Povezovanje sobnih svetil s Philipsovim televizorjem Ambilight prinaša nepozabno poglobljeno doživetje, vsak dan, kar v naši dnevni sobi.

Pametno povezovanje naprav nas danes spremlja že na vsakem koraku in nam izboljšuje kakovost dela in zabave. Del tega, kar nam ponujajo nove tehnologije, lahko v svoj dom vnesemo tudi intenzivneje in si tako popestrimo uživanje v prostem času.Pametne žarnice Philips HUE


Barve in svetloba v prostoru ustvarjajo razpoloženje
. To lahko izkoristimo pri gledanju televizije in izkušnjo še poglobimo tako, da dogajanje z zaslona prelijemo kar na cel prostor. Z aplikacijo Ambilight+Hue se Ambilight, svetlobni sij okoli televizorja, poveže s pametnimi svetilkami Hue, ki svetijo v barvah z zaslona. Tako naš prostor zažari v čarobnem, barvitem vzdušju s primerno svetlobo za gledanje televizije, ki ne obremenjuje oči in hkrati popestri izkušnjo.

 

Tehnologija Ambilight – svetloba, ki sije preko robov televizorja

Televizorji s tehnologijo Ambilight so na robovih televizorja opremljeni z LED-sijalkami, ki z oddajanjem mehke svetlobe sledijo dogajanju na zaslonu in tako v prostor prinašajo živahnost in barvitost. Televizorji so na voljo z 2-, 3- in 4-stranskim Ambilightom;

  • 2-stranski Ambilight ima LED-sijalke ob straneh televizorja,
  • 3-stranski ob straneh pa tudi na vrhu zaslona.
  • Televizorje s 4-stransko funkcijo Ambilight odlikuje tehnologija Prism, ki uporablja pametne algoritme za odbijanje svetlobe od stene in televizorja, kar zagotovi še mehkejši svetlobni sij.

Ambilight zlahka prilagodimo našemu razpoloženju ali vsebinam, ki jih predvajamo na zaslonu, da svetloba sledi dogajanju na izbrani način. Tako ob ogledu filma izberemo “možnost sproščeno” in svetloba bo mehko ter nežno osvetljevala prostor za našim televizorjem. Kadar pa se zabavamo ob igranju video iger in si želimo aktivnega svetlobnega vzdušja, izberemo “način igre” in svetloba bo utripala hitreje in intenzivneje.

Philips Ambilight + hue zagotavljata povsem novo izkušnjo gledanja televizije.Aktivna, a varčna razsvetljava, prijazna očem

Tehnologija Ambilight ima poleg estetskih tudi povsem funkcionalne učinke. S prilagajanjem intenzivnosti in barve svetlobe na zaslonu televizorja se naše oči ne naprezajo. Rezultat je sproščeno gledanje in manj utrujene oči.

Osvetlitev Ambilight porabi tudi izjemno malo energije. Za primerjavo, svetilke LED porabijo v povprečju 5 W, svetilke z žarilno nitko pa kar 40 W. Ambilight porabi povprečno 2 W (velja za 47” televizor z 2-stranskim Ambilightom). Z unikatno tehnologijo tako poskrbimo za svoje oči, zmanjšamo porabo energije in si popestrimo doživetje gledanja televizije.

Povežite televizor in svetila

Trendu pametnega povezovanja sledijo tudi televizorji. Z brezplačno mobilno aplikacijo Ambilight+Hue povežemo televizor z edinstveno tehnologijo Ambilight in sijalkami Hue, s čimer vzpostavimo brezžični sistem razsvetljave. Tako nam potem ni več potrebno skrbeti, kakšna svetila bomo imeli v prostoru, da ne bodo motila gledanja televizije in kako bodo sodelovala z dogajanjem na zaslonu. Ambilight+Hue omogoča brezžično komuniciranje televizorja in sijalk, rezultat pa je prostor, osvetljen v edinstvenih barvnih odtenkih in vzdušje, ki ga povsem prilagodimo lastnemu okusu.

Barvno pretakanje sicer ustvarja televizor sam glede na vsebine na zaslonu, vendar pa mi lahko določamo še barvne odtenke, nasičenost barv in tudi katero svetilo bo povezano s televizorjem. Vse to storimo s preprostim premikanjem gumba v aplikaciji levo in desno, ter tako uravnavamo nežnost oziroma intenzivnost odtenkov. Aplikacija Ambilight+Hue lahko poveže do kar 50 sijalk po našem domu.

Če želimo intenzivnejšo svetlobo ob TV-zaslonu, postavimo svetila z žarnicami Hue tik ob televizorju in učinek Ambilight se razširi občutno preko meja njegovih robov. Za izjemno poudarjeno doživetje sijalke usmerimo v steno za televizorjem in dobimo učinek celostno barvno osvetljene stene. Za pristnejše doživljanje pa svetila z žarnicami Hue postavimo ob naš naslonjač in tako razširimo svetlobo z zaslona na celoten prostor.

Brezplačno aplikacijo Ambilight+Hue lahko uporabljamo na televizorjih Philips Ambilight, ki so vsaj letnik 2011 ali novejši. Brezplačna mobilna aplikacija pa je na voljo na pametnih telefonih, ki podpirajo sistema Android (najmanj 2.3) ali iOS (najmanj 4.3), ter je na voljo v Applovi trgovini in na Google Play.

Dnevni prostor, kjer imamo navadno postavljen tudi televizor, velja za srce doma. Odslej ga lahko z enkratno funkcijo Ambilight+Hue opremimo tudi s svetlobo ter s tem vzpostavimo želeno vzdušje, ob gledanju televizije ali tudi sicer.

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori