Spoznajte Canonov digitalni fotoaparat z zamenljivim objektivom EOS 1100D.

Idealna izbira za prvi DSLR fotoaparat

Canon EOS 1100D je dobra in primerna izbira, če se prvič srečujete z malce kompleksnejšo digitalno fotografijo. Ena najboljših lastnosti fotoaparat je ta, da lahko menjamo objektive, s katerimi lahko v prihodnje konkretno nadgrajujemo svoje znanje in fotografske veščine. EOS 1100D je zanimiv in optimalen presek običajnih digitalnih fotoaparatov, ki so enostavni za uporabo, na drugi strani pa vsebuje nekaj ključnih lastnosti profesionalnih EOS fotoaparatov, s čimer je nadgradnja fotografskega znanja na dosegu vaših prstov in volje.
Na 2,7 palčnem 6,8 centimetrskem zaslonu boste tako enostavno pregledovali ravno posnete fotografije, ali se ob večeru s prijatelji sprehodili skoz najnovejši album, ki ste ga ustvarili med potepanjem.

Velikost fotoaparata canon EOS 1100DVodič po lastnostih

Z vodičem po lastnostih in funkcijah fotoaparata, ki so ga vpeljali ravno s predstavljenim modelom, boste še hitreje osvojili tako osnovne kot najbolj napredne funkcije fotoaparata, ki vam bo za vsako ponudil še napotke, kako priti do optimalnih fotografij in posnetkov.

Snemanje video vsebin

Aparat zajema tudi video vsebine v zavidljivi ločljivosti HD (720p), kar ne omogoča zgolj snemanja video vsebin družinskih zabav, vendar se snemanja z lahkoto lotite na še bolj profesionalni ravni. No, tudi družinski videi ne bodo izostali, le da bo slika zares izjemna.

Ob že omenjeni visoki kakovosti zajemanja video vsebin, vam fotoaparat nudi tudi enostavno nastavljanje ekspozicije in fokusa. Nudi pregled zajetih vsebin takoj na mestu snemanja (Live View) in celo osnove urejanja zajetih video vsebin. Ohišje fotoaparata, ki je kompatibilno z več kot 60 različnimi objektivi zagotavlja, da bo upravljanje za aparatom dolgoročno in zgolj navdušenje ob nakupu.
Vse posnete vsebine lahko enostavno delite ali shranjujete na ostalih napravah s kablom HDMI, ki zagotavlja ohranjanje najvišje kakovosti posnetih vsebin.

Bodite kreativniCanon EOS 1100D

EOS 1100D bo spodbudil tudi vašo kreativnost, ne zgolj volje po učenju. Po posneti fotografiji lahko to tudi obdelate in ji dodate piko na i s prednastavljenimi efekti in scenami. Izberite »Portret«, »Pokrajina«, »Bližnji posnetek«, »Šport«, »Nočni posnetek« in oplemenitite svoje fotografije preden jih delite z drugimi. Vodič po funkcijah fotoaparata EOS 1100D vam ponuja opise velikega števila funkcij fotoaparata in nasvete, kako jih lahko uporabite pri svojem delu.

Če ste si vedno želeli sliko še dodatno obdelati – izbrati oster osrednji predmet in omegliti ostalo okolico, ali pa posvetliti ravnokar posneto fotografijo, potem je to fotoaparat, ki vam bo izpolnil željo. Z enostavnim menijem namreč lahko dodatno spreminjate nivoje svetlobe, meglite okolico in ostrite izbrane modele, ki ste jih ravnokar ujeli.

EOS 1100D velja za enega najlažjih fotoaparatov v svojem razredu, saj ohišje tehta zoglj 495 gramov in je ergonomsko oblikovan, da se elegantno poda v vašo običajno roko. Svetel in jasen LCD zaslou velikosti 6,8 centimetrov z ločljivostjo 230.000 slikovnih točk in zornim kotom gledanja kar 170°, je enostaven za pregledovanje ravnokar posnetih fotografij in videoposnetkov.

Ostrenje

Canon EOS 1100D

 

Širok nabor funkcij ostrenja – avtomatsko ostrenje uporablja kar devet različnih fokusnih točk po katerih se orientira, s čimer zagotavlja da ujamete točno takšno fotografijo, kot ste jo želeli. Pri ročnem načinu ostrenja pa lahko izbirate med tremi različnimi prednastavljenimi pomočniki; »Zajem enega posnetka«, ki je primeren za statične objekte kot so fotografiranje pokrajin ali potretov. »Servo« služi ravno obratnemu namenu in je primeren za hitro premikajoče objekte, saj fokus sledi objektu in je stalno v pripravljenosti vse dokler se ne odločite fotografije tudi zajeti. »One Shot to Servo« kot že ime pove povezuje oba opisana načina, saj je fokus v stalni pripravljenosti. Ta funkcija ostrenja je primerna predvsem za zajemanje fotografij ob slabih svetlobnih pogojih ali izrazitih kontrastih, ki jih ujamemo v objektiv.

Canon eos 1100D

Dodatni objektivi

EF-S 18-55mm DCCanon objektiv EF-S 18-55mm DC

EF-S 18–55 mm je kakovosten, a standarden objektiv s povečavo, popoln za začetne fotografe, ki ne želijo prenašati veliko opreme. Z goriščno razdaljo ekvivalentno 29–88 mm v 35 mm formatu je objektiv s širokim razponom povečave primeren za večino splošnega fotografiranja. Objektiv zagotavlja jasne slike z visokim kontrastom tudi pri popolni odprtosti zaslonke. Krožna zaslonka zagotavlja gladko zamaegljenost ozadja, kar vam omogoča še dodatno izpostavitev objektov v ospredju fotografije. Objektiv je izdelan samo iz okolju prijaznega stekla brez svinca.

  

 

Canon objektiv EF 75-300mm III

 

EF 75-300mm III 

Objektiv s povečavo EF 75-300 m pokriva veliko običajno uporabljanih žariščnih razdalj in zagotavlja slike izjemne kakovosti. Tele-foto objektiv s 4-kratno povečavo je popoln za varčnega fotografa, ki želi fotografirati šport, divje živali ali portrete in ob tem ne porabiti ogromno prostora v torbi z ogromnim tele objektivom. Elektromagnetna opna objektiva zagotavlja zelo natančen nadzor položaja zaslonkePremazi Super Spectra zagotavljajo natančno uravnoteženost barv in izboljšajo kontrast. Zmanjšajo bleščanje in podvajanje slike – običajni težavi, ki ju povzroči svetloba, ki se odbija od tipala fotoaparata.

 

 
 
 
 
 

EF 50mm F/1.8 II

EF 50mm f/1.8 II

Optični stabilizator slike odpravlja tresenje fotoaparata in vam omogoča ročno fotografiranje brez bliskavice pri šibki svetlobi. Uporabljate lahko hitrosti zaslonke, ki so do štiri korake daljše kot običajno, ne da bi tresenje fotoaparata povzročilo zamegljenost. Izostrite lahko tudi majhne predmete na najmanjši razdalji le 0,25 m.

 

 

Video prikazuje, kako lepe posnetke lahko zajame fotoaparat Canon EOS 1100D.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori