Največja dilema s katero se soočamo lastniki jeklenih konjičkov je strah pred krajo avtomobila, ki ob nakupu vsakemu predstavlja kar zajeten kup denarja. Vendar ne zgolj to, seveda želimo vedeti tudi koliko kilometrov smo prevozili na službeni poti? Kje smo parkirali pred nakupovalnim centrom? Kje se potepajo naši otroci in kako vozijo? So res prespali pri prijateljih? In ne nazadnje ali so živi in zdravi prispeli na cilj?

carlock_photo_01Z napravo CarLock lahko, medtem ko spite, ste v službi ali kje drugje, spremljate kaj se dogaja z vašim vozilom. CarLock naprava vas na vašem pametnem telefonu obvesti o morebitnem vdoru v vozilo ali celo kraji. Poleg tega vas naprava obvešča tudi o stanju napolnjenosti akumulatorja. V primeru, če posodite avto drugi osebi, pa lahko v realnem času preko Google maps spremljate;

  • kje se vozilo nahaja,
  • agresivno pospeševanje, zaviranje, ali vožnjo skozi ovinke.

Konec pa je tudi z iskanjem vozila po velikih parkiriščih, saj vam aplikacija na pametnem telefonu točno pokaže lokacijo vašega vozila.

Delovanje naprave

Sistem CarLock je sestavljen iz naprave, ki jo preprosto priključite v avtomobil in mobilne aplikacije. Naprava deluje preko OBD priključka, ki je standardni konektorski vhod v večini vozil od letnika 1996 dalje. OBD priključek se uporablja na avto servisih, za priklop servisnega računalnika in spremljanje diagnostike vozila. OBD konektorski vhod se običajno nahaja takoj pod armaturno ploščo na voznikovi strani. Carlock naprava vsebuje GPS anteno za spremljanje lokacije vozila, ter SIM kartico za prenos podatkov na vaš pametni telefon. Prenos podatkov je prvih šest mesecev brezplačen, po tem času pa se prenos podatkov zaračunava 7,90 eur na mesec in velja za celotno Evropo.

Funkcionalnost naprave

Največja prednost CarLocka je, da lastniku vozila daje občutek dodatne varnosti. Vedeli boste, kaj se z avtom dogaja tudi, ko niste blizu, denimo ponoči. Če boste avtomobil posodili otrokom, boste vedeli kako hitro vozijo, kam gredo in kje se trenutno nahajajo. Poslovneži si lahko preprosto izpišete porabljen čas in prepotovano razdaljo na službeni poti. Če pozabite, kje ste parkirali, vas bo CarLock usmerjal prav do vozila.

carlock-advantages-crash

Pri kakšnih dogodkih vašega vozila vas bo CarLock obvestil?

Zaznani tresljaji vozila

V primeru sumljivih tresljajev na vašem vozilu, kot so razbitje stekla ali večji udarec po šasiji vozila, bo na vaš pametni telefon poslano obvestilo.

Zagnan motor vozila

Ko bo motor vozila zagnan, boste o tem takoj obveščeni. Obveščeni boste tudi takrat, ko ste vi prisotni v avtu.

Premik vozila

Če se bo vaše vozilo premaknilo po zaklepu naprave, boste o tem nemudoma obveščeni. Poleg tega boste lahko sledili lokaciji in hitrosti vozila v realnem času.

Odklopljena naprava

V primeru odklopa naprave iz priključka OBD boste takoj obveščeni, saj ima naprava CarLock vgrajeno rezervno baterijo in lahko oddaja signal tudi po odklopu.

Nikoli več ne pozabite kje ste parkirali vozilo

Nikoli več se vam ne bo zgodilo, da boste vaš avto iskali v velikem mestu v tujini. V vsakem trenutku lahko preverite GPS-lokacijo vozila. Če želite, lahko kopirate GPS-lokacijo vašega vozila in jo delite z drugimi aplikacijami, kot so na primer Google Zemljevidi. Če ste pozabili, kje ste parkirali, vas bo CarLock usmerjal nazaj do vozila.

carlock_photo_06

Funkcija najstnik za volanom

Ali vas pogosto skrbi za vašega otroka, ki je pravkar opravil vozniški izpit? CarLock vas lahko medtem, ko ste vozilo predali mlademu vozniku, obvešča o načinu vožnje, saj boste v primeru agresivnega pospeševanja nemudoma obveščeni. V primeru agresivnega zaviranja ali agresivne vožnje skozi ovinek boste prav tako prejeli obvestilo na pametni telefon.

Obvestilo o prometni nesreči

Naprava zaznava prometno nesrečo. Če nekdo uporablja vaše vozilo, boste v primeru prometne nesreče prejeli glasno obvestilo.

Zgodovina poti

Preko CarLocka lahko na vašem pametnem telefonu preverite zgodovino poti, porabljen čas in prevoženih kilometrih.

Nadzorujte stanje vašega vozila

Poleg varnostnih funkcij CarLock služi tudi kot informator o stanju vašega vozila, kot je nizka napetost akumulatorja, ali pa, če se akumulator prekomerno prazni, zaradi prižganih luči, medtem, ko je vozilo ugasnjeno.

carlock_photo_02

Nakup novega avtomobila je poleg stanovanja ali hiše večinoma največja investicija, ki se je lotimo. Same nepremičnine vam ne morejo ukrasti, vozilo pa vsak dan in noč na samem prepuščamo na milost in nemilost nepridipravom. Z napravo CarLock boste v primeru vloma takoj o tem obveščeni, ter boste lahko primerno ukrepali.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori