Podrobno spoznajte nov fotoaparat znamke Canon – EOS 70D!

Zajem trenutka v sliki in na filmu

EOS 70D odlikuje novo tipalo APC-C CMOS z 20,2 milijona točkami, ki ga je razvilo in izdelalo podjetje Canon. Gre za prvi digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat na svetu s tehnologijo ostrenja Dual Pixel CMOS AF, ki zagotavlja hitro in natančno samodejno ostrenje pri snemanju filmov Full HD in hitro ostrenje pri slikanju v načinu predogleda žive slike (Live View mode). Skupaj s 14-bitnim procesorjem DIGIC 5+ in 19 križnimi točkami AF je sposoben zajeti neverjetno kakovostne slike polne ločljivosti s hitrostjo do 7 posnetkov/sekundo, do 65 slik JPEG ali 16 RAW v enem samem rafalu. Poleg tega nazivna vrednost ISO od 100 do 12800 fotografom omogoča slikanje pri šibki svetlobi in uporabo višjih hitrosti zaklopa z enako visoko kakovostjo fotografij.

Canon EOS 70D

Tehnologija Dual Pixel (dvojne slikovne točke)

EOS 70D je idealen fotoaparat za vsakogar, ki želi razvijati svoje fotografske spretnosti. Ne samo, da je primeren za portretiranje, krajinsko ali akcijsko fotografijo izjemne kakovosti, pač pa je z njim mogoče snemati v polni visoki ločljivosti z neverjetno hitrostjo ostrenja. Canonova tehnologija Dual Pixel CMOS AF omogoča hitro samodejno ostrenje v načinu Live View ter natančno ostrenje pri snemanju filmov Full HD. Uporabnikom omogoča narediti korak naprej v snemanju filmov, saj zagotavlja, da so subjekti v gibanju ves čas izostreni in da so učinki spreminjanja ostrine (globine polja) videti profesionalni.

 Zrcalno refleksni fotoaparat Canon 70D

Ta tehnologija uporablja napredno arhitekturo CMOS z dvema fotodiodama, nameščenima v posameznem pikslu, vsako lahko bere posebej med ostrenjem, ali skupaj pri zajemu posnetka, pri tem pa ohranja maksimalno kakovost slike. Napreden sistem ostrenja za fotografiranje ima 19 križnih točk AF, razporejenih v kadru, ki zagotavljajo hitro in natančno ostrenje – primerno za šport ali divje živali, ki so ves čas v gibanju. Sistem AF je mogoče prilagoditi, uporabniki ga lahko nastavite glede na motiv. Točke AF lahko uporabljate ločeno, skupaj v manjših skupinah ali na celotnem območju za bolj nepredvidljive subjekte. Namenski gumb za izbiro področja ostrenja je nameščen poleg prožilca in omogoča hitro spreminjanje načinov, brez pogleda na fotoaparat.

Strokovno oblikovanje za profesionalni nadzor

Zmogljive specifikacije fotoaparata so vgrajene v strokovno oblikovano ohišje, zasnovano za udobje in lahko upravljanje. Inteligentno iskalo z 98-odstotno pokritostjo kadra in 0,95-kratno povečavo fotografom omogoča udobno kadriranje in pregled nastavitev. Priročno postavljeni nadzorni gumbi omogočajo takojšen dostop do najpogosteje uporabljenih nastavitev, kot so ISO, načini AF in merjenje.

7,7 cm vrtljiv zaslon Clear View LCD II Touch ima ločljivost 1.040.000 točk in je idealen za snemanje videa ali kadriranje iz nenavadnih ustvarjalnih položajev. Kapacitivni zaslon podpira različne večprstne kretnje, kot sta poteg ali ščipanje za povečanje slike. Tak način upravljanja je idealen za brskanje po menijih, spreminjanje nastavitev ali pregledovanje slik. Pametna povezljivost za enostavno upravljanje in neposredno deljenje EOS 70D je najnovejši EOS z integriranim Wi-Fijem, ki omogoča oddaljeno upravljanje fotoaparata ter deljenje fotografij. Uporabniki se lahko brezžično povežejo z aplikacijo EOS Remote in nadzirajo različne nastavitve, tudi ISO in osvetlitev, hkrati pa ostrijo in prožijo. Fotografi lahko na daljavo uporabljajo način Live View, pregledujejo ter ocenjujejo fotografije.

Canon EOS 70D

Sprostitev ustvarjalnosti

EOS 70D ima na voljo številne ustvarjalne načine, ki poenostavijo zajem edinstvenih fotografij. Vgrajeni HDR omogoča brezskrbno fotografiranje v zahtevnih, visokokontrastnih pogojih, z združitvijo treh posnetkov v enega z več podrobnostmi tako v osvetljenih kot v senčnih delih. V načinu večkratnih osvetlitev fotografi lahko združijo do devet različno osvetljenih posnetkov v enega samega, uporabljajo lahko tudi ustvarjalne filtre, ki spremenijo slog in videz fotografij.

Eksperimentiranje z ločeno bliskavico je mogoče z integriranim oddajnikom Speedlite, ki ponuja nadzor nad več bliskavicami Canon Speedlite EX.

 

Canon EOS 70D

Ustvarjalni filmi Full HD

Poleg čudovitih fotografij zna EOS 70D snemati tudi visokokakovostne filme. Video polne visoke ločljivosti (1920x1080p) je mogoče snemati z različnimi hitrostmi, vključno s 30, 25 ali 24 slikami na sekundo, in 60 ali 50 slikami na sekundo pri ločljivosti 720p, ter s številnimi možnostmi kompresije za postprodukcijo in deljenje. Z novo tehnologijo Dual Pixel CMOS AF način Movie Servo AF sledi gibanju subjekta, tudi pri ponovnem kadriranju, kar zagotavlja stalno izostrenost. Uporabnikom je na voljo izbira različnih območij ostrenja znotraj 80 odstotkov kadra s tapkanjem po zaslonu, tudi med snemanjem. To zagotavlja jasnost in ostrino posnetka tudi v primeru, ko se subjekt premakne ali uporabnik spremeni kader.

Snemalci lahko izkoristijo snemanje stereo zvoka z vgrajenimi mikrofoni ali pa ga izboljšajo s priključitvijo zunanjega mikrofona. V ročnem načinu je mogoče spreminjati tudi zaslonko in občutljivost ISO, kar daje uporabnikom več svobode, ko njihovo znanje napreduje.

Ključne lastnosti

  • Tipalo APC-C CMOS z 20,3 milijona točkami in DIGIC 5+
  • Sistem AF z 19 križnimi točkami in hitrostjo 7 slik/s
  • Dual Pixel CMOS AF
  • Neposredno deljenje in oddaljeno upravljanje prek Wi-Fi
  • ISO 12800 (H:25600)
  • Vrtljiv 7,7 cm zaslon ClearView II LCD
  • Inteligentno iskalo
  • Filmi Full HD

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori