S pravilno tehniko britja je lahko vaša koža še bolj gladka, britje pa še hitrejše in bolj učinkovito.

Britje z električnim brivnikom je zelo preprosto. Če ste šele začetnik oziroma bi radi preizkusili možnosti britja z električnim brivnikom, se velikokrat porajajo vprašanja kako ga pravzaprav uporabljati in kateri model uporabiti, da bo najbolje ustrezal vašemu tipu kože. Naslednji nasveti za britje vam bodo pomagali pri odločitvi in pri vzpostavitvi prijetnega jutranjega rituala.

Izberite pravi električni brivnikPoskrbite za gladko in čvrsto kožo.

Na trgu obstaja veliko različnih blagovnih znamk električnih brivnikov. Variirajo pri cenah, obliki brivne glave in tehnologijah, ki jih odlikujejo. Zahtevajo različne tehnike britja in so oblikovani tako, da se popolnoma prilagodijo linijam obraza. Novejši tipi brivnikov so razviti za namene tako suhega kot tudi mokrega britja. Mokro britje pomeni, da lahko brivnik vzamete kar s seboj pod tuš in enostavno skrajšate svojo brado kar med tuširanjem. Izbira ustreznega električnega brivnika je odvisna od posameznikovega proračuna, tipa kože, dlak ter seveda namena uporabe.

Pripravite kožo na britje

Priporočljivo je, da si pred britjem obraz umijete z vodo, milom ali čistilom za kožo. S tem se koža očisti vseh umazanij, maščob, ostankov kožnih celic in podobno. Topla voda odpre pore in pomaga dlačicam, da vstanejo in so tako še bolj pripravljene na britje. Če uporabljate brivnik, ki je popolnoma vodotesen, lahko britje opravite kar med tuširanjem.

Izbira pravega brivnika ponuja vrhunske rezultate britja.Najdite pravo tehniko britja

Krožni gibi: Pri rotacijskih brivnikih je tak postopek lažji, saj lahko pri britju uporabljate krožne gibe. Bodite pozorni na to, da se pri britju ne zadržujete predolgo na istem mestu oziroma na isti površini, saj lahko s tem kožo razdražite.

Ravni gibi: Izberite pravilno smer – v smeri rasti dlak ali pa v nasprotni smeri, a vseskozi se brijte z enakimi gibi in v enaki smeri. Nekateri uporabniki električnih brivnikov poročajo, da se najraje brijejo v nasprotni smeri rasti dlak, drugi pa pripovedujejo, da jim ta postopek draži kožo. Kot rasti dlak lahko preverite tako, da z roko nežno drsite po obrazu ter pogledate, v kateri smeri se vam dlake upirajo. Ne pozabite na to, da se pozicije rasti dlak lahko razlikujejo na posameznih delih obraza.

Z britjem pričnite tako, da z eno roko nežno raztegnete kožo, z drugo roko električni brivnik podržite pravokotno na obraz ter pričnete z britjem na želenem območju. S tem postopkom boste dosegli britje najbližje koži ter zajeli kar največ dlak. Veliko moških z občutljivo kožo priporoča, da se najprej obrije na bolj občutljivih predelih obraza, kot je vrat in pod čeljustjo. Kasneje sledi britje med ušesi, nosom in usti. Po končanem britju obraz umijte ter nanesite vlažilno kremo ali kremo za po britju.

Vsakdo je drugačen in tipi kože se lahko zelo razlikujejo, zato je pomembno da preizkusite več načinov ter najdete tistega, ki bo najboljši za vas.

Vzdrževanje električnega brivnika

Po vsakem britju brivnik očistite, tako da brivno glavo previdno dvignete ter jo podržite pod tekočo vodo. Opustite navado tapkanja brivnika po robu umivalnika, saj lahko s tem poškodujete zunanje ohišje. Nekateri novejši modeli električnih brivnikov imajo priložen samočistilni sistem, kjer lahko samo z enim pritiskom na gumb brivnik očistite, namažete, posušite in ponovno napolnite. Z rednim vzdrževanjem brivnika, si boste zagotovili boljše vsakodnevno britje ter podaljšalli življenjsko dobo svojega brivnika. Ko boste opazili, da brivnik ne deluje več kot prvi dan, je čas, da mu zamenjate brivno glavo oziroma mrežico. Z rednim čiščenjem lahko ta čas celo malce podaljšate.

Določene brivnike lahko čistite in uporabljate tudi v vodi.

Ostani pri izbranem električnem brivniku

Zapomnite si, da koža potrebuje nekaj časa, da se privadi novemu načinu britja. Pri prvih uporabnikih lahko na začetku pride do draženja kože, ampak brez skrbi, saj lahko proces prehoda iz navadnega britja na električni brivnik traja tudi do več tednov. Če bote prešli na drugo blagovno znamko, si vzemite dovolj časa, da se novega produkta privadite, saj ima večina brivnikov podobne principe britja, vendar se pogostokrat razlikujejo glede na brivno glavo in dodatke.

Prednosti uporabe električnega brivnika

  • VarnostBrez ureznin, krvavitev ter razdražene kože kot pri britju z navadno britvico. S pravilno tehniko britja se lahko zmanjša tudi vraščanje dlak. 
  • Hitrost. Električni brivniki uporabljajo tehnologijo, ki jim omogoča, da se dlaka ob britju privzdigne ter s tem omogoči hitro britje. Nekateri električni brivniki so primerni za suho in mokro britje, z uporabo pene ali gela se hitrost še poveča.
  • Popolno vodenje dlak za gladko britje. Električni brivniki s posebno tehnologijo vsako dlako nežno postavijo v najboljši položaj za rezanje, tudi če so dlake poležene ali različnih oblik. 
  • Prilagodljivost potezam obraza. Glave pri novih brivnikih so oblikovane tako, da povečajo prilagodljivost obrazu, pri tem pa zahtevajo manj napora. 
  • Nižji stroški. Ni potrebe po kupovanju novih britvic vsak mesec. 
  • Prosta izbira med mokro ali suho uporabo. Nekateri električni brivniki omogočajo mokro in suho uporabo, tako da si lahko izberete udobno suho britje ali pa osvežujoče mokro britje pod tušem oziroma z gelom ali peno za dodatno ugodje za kožo.
  • Napredni sistemi polnjena pri električnih brivnikih omogočajo brezžično uporabo ter s tem zagotavljajo varnost v vlažnem okolju. 
  • Več nastavitev britja. Nekateri brivniki omogočajo izbiro načina britja (občutljivo, normalno, hitro). 
  • Nekateri električni brivniki imajo intuitivni zaslon, ki prikazuje pomembne informacije za optimalno delovanje brivnika, kot na primer indikator čiščenja, iztrošenosti baterije, indikator zamenjave brivne glave.

A to še ni vse

Nekateri modeli električnih brivnikov imajo priložene tudi urejevalnike brade ali prirezovalnike zalizcev. Ti dodatki omogočajo, da lahko brado oblikujete na več načinov – od 0,5 cm 3-dnevne bradice, do 5mm dolge brade. Pri oblikovalnikih zaobljene konice in prilagodljivi glavnik preprečujejo draženje kože ter so enostavni za čiščenje.

VIR: Philips Slovenija

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori