas si lahko krajšate z ogromnim naborom iger, poslušate glasbo ali pa jo kar sami ustvarjte. Morda že iz letala izstopite prava glasbena zvezda. 

6. Vzdržljivost

Baterija pri tabličnem računalniku lahko zdrži več ur aktivne uporabe, kar za vas pomeni brezskrbno uporabo, povezljivost in kratkočasenje tudi, ko v neposredni bližini ni električnega napajanja. 

7. Predstavitve

Tablico lahko enostavno povežete s projektorjem in enostavno predstavljate vaše raziskave, ugotovitve ali preprosto delite svoje utrinke s popotovanj in izletov. 

8. Urednikovanje

S tabličnim računalnikom lahko ujamete nepozabne trenutke, napredek vaših otrok, čudovite panorame in romantične sončne zahode. Toda ne zgolj to! Fotografije lahko urejate, plemenitite, obdelujete in dodelujte kot profesionalni fotograf. 

 Sony Xperia Z tablični računalnik

9. Aplikacije

Andorid market je junija 2013 dosegel milijonto številko aplikacij, medtem ko naj bi drugi strani Apple App Store dosegel približno 900.000 aplikacij. V kolikor torej razmišljate ali že obstaja aplikacija, za opravilo, ki bi ga želeli opraviti s svojo tablico, se odgovor glasi – DA! Le še poiščite jo. 

10. Cena

Cene tabličnih računalnikov so se v zadnjih letih močno približale tudi tistim, ki ne bi radi za elektronsko napravico zapravili svoj celoten mesečni prihodek. Cene solidnih tablic se tako pričnejo že pri povsem sprejemljivih stotih evrih in se dvigajo do slabega tisočaka. Zagotovo razpon, v katerem lahko vsakdo najde svojega tabličnega izbranca. 

Preletimo torej, zakaj izbrati tablični računalnik?

Tablični računalnik je v primerjavi s prenosnim računalnikom manjši, lažji in kompaktnejši. Njegova prednost je hiter vklop iz stanja mirovanja, daljše delovanje baterije in lažja prenosljivost. Omogoča dostop do raznovrstnih vsebin od doma, ko ste na poti ali kjerkoli, kjer je na voljo povezava z brezžičnim internetnim omrežjem in Bluetooth ali 3G povezavo. Na tabličnem računalniku boste tako enostavno prebirali podatke, dostopali do spletnih vsebin, elektronske pošte in najrazličnejših aplikacij. Njegov namen ni v celoti nadomestiti prenosni računalnik, saj je pred zahtevnejšim delom potrebno naložiti ustrezne aplikacije. Zaradi zaslona na dotik je vnašanje večjih količin podatkov nekoliko manj udobno, za kar obstaja elegantna rešitev v obliki dodatne Bluetooth tipkovnice. Slednja se enostavno poveže s tabličnim računalnikom, kar močno olajša pisanje besedil.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori