Odlikuje ga ergonomičen dizajn ter vrsta sodobnih tehnologij.

Pod 5,5-palčnim zaslonom IPS polne visoke ločljivosti je vgrajen 2,3 GHz 64-bitni procesor Intel Atom s 4 GB delovnega pomnilnika. Telefon, ki se zna povezati v omrežja 4G/LTE, ima vgrajeni tudi dve zmogljivi kameri PixelMaster z ločljivostma 13 oziroma 5 milijonov pik.

Družina pametnih telefonov ASUS ZenFone je v zadnjem četrtletju leta 2014 prepričala več kot milijon in pol kupcev vsak mesec. ASUS ZenFone 2, ki prinaša prenovljen in še bolj prilagodljiv uporabniški vmesnik ASUS ZenUI, želi te uspehe še nadgraditi. Odlično je poskrbljeno tudi za varnost, saj je na telefon že prednameščen varnosti paket ponudnika Trend Micro.

“Strast, ki jo gojimo do telefona ZenFone 2, je vidna na vsakem koraku. Gre za luksuzen izdelek, namenjen širšemu občinstvu, v njem pa smo združili svoje izjemno inženirsko znanje ter bogate izkušnje iz družine ZenFone. Rezultat je res neverjeten pameten telefon,” je povedal izvršni predsednik podjetja ASUS Jonney Shih.

Izjemno tanek pametni telefon

Luksuz v ultratankem in ergonomičnem ohišju

ASUS ZenFone 2 se pohvali z osupljivim oblikovanjem, ki premore vse elemente filozofije Zen. Luksuzni pridih napravi daje ohišje iz brušenega aluminija s prepoznavnimi koncentričnimi krogi. Elegantno ohišje je tudi rahlo ukrivljeno v korist boljši ergonomiji, saj telefon bolj udobno leži v roki ter ob obrazu. V korist še enostavnejši uporabi so inženirji na zadnjo stran preselili tudi gumb za upravljanje glasnosti, saj je tam kazalcu uporabnika najlažje dostopen.

Velik IPS zaslon

ZenFone 2 ima vgrajen 5,5-palčni zaslon IPS polne visoke ločljivosti (gostota slikovnih točk znaša 403ppi). Prikazana slika je izjemno ostra in odlično vidna v vseh pogojih (178-stopinjski vidni kot) ne glede na predvajano vsebino – fotografije, videe ali vsebine aplikacij. Tehnologija ASUS TruVivid uporabniško izkušnjo še izboljša z izjemnimi barvami. Rob zaslona, zaščitenega s trpežnim steklom Corning Gorilla Glass 3, je debel vsega 3,9 mm. Zaslon premore tudi prevleko, ki omogoča lažje drsenje (za 30 odstotkov) ter skrbi, da so prstni odtisi na zaslonu manj vidni.

ZenFone 2 je na voljo v petih barvah (črni, beli, zlati, sivi ter rdeči), za dodatno personalizacijo pa skrbi vmesnik ASUS ZenUI, ki omogoča popolno prilagodljivost. Na voljo bo tudi vrsta zaščitnih ovitkov, ki bodo s svojimi grafičnimi elementi prinesli še večjo možnost personalizacije telefona.

Čudovite barve novega telefona Asus

Kamera PixelMaster

ASUS ZenFone 2 je opremljen s kamero PixelMaster ločljivosti 13 milijonov pik in zaslonko f/2.0, ta kombinacija pa poskrbi za zajem izjemnih fotografij v visoki ločljivosti. Kamera se ponaša z najboljšimi rezultati v industriji pri fotografiranju v slabih svetlobnih pogojih, saj ponoči tudi brez uporabe bliskavice posname kar do 400 odstotkov bolj svetle fotografije kot fotoaparati na konkurenčnih izdelkih. Uporabnik se lahko vedno zanese tudi na bliskavico, ki poskrbi za natančen zajem barv fotografiranega subjekta.

Pet-slojna kamera

Fotoaparat v ZenFone 2 premore tudi način fotografiranja z visokim dinamičnim razponom (HDR), ki naredi fotografije, posebej portrete še bolj doživete. S tehnologijo obdelave zajetih pik fotoaparat poveča kontrast do 400 odstotkov ter poskrbi, da motiv v ospredju še bolj izstopa iz zasenčenega ozadja. Uporabniki, ki si želijo natančnih ročnih nastavitev, kakršne premorejo profesionalni fotoaparati, bodo veseli ročnega načina dela, kjer lahko nastavijo vse parametre glede občutljivosti ISO in hitrosti zaklopa.

Na prednji strani telefona je vgrajena kamera ločljivosti 5 milijonov pik, njen 85-stopinjski zorni kot pa ponuja obilo zanimivih možnosti samoportretiranja. Aplikacija premore tudi vrsto učinkov za še dodatno izboljšavo zajetih fotografij. Uporabniki z veliko prijatelji bodo veseli funkcije ZenUI Selfie Panorama, ki možnost samoportretiranja še dodatno razširi do kota 140 stopinj.

Zmogljivosti za danes in jutriDvojna reža za kartico SIM

ASUS ZenFone 2 poganja zmogljiv 64-bitni procesor Intel Atom Z3580 s taktom 2,3 GHz. V navezi s 4 GB pomnilnika ta kombinacija nudi kar do 7-krat večje zmogljivosti v igranju iger od predhodnika. 60 ms odzivnost zaslona na dotik pa jamči, da se telefon hipno odzove na ukaze uporabnika.

ZenFone 2 se zna povezati v mobilna omrežja 4G/LTE ter hitro prenašati podatke (do 150Mbit/s). Še višje hitrosti pa omogoča brezžična povezava 802.11ac Wi-Fi. Možnost vstavitve dveh kartic SIM s tehnologijo Dual Active bo razveselila vse poslovneže in tiste, ki veliko potujejo, saj ohranja dve aktivni telefonski liniji, prek katerih so kjerkoli v stiku s službo ali domom.

Baterija zmogljivosti 3000mAh zagotavlja brezskrbno celodnevno uporabo, tehnologija hitrega polnjenja pa baterijo do 60 odstotkov kapacitete napolni v le 39-ih minutah.

Preprostejši, pametnejši in bolj personaliziran ZenUI

Svoboda, povezljivost in izraznost so temelji novega ZenUI uporabniškega vmesnika. Zadnja različica je tako preprostejša in hkrati pametnejša. Nova podoba se lahko pohvali s prečiščenim dizajnom, ki v ospredje postavlja informacije, ki jih uporabnik v določenem trenutku potrebuje.

ZenFone 2 je prvi pametni telefon na svetu, ki uporabniku omogoča popolno prilagodljivost vmesnika svojemu slogu in navadam, saj lahko povsem spremeni osnovni zaslon, teme, pisave, ikone, … ZenUI premore vrsto novih funkcij, kot so ZenMotion, SnapView, Trend Micro security ter ZenUI Instant Updates. Vsem je skupna uporabnost ter odlična uporabniška izkušnja.

• ZenMotion je zbirka intuitivnih gest, s katerim uporabnik komunicira z na dotik občutljivim zaslonom. Omogoča hiter in enostaven dostop do pogosteje uporabljanih funkcij z uporabo le ene roke.
• SnapView je varnostna funkcija, ki zagotavlja zasebnost aplikacij, fotografij in datotek. Uporabniku omogoča ločevanje zasebnih in poslovnih podatkov.
• Trend Micro security varnostna rešitev je že integrirana v spletni brskalnik ter zagotavlja absolutno varnost deskanja po spletu.
• ZenUI Instant Updates je nov način osveževanja vmesnika ZenUI in aplikacij. Z njimi razvijalci ASUS aplikacij popravke in posodobitve kar najhitreje pošljejo do telefonov uporabnikov.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori