Tablični in prenosni računalnik v enem! Spoznajte Asus Transformer T100 in T300.

Transformer Book T100 – kombinacija prenosnika in tabliceTablični in prenosni računalnik Asus Transformer T100/T300

ASUS Transformer Book T100 je ultraprenosna naprava, v katere 10,1-palčni zaslon je vgrajena strojna platforma z najnovejšo generacijo štirijedrnih procesorjev Intel Atom. Zaslon visoke ločljivosti lahko deluje kot samostojna naprava – v tem primeru tablični računalnik z nameščenim sistemom Windows 8.1 – ali pa kot prenosni računalnik, ko ga spojimo nazaj s tipkovnico. Elegantno oblikovan hibrid je s težo vsega 1,07 kilograma eden najlažjih na trgu, enako pa velja tudi za tablico, saj je s težo komaj 550 gramov v samem razrednem vrhu 10-palčnih tablic.

Lahka tablica. Pametni prenosnik.

Izjemna zmogljivost

Transformer Book T100 poganja novi štirijedrni procesor Intel Atom Z3740, ki ob zgledni večopravilnosti prinaša tudi izjemno energijsko učinkovitost, saj z enim polnjenjem baterije deluje do 11 ur. Lahka, a trdna osnova s tipkovnico z udobnimi tipkami ima vgrajeno veliko sledilno ploščico s podporo gestam in večprstnemu dotiku, ki v navezi z operacijskim sistemom Windows 8.1 nudi odlično uporabniško izkušnjo. Vsega 10,5 mm debel 10,1-palčni zaslon z matriko IPS ob kristalno čisti sliki nudi kar 178-stopinjski vidni kot, vanj pa je vgrajen tudi vmesnik USB 3.0. ASUS Transformer Book T100 ima že prednaložen pisarniški paket Microsoft Office Home & Student 2013 s polnimi različicami programov Word, Excel, PowerPoint ter OneNote.

T300 – še večja različica tabličnega računalnika in prenosnika

Model Transformer Book T300 je večja različica modela T100, saj je opremljen z odstranljivim, tokrat kar 13,3-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti. Ta lahko deluje kot samostojna tablica z operacijskim sistemom Windows 8.1. Transformer Book T300, ki ga poganjajo zmogljivi procesorji Intel Core četrte generacije, ponuja do 8 ur avtonomije. Tudi Asus Transformer T300 se ponaša z izredno zmogljivostjo, saj ga, tako kot njegovega manjšega bratca, poganja zmogljiv štirijedrni procesor. Da ne bo težav, če bi se kdaj želeli odločiti za dobih 5 cm večji zaslon, pa bo poskrbelo operacijsko okolje Windows 8.1, ki se prav tako nahaja na omenjeni tablici.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori