Že ime nove pameten športne ure GARMIN VIVOACTIVE 3 pove, da gre za tretjo generacijo popularne GARMINOVE športne ure VIVOACTIVE. Napredek od prve VIVOACTIVE do sedanje VIVOACTIVE 3 je zares velik. VIVOACTIVE 3 smo vzeli na test, da jo preizkusimo v realnem športnem okolju. V nadaljevanju najdete 5 razlogov zakaj kupiti VIVOACTIVE 3.

1. Zaslon občutljiv na dotik s stranskim Side Swip vmesnikom

Kontrast, ločljivost in berljivost zaslona v vseh vremenskih pogojih ( sonce, oblaki, megla ), kot tudi v zaprtih prostorih ob umetni svetlobi je popolna. Zaslon je neprestano vklopljen in se ne izklaplja, v temi pa se zaslon avtomatsko dodatno osvetli. Občutljivost zaslona na dotik in krmarjenje med meniji je potrebno posebej pohvaliti. Vse deluje brezhibno, v veliko pomoč nam je lahko tudi stranski vmesnik Side Swip, ki omogoča hitro krmarjenje po menijih in pripomočkih.

2. Visoka avtonomija baterije

Baterija v načinu pameten ure je na testu zdržala do 7 dni. V primeru, ko smo dvakrat zagnali športni program, ki s pomočjo vseh senzorjev ( srčni utrip, višinomer, GPS ) beleži vse podatke o naši športni aktivnosti je baterija še vedno zdržala 4 dni. Povprečni čas v programu športne aktivnosti je bil približno dve uri in pol.

3. 15 predhodno nameščenih športnih programov

Število 15 predhodno nastavljenih programov zadovolji skoraj vsakega športnika. Za vsak športni program lahko ročno po želji nastavimo katere podatke bomo spremljali na podatkovnem zaslonu. Na voljo so kar trije podatkovni zasloni, kar pomeni, da nam ura ob vklopljenem športnem programu spremlja kar 12 meritev podatkov, ki smo si jih sami nastavili po naših željah. Za hojo v hribe smo na testu nastavili, da nam prvi zaslon prikazuje čas hoje, prehojeno razdaljo, nadmorsko višino in srčni utrip. Vsi omenjeni podatki na enem zaslonu bodo popolnoma zadovoljili potrebe pohodnikov in rekreativnih gornikov.

4. Merjenje ravni stresa in telesne pripravljenosti s pomočjo V02max

Ura nam v načinu stres meri stopnjo stresa. Pogoj za merjenje je, da smo v stanju mirovanja. V primeru, da je naša stopnja stresa ob mirovanju visoka, nam ura ponudi vodnik za pravilno dihanje s trebušno pripono. S pravilnim dihanjem, s pomočjo trebušne prepone lahko hitro zmanjšamo stopnjo stresa. Ura s pomočjo najvišjega VO2 lahko oceni našo telesno pripravljenost. Ob redni vadbi bomo opazili, da se nam VO2 max izboljšuje, nivo stresa ob mirovanju pa zmanjšuje.

5. Vodotesnost

Vodotesnost ure omogoča, da brez zadržkov skočimo v bazen in začnemo s plavanjem. Ura ima vgrajen predhodno nastavljen program za spremljanje plavanja. V nastavitvah je možna nastavitev dolžine bazena.

VIVOACTIVE 3 je oblikovno zanimiva ura. Nova oblika ure omogoča, da jo lahko nosimo ob vsaki priložnosti, tako poslovno, kot v prostem času. VIVOACTIVE 3 se po karakteristikah zelo približa FENIXU, medtem ko je zaradi svoje velikosti in teže bolj primerna za uporabo ob športni aktivnosti. Na voljo je tudi v elegantni beli barvi, zasnovani z mislijo na aktivne športnice.

Avtor: Boštjan Šolar

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori