Letošnji svet mobilnih telefonov je konec leta prevetrila nova različica Nexus pametnih telefonov. Tokrat je Google izbral dva izdelovalca pametnih telefonov – že uveljavljeno znamko LG, ki je izdelal  5 palčno različico Nexus 5X in kitajskega proizvajalca, ki se z veliko hitrostjo uveljavlja na trgu pametnih telefonov Huawei, ki je izdelal 5,7 palčno različico imenovano Nexus 6P.

Ampak zakaj toliko prahu okoli pametnih telefonov Nexus? Če tudi ti ne veš, zakaj je Nexus taka izjema v svetu pametnih mobilnih telefonov, si oglej pet najbolj priljubljenih razlogov obstoječih Nexus uporabnikov.

Čisti Andorid

Nexus je Googleov pametni telefon, ki izhaja iz ideje, da Google ponudi čisti Andorid, brez dodatnih preoblek, ki jih proizvajalci pametnih mobilnih naprav navadno navlečejo čez operacijski sistem, da si zagotovijo konkurenčno prednost v programski opremi. Nima nepotrebnih dodatnih aplikacij proizvajalca in na vseh aparati ponuja enake aplikacije za dostop do komunikacijskih kanalov.

1338

Posodobitve

Poleg prečiščenega operacijskega sistema je najpomembnejša dodana vrednost Nexus aparatov njihova dostopnost do posodobitev operacijskega sistema. Medtem ko morajo različni proizvajalci najprej omogočiti novejšo Android različico in šele nato poslati obvestilo o posodobitvi , je Googlov Nexus vedno prvi, ki pridobi posodobitve, kar v praksi pomeni, da imate vsakič sproti najnovejšo različico programske opreme – v trenutku, ko je na voljo za trg. Včeraj Lollipop 5.0, danes Marshmallow 6.0.

Vrhunska tehnologija in najboljši operacijski sistem

Ideja Googlovega telefona je vrhunska tehnologija, ki je v danem trenutku na voljo in jo dopolnjuje vedno najboljša oziroma idealna različica operacijskega sistema in to po dostopni ceni. V preteklosti so se Nexus aparati odlikovali po svojih odličnih specifikacijah (glede na cenovni razred, ki so mu pripadali), s katerim so marsikateri uporabniki življenjsko dobo svojega pametnega telefona podaljšali krepko preko že pregovornih dveh let. Tudi letos Nexus s svojimi specifikacijami v tehnološkemu delu aparata ni razočaral in ponudil vrhunsko tehnologijo zaslona, kamere in porabe baterije v obeh primerkih.

new_nexus_phones

Primeren za zahtevne uporabnike, ki želijo več od pametnega telefona

Google Nexus je idealen aparat za zahtevne uporabnike, ki si želijo prikrojiti aparat po svojih potrebah – saj omogoča »administratorsko« poseganje v sistem in prilagajanje programske opreme.

Mamljiva cena

Nexus je bil glede na specifikacije sebi podobnih aparatov vedno cenovno dostopen glede na svoje tehnološke značilnosti. Googlov ideal, da naredi vrhunski aparat z idealno programsko opremo se vedno znova potrdi. Sploh če upoštevamo njegovo povprečno življenjsko dobo, ki jo prinese začetna vrhunska tehnologija in vedno nova različica Androida.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori