Spoznajte kakovostne blenderje Blendtec, s katerimi si lahko izboljšate zdravje, skrbite za idelano težo in vsak dan zaužijete veliko svežega sadja in zelenjave.

Blenderji Blendtec se na svetovnem tržišču uvrščajo med najmočnejše aparate za pripravo smoothie-jev in zdravih zelenih sokov. V izjemno kratkem času, med 25 in 45 sekund, pripravi gladke, osvežilne in zdrave sokove, solatne prelive, namaze, sesekljano zelenjavo, hummuse … Primerni so za miksanje zamrznjenega sadja in zelenjave, tršega zelenja in celo oreškov in žitaric.

Aparati Blendtec so narejeni iz visoko kakovostnih materialov, vse posode pa so narejene brez strupenega bisfenola (BPA). To je pomembno zato, ker se med mešanjem smoothiejev z visoko močjo,  bisfenol ne sprošča v zmešano vsebino. Iz plastične embalaže se lahko namreč bisfenol A sprošča v živilo še posebej pri višji temperaturi, kar se pogosto zgodi pri aparatih, ki niso dovolj močni in potrebujejo dlje časa, da sestavine zmešajo v gladko konsistenco. Zato je izjemnega pomena, da so posode v katerih pripravljate napitke brez bisfenola. 

Zmogljivi blenderji Blendtec.Kaj pomeni moč 1560W?

Moč 1560W pomeni izjemno zmogljivost, kar omogoča mletje še tako zahtevnih sestavin kot so oreščki, trda zelenjava in celo koščice v sadju. Blendtec s svojo močjo zagotavlja pripravo povsem gladkih napitkov v zelo hitrem času. Prav tako moč blenderja omogoča izredno hitre vrtljaje – 37.000 vrtljajev v minuti, s katerimi iz zelene zelenjave in sadja uspe razbiti molekule kloforila, kar zagotavlja še bolj zdrave in osvežilne napitke. 

Blendtec patentirana posoda

Blendtec ima patentirano široko posodo s širokimi rezili, ki so oblikovana tako, da pod rezili ne zastajajo ostanki hrane, napitkov, namazov ali solatnih prelivov. 

Blendtec se lahko uporablja tudi s posodo Twister JAR, ki je manjša in zaradi tega primerna za pripravo manjših količin kot so oreščkova masla, presni siri, solatni prelivi, kremni namazi. Z aparatom Blendtec boste tako popolnoma zadovoljili potrebe po manjših in večjih količinah, kot tudi po enostavnih ali zahtevnejših receptih. 

Uporaba

S štrimi tipkami (1, 2, 3, 4) blender Blendtec avtomatično izpelje mešalni program, ki so ga v tovarni namestili tako, da vam olajšajo delo pri pripravi vaših najljubših receptov.

Za pripravo smoothie-jev se priporoča, da v blender dodajate sestavine po naslednjem vrstnem redu; najprej dodate tekočino (vodo, sok, mandljevo mleko, ipd), mehko sadje, trše sadje ali zelenjavo, zmrznjeno sadje, na vrhu zelenje, po potrebi led in nato pritisnete želeni avtomatski program.

Blender Bendtec

Tipka 1 je kratek program, ki ga izberemo, ko na primer želimo očistiti posodo. Program traja dobrih 10 sekund, v posodo pa dodamo zgolj vodo, ki bo z rezila in sten posode zaradi visoke hitrosti vrtenja izprala vse odvečne delce. Enak postopek lahko ponovimo tudi z detergentom, ki bo pomagal izprati mastne delce, vendar je potrebno po končanem čiščenju, posodo še ročno pomiti in odstraniti sledi detergenta. 

Tipka 2 traja dobrih 20 sekund in se jo uporablja kadar pripravljamo sladoledne frapeje in želimo pustiti nekoliko konsistence oziroma ne želimo, da je sadje popolnoma zmešano.

Tipki 3 in 4 sta primerni za pripravo gladkih smoothie-jev, saj oba programa trajata med 30-45 sekund in vso dodano vsebino zmešata v gladko zmes.   

Tipka Pulse omogoča sekljanje oziroma deluje po vašem ukazu – blender se vrti samo ko gumb pritisnete in se ustavi, ko ga boste izpustili. Uporabite ga, ko želite sestavine hitro zmešati ali za postopno sekljanje.

Tipka Cycle menu se uporablja, kadar pripravljate recepte, ki so priloženi napravi Blendtec. Le-ti programi omogočajo da optimalno pripravite vrsto različnih receptov, ki so preizkušeni. V kolikor vam je katerikoli izmed programov všeč, si ga lahko enostavno shranite, z daljšim pritiskom na gumb. Na zaslonu vam bo tudi prikazalo, da je program shranjen na vašo želeno tipko.

Tipki speed up in speed down (višja in nižja hitrost) uporabljamo, ko želimo ročno namestiti hitrosti. Najnižja hitrost je 1, najvišja hitrost pa 10. Slednjo uporabljamo, kadar pripravljamo gostejše recepte (presne torte, presni sir, sorbet, hummus, solatne prelive, ipd.).

Zakaj ravno zeleni smoothie? 

Zaradi koristnih lastnosti klorofila! Klorofil je naravna snov, ki ga vsebujejo zelene rastline, vendar ga naše telo zaužitega v običajnih oblikah (kuhana ali sveže pripravljena zelenjava) ne prebavi in ne absorbira. Aparat Blendtec pa je zasnovan tako, da rezilo med delovanjem doseže do 37.000 vrtljajev v minuti, pri taki hitrosti pa rezila razbijejo molekule klorofila. S pomočjo Blendtec klorofil postane prebavljiv. Povečuje dotok kisika v kri, je antioksidant močno prispeva k boljšemu počutju, krepi imunski sistem in razstruplja telo. Zaradi hitrega tempa življenja, spremljajočega stresa, nepravilne prehrane lahko pride do zakisanosti telesa, kar je največkrat vzrok za številne bolezni (npr. rak, astma, slabokrvnost, sladkorna bolezen, artritis, alergije, itd.).

 

Recept za zeleni smoothie

– 0,5 l vode
– 3 čajne žličke sveže stisnjenega limoninega soka
– polovica kumare (z odstranjenimi semeni)
– 1 pecelj zelene
– pest mlade špinače
– polovica avokada
– 1 čajna žličko olupljenega ingverja

Priprava:

Vse sestavine v vrstnem redu, kot so navedene v receptu, dodajte v posodo Blendtec mešalnika in jo zaprite. Nastavite na nastavitev »Whole Juice« in mešajte, dokler vsebina ne postane nežne zelene barve in lepo tekoča. ŠE VEČ RECEPTOV

 

Recepti za slastne smoothije.

Karakterstike

Moč: 1560 W z direktnim pogonskim motorjem
Volumen: izbirate lahko med 1,9 ali 2,7 l posodo, ki ne vsebujejo bisfenola-A, ki je sicer redno prisoten v sestavi kuhinjskih aparatov in ne ravno prijazen našemu telesu.
Rezilo: 7,60 cm nož
Teža: 5,4 kilograma
Garancija: 7 LET! (velja tako za motor kakor rezervne dele)

Vir: Blendtec Official

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori