Štetje še nikoli ni bilo tako zabavno.

Ste se že večkrat vprašali kaj so te pametne ure in zapestnice, o katerih se ves čas piše po portalih z najnovejšo tehnologijo in čedalje več tudi povsod drugje? Vas mami, da bi jo preizkusili? iHealth Edge je odlična prva izbira za vse radovedneže, saj vam bo s svojimi funkcijami pokazala, kaj takšne naprave danes zmorejo, medtem ko bo njen izgled pritegnil poglede. Vse to za dostopno ceno.

Nevpadljiva lepotaPametna in lično oblikovana ura iHealth Edge.

Za nami so dnevi, ko so pametne zapestnice izgledale kot nepredstavljivi izdelki znanstveno-fantastičnega filma. iHealth Edge je v osnovi sledilec aktivnosti, ki pa bi mu izgled zavidala marsikatera ura. S črnim ekranom in njegovo srebrno obrobo, bo privlačil poglede zaradi svoje lepote in ne, ker bi bil posebnež v družbi.

V paketu so priložene barvne zapestnice, ki jih lahko po želji zamenjujete in pa obesek, ki ga lahko uporabite kadar si želite sledilec zapeti za pas ali ga preprosto nositi v žepu. Ekran se bo takrat, ko zapestnico ne pridržite pred sabo samodejno ugasnil, kar omogoča prihranek baterije. Pri našem testu je v prvem tednu v katerem smo se kar nekaj časa poigravali z njo, zdržal cel teden. Ekran se avtomatsko prižge, ko zazna, da ste uro dvignili in želite pogledati nanjo. 

Funkcionalnosti

iHealth Edge bo na vašem zapestju ali v žepu štel vaše korake, prehojeno razdaljo, porabljene kalorije, čas vaše aktivnosti in vaše spanje.

Ko si zapestnico najprej nataknete, boste namestili mobilno aplikacijo na vaš iPhone ali Android telefon. Povezava se bo vzpostavila preko povezave Bluetooth 4.0, ki minimalno vpliva na življenje baterije vašega telefona. Aplikacijo povežete z vašo zapestnico tako, da lahko vse podatke o vaših aktivnostih pregledujete skozi daljše časovne obdobje. Zapestnica namreč podatke ponastavi, ko se zjutraj zbudite, shranijo pa se v mobilni aplikaciji. Prav tako vnesete svojo podatke na podlagi katerih bo zapestnica avtomatsko ocenila koliko kalorij porabite na dan v stanju neaktivnosti in temu prištela vse vaše aktivnosti. Prav tako zapestnico kalibrirate svojemu koraku tako, da boste pravilno ocenili prehojeno razdaljo.

Med različnimi podatki se premikate tako, da se preprosto dotaknete prižganega ekrana.

Štetje še nikoli ni bilo tako zabavno

Pametne naprave ponujajo zanimiv vpogled v naš vsakdanjik s tem, ko prikažejo koliko korakov smo naredili in kakšno razdaljo prehodili. Med našim testiranjem v pisarni smo ugotovili, da smo v povprečju naredili okoli 2 kilometra hoje po pisarnah. Ker pa smo želeli napravo testirati v različnih pogojih, smo jo nataknili tudi medicinski sestri v celodnevni službi. Zapestnica je takrat naštela prehojenih 10 kilometrov. Rezultat sicer ne bo pomenil, da se bomo več sprehajali v po pisarni, ampak nas morda motiviral, da kakšen korak več naredimo tudi izven službe. Zapestnica vključuje tudi možnost, da nežno zavibrira in vas opomni, da se vstanete in naredite nekaj korakov, kar bo sigurno pripomoglo k boljšemu počutju na delovnem mestu.

Štetje kalorij je zabaven dodatek, vendar boste morali sami poskrbeti, da boste sledili vašim dnevnim obrokom. Ker se aplikacija poveže z aplikacijo Health na vašem iPhone-u, boste lahko te podatke vpisovali s pomočjo namenskih aplikacij (npr. My fitness pal) in jih vse spremljali na enem mestu.

Merite lahko celo kopico koristnih podatkov.

Veste kako spite?

Ena od funkcionalnosti, ki bo všeč vsem, ki imate težave s spanjem, je sledenje vašemu spanju. Zapestnica bo avtomatsko zaznala kdaj ste se odpravili spat in štela koliko ur spanja ste si privoščili. Oboroženi z vsemi podatkih o vaših aktivnostih in spanju boste tako lahko svoje počutje podkrepili tudi z dodatnimi informacijami in morda ugotovili kako izboljšati vaše spanje.

Izjemno privlačna lastnost je tudi budilka, ki jo nastavite v aplikaciji na telefonu. Zapestnica bo na vaši roki ob določenem času začela vibrirati. Žal smo lahko nastavili samo tri budilke kar je za tiste, ki težje vstajamo malo moteče, vendar dovolj, da nas spravi v stanje delne budnosti iz katerega nas potem grobo iztrga klasična budilka. Med našim testom so bile vibracije dovolj za bujenje in hkrati niso motile drugih. Kljub temu pa priporočamo, da si v prvih dneh nastavite tudi rezervno budilko, saj je možno da spadate med tiste, ki jih pregovorno ne zbudijo niti tanki. V kolikor imate partnerja, ki so zbuja pred vami, uporablja grozne zvoke budilk, ki si sledijo v 5 minutnih intervalih, je lahko ta zapestnica tudi odlično darilo.

PovezljivostEleganten, pameten in zmogljiv dodatek aktivnemu življenjskemu slogu.

Zapestnica spada v ekosistem iHealth, ki vključuje merilce krvnega tlaka, tehtnice in pulzne oksimetre. V kolikor se odločite za nakup katere od dodatnih naprav, boste vse podatke lahko spremljali znotraj iste aplikacije kar vam omogoča še boljši vpogled v vaše življenje in spremembe, ki se dogajajo čez čas.

Kaj smo se naučili?

Kot rečeno na začetku je zapestnica iHealth odličnega izgleda, ki bo privlačil marsikateri pogled. Navdušuje predvsem njena preprostost, saj smo zapestnico dali na roko in deloma pozabili nanjo dokler nas niso zanimali podatki. Glede nato, da smo bili na testu precej radovedni, je zapestnica vseeno zdržala zavidljivih 7 dni brez dodatnega polnjenja. Prav tako nam je bilo všeč, da smo vse podatke preprosto lahko pregledovali na telefonu, navdušeni pa smo bili predvsem nad budilko in spremljanjem spanja. Zapestnica ima zelo dostopno ceno, zato jo priporočamo vsem, ki še niste prepričani, če potrebujete pametno zapestnico. Večini tistih, ki se boste prvič spoznavali s pametnimi zapestnicami bo naprava ponujala vse kar potrebujete, za ostale pa bo odličen prvi korak do kakšne bolj zmogljive naprave, saj boste tako lažje vedeli česa si želite pri vaši naslednji napravi.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori