Spoznajte Applov pametni mobilnik iPhone 5.

iphone5

iOS 7

Velika novost iOS 7 operacijskega sistema je kontrolna plošča – Control Center. Podobna bližnjica do najpogostejših aplikacij in nastavitev je na konkurenčnih operacijskih sistemih že dolgo časa znan in uporaben pripomoček. Tokrat ga je uporabil tudi Apple. S potegom prsta od spodaj navzgor (tu se od svojih konkurentov razlikuje) boste tako lahko hitro urejali nastavitve brezžičnega omrežja, svetlost zaslona, glasbene playliste, iz katerekoli aplikacije v napravi. Na primer, v kolikor si boste ogledovali video vsebino in se vam bo slika zdi pretemna, lahko z enim potegom prsta nastavite želeno svetlost. 

Povsem nov izgled

iPhone 5 je najtanjši in najlažji iPhone do sedaj. Ima živahnejši, 4-palični zaslon in čudovito aluminijasto ohišje. Celo slušalke EarPods imajo popolnoma novo obliko. Ob nespremenjeni širini telefona, so se pri Applu odločili telefon in posledično zaslon malce podaljašti. S tem se zaslon iPhone 5 sklada z razmerjem slike formata 16:9. Od predhodnika je lažji za okoli 20 %. Čepravj je to zgolj dobrih 35 gramov, je sprememba v roki opazna. iPhone 5 je tanjši, lažji in najpomembneje, še zmeraj vrhunsko oblikovan Applov izdelek.

iPhone 5

 

4-palični Retina zaslon

Na večjem zaslonu vidite več — vaš e-poštni nabiralnik, spletne strani, dodatna vrstica applikacij. S 326 pikami na palec je vse videti neverjetno. iPhone 5 se poveže v  več omrežij po celem svetu. Sedaj lahko brskate, prenašate in pretakate vsebine z neverjetno hitrostjo, kjerkoli že ste. 

Energijsko varčen A6 čip je do dvakrat zmogljivejši, grafiko pa prav tako izrisuje do dvakrat hireje.

8MP iSight kamera

Napredna optika, po meri narejene leče in senzor z 8 miljoni pik, zajamejo odlične visoko kvalitetne fotografije. Z izboljšano video stabilizacijo pa bodo vaši video posnetki v ločljivosti 1080p izgledali še boljše.

3 velike spremembe

Apple je pri iPhone 5 v primerjavi s predhonikom iPhone 4S, dodal tri opazne spremembe. Vhod za slušalke so preselili iz vrha na dno, zamenjali so priključek za polnjenje naprave, ki je sedaj manjši in enostavnejši za priklop – imenovan Lightning. Tretja sprememba je zamenjava Micro SIM kartice s še manjšo novostjo Nano SIM, ki zasede še manj prostora v napravi.

iphone5

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori