Gaming prenosnik, ki očara v vseh pogledih.

Danes je luč sveta ugledal nov Asusov paradni konj. ROG Strix SCAR II, gaming prenosnik od katerega smo pričakovali res veliko, nas je presenetil in ponudil še več.

ASUS ROG Strix SCAR II

Živjo, svet!

Po pritisku na gumb za vklop nas je pozdravil Aura lighting (sistem osvetlitve tipkovnice in okolice), par sekund za tem pa pozdravni zaslon Windows. Z SSD diskom je bil čas zagona skoraj instanten. Ko odštejete prostor, ki ga zasede operacijski sistem in druge datoteke, vam ostane še kar nekaj prostora na SSD disku, saj le-ta ponuja 256GB prostora za shranjevanje. Morda ste se vprašali “Aaaa, kaj pa igre?”.
No, ostane vam še  1TB 5400rpm SSHD, ki je dovolj hiter in prostoren za vse, in res vse gaming potrebe.
Ker gre le za gaming prenosnik, se njegove najboljše lastnosti skrivajo v notranjosti:

  • Procesor i7-8750H (6 jeder, do 4.10GHz)
  • NVIDIA GeForce RTX 2070 z 8GB grafičnega pomnilnika
  • 16GB RAM (1x16GB, ena prosta reža)
  • 256GB SSD + 1TB HDD

Ja, vzbudi poželenje že ko ošvrknemo strojno opremo. Že od daleč pa žari tudi zaslon:

  • 1920×1080 anti-glare (17,3”)
  • 144Hz 3ms zaslon
  • ULTRA ozek rob (res ultra ozek, robov dejansko sploh ne opaziš.)
ASUS ROG Strix SCAR II

Naj vas skozi eye-candy lastnosti in okoli prenosnika popelje naš video, v nadaljevanju pa vas čaka par pomembnih podatkov za vsakega gamerja.

Tipkovnica

To, da je prenosnik namenjen gamingu, je očitno že pri pogledu na tipkovnico. S kozmetičnega vidika so tipke WASD prosojne barve, tako da so odlično vidne tudi v temi. Najbolj nas je presenetil “občutek” in razporeditev tipk na tipkovnici, ki se opazno razlikuje od drugih prenosnikov. Kljub temu, da je tipkovnica vgrajena v prenosnik, je naravnost odlična in več kot primerna za competitive igranje. Tipke so postavljene intuitivno z ravno dovolj razmaka, da ne pride do napak, ki nas lahko stanejo zmage. Hkrati je dovolj ergonomična, da se zapestje ne utrudi niti ob daljših gaming maratonih. Edini dodatek, ki ga potrebujete, je miška (ali pa tudi ne, če ste res mojstri s trackpadom).

Zvok

Ne, niti slušalk ne potrebujete. Ko smo prvič zagnali igro, smo dvakrat preverili, da nimamo slučajno priklopljenih zunanjih zvočnikov. Zvok iz prenosnika je bogat, enakomerno se širi po prostoru, L-R diferenciacija je jasna. Noben nasprotnik se vam ne bo prikradel za hrbet, tudi če nimate slušalk. Tudi glasen je dovolj za kakšne manjše “hišne” zabave (vgrajene AURA lučke lahko nadomeščajo tudi disko kroglo 😀).

Kako se obnese pri poganjanju iger?

Preizkusili smo par competitive iger in par vizualno atraktivnih naslovov. Pri vseh igrah je bil prižgan Nvidia Shadowplay, torej spodnje številke veljajo pri snemanju zaslona v 1080p.

League of Legends: League of Legends je tekoče tekel s konstantnimi 150+ FPS na najvišji kvaliteti, tako da je 144Hz zaslon več kot upravičen. Ko igraš tekmovalno igro s 144Hz, je nemogoče prestaviti nazaj na 60Hz. 3ms response time monitorja je pa razkošje, ki si ga vsak gamer želi.

CS: GO: ~220 FPS na najvišji kvaliteti.

Kakšen vpliv ima refresh rate? Klik!

BF V: ~90 FPS najvišja kvaliteta

Shadow of the Tomb Raider: Stabilnih 70+ FPS na najvišji kvaliteti.

Wow. Sediš pred prenosnikom in občuduješ lepoto na ekranu. Na vrhu vsega je zaslon diagonale 17,3″ dovolj velik, da se razloči še najmanjše detajle, sploh če ga imamo na razdalji, na kateri ga imamo, ko uporabljamo vgrajeno tipkovnico.

Hlajenje?

Ob igranju iger stojalo za hlajenje dejansko ni bilo potrebno, saj je vgrajen hladilni sistem odlično opravljal svoje delo (hvala HyperCool Pro).

Pri igranju vas torej strojna oprema ne bo ovirala.
Upamo, da imate dober internet 😉

Baterija?

Za igranje iger in polno delovanje grafične kartice mora biti priklopljen napajalnik. Ko ni, bo pa baterija s 66Wh dovajala dovolj “soka” za pisanje domačih nalog ali ogled kakšnega filma.

Ja, upraviči besedo “prenosnik”

Brez večjih težav ga boste prenašali okoli, saj je kljub vsem komponentam relativno lahek (2,9 kg), česar nismo vajeni pri gaming prenosnikih.

ASUS ROG Strix SCAR II

Programska oprema

Armoury Crate

Armoury Crate je prednaložen program, do katerega dostopate s posebno tipko ROG na tipkovnici. V aplikaciji lahko nastavljate vse mogoče nastavitve. Med njimi:
– Nastavljanje gaming profilov za posamezne igre.
– Kontroliranje nastavitev porabe energije.
– Nastavljanje hitrosti ventilatorjev.
– Statistični podatki procesorja, grafične kartice, diska, …
Aura lighting je sistem lučk v tipkovnici, na zadnji strani zaslona in na sprednji strani . Lučke lahko nastavljate, da utripajo na “beat” glasbe, v skladu z vzdušjem večera (romance, …) ali pa na statične ali gibljive vzorce krvavo rdeče, bubblegum roza, nežne modre ali katere od drugih barv, ki so na voljo.

Nvidia Shadowplay

Verjetno vsi poznate Shadowplay – aplikacija je na voljo v sklopu programa GeForce Experience. Omogoča aktivno snemanje zaslona, snemanje zaslona v ozadju, direktno streamanje iger na twitch in druge, … Vse to pa počne z minimalnim vplivom na delovanje iger.

Dodatno

Prenosnik je VR ready, vsi USB vhodi so tehnologije 3.1, za dodatek je pa na voljo še en Type C vhod.
Če izkoristite promocijo, lahko pridobite nekaj brezplačnih iger ali programov za vaš prenosnik

Na kratko: prenosnik je prava pošast. Bohoti se lahko z zmogljivostjo namiznega računalnika, prenosljivostjo prenosnika in Asusovo ROG design eleganco. Vsekakor priporočamo nakup vsem pravim gamerjem, ki želijo stroj, ki jih nikoli ne bo razočaral.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori