Oglejte si letošnje zmagovalne izdelke, ki so prejeli nagrade EISA.

 

EISA je Evropsko združenje za zvok in sliko, ki že 31. leto zapored podeljuje nagrade za izjemne izdelke zabavne elektronike. Izdelki so razdeljeni v sedem produktnih skupin, vsaka pa razglasi nekaj najboljših izdelkov preteklega leta. Izdelki se razvrščajo v skupine AVDIO, DOMAČE KINO NAPRAVE, AVTOMOBILSKA ELEKTRONIKA, FOTO, VIDEO, MOBILNE NAPRAVE in EKO skupina, ki zadnjih nekaj let skrbi, da tudi izdelki, ki so ekološki in varčni, ne izostanejo izven konkurence. Ocene podaja preko 50 specializiranih revij iz kar 20 evropskih držav.

Tudi letos je EISA potekala v Berlinu in za zmagovalce razglasila naslednje proizvode.

FOTO

CANON EOS100D – evropski SLR fotoaparat leta 

Eisa - Canon EOS 100D

EOS 100D je odziven fotoaparat z vsemi funkcijami DSLR, ki pa je tudi dovolj majhen in lahek, da ga vzamete kamor koli. Popoln fotoaparat za dokumentiranje življenjskega sloga. Povsod lahko zajemate fotografije ločljivosti 18 milijonov slikovnih točk in videoposnetke polne ločljivosti ter uživate v izjemnih posnetkih tudi pri šibki svetlobi: največja občutljivost ISO 12800 (razširljiva do ISO 25600) vam omogoča, da snemate vzdušja polne fotografije z malo šuma. Snema kakovostne video vsebine v polni ločljivosti (1080p). Prevzemite nadzor nad osvetlitvijo, ostrenjem, zvokom in ostalimi funkcijami ali pa s kratkimi videoposnetki kar v fotoaparatu zajemite urejena zaporedja videoposnetkov. 

 

 

CANON EOS6D evropski napredni SLR fotoaparat leta [[$product? &id=`523351` &align=`right`]] 

Na podlagi 25-letnih izkušenj z inovacijami sistema EOS ima EOS 6D izjemno resolucijo z ločljivostjo 20,2 milijona točk, kar dopušča izdelavo posterjev ali izrezov brez kompromisov pri kakovosti. Nov 11-točkovni sistem samodejnega ostrenja AF ponuja najzmogljivejše delovanje pri šibki svetlobi med vsemi Canonovimi sistemi AF doslej. Z ostrenjem pri -3EV, enakovrednem luninemu siju, subjekt ostane oster tudi v najbolj zahtevnih svetlobnih razmerah – to daje uporabnikom možnost fotografirati nočno pokrajino ali potrete in ujeti pravo vzdušje prizora z minimalnim šumom.

EOS 6D je prvi EOS z integrirano tehnologijo Wi-Fi, ki fotografom omogoča deljenje svojega dela neposredno po fotografiranju. Slike je mogoče brezžično pošiljati na zunanje shranjevalne naprave, nalagati na Facebook in YouTube ali brezžično tiskati na Canonovem tiskalniku z Wi-Fijem. Druga možnost je filme in slike predvajati na HD-televizorjih, opremljenih s tehnologijo DLNA. Z brezžično povezavo na pametni telefon lahko fotograf na daljavo upravlja fotoaparat, nastavlja njegove funkcije in ostri, preden na telefonu sproži in si ogleda napravljen posnetek.

GO PRO HD HERO3 BLACK EDITION – evropska akcijska kamera leta

EISA GOPro HERO3

Black Edition kamera lahko v eni sekundi zajame sekvenco 30 slik z ločljivostjo 12 miljonov točkUltra visoka ločljivost 4K bo zajela najbolj zanimive trenutke z več podrobnostmi kot bi to storila katera koli druga akcijska brezžična nosljiva kamera. Vse skupaj močno dopolnjuje popolnoma prenovljen širokokotni objektiv, ki je še ostrejši in natančnejši od predhodnika. Pri športih kot so motokros, gorsko kolesarstvo in smučanje, potrebujete kar najširši kot, saj se le tako nazorno vidita hitrost in tehnika vožnje. Poleg tega je zabavno gledati, kaj se dogaja z vašimi vzmetmi, medtem ko se z vso hitrostjo spuščate po gozdni poti. GoPro HERO3 omogoča 170° kot video snemanja v vseh ločljivostih, tega pa je po potrebi mogoče tudi zmanjševati, tako v video kot foto nastavitvah. Običajni video z 25 fps (slikami na sekundo) bo zagotovo zadovoljil vsako oko … 50 fps (pri ločljivosti 1080p) v upočasnjenem predvajanju je idealnih za akcijske posnetke, 100 fps (pri ločljivosti 720p) pa preprosto osupljivo. 100 fps bo videti tako dobro, da boste prisiljeni preveč časa posvetiti gledanju samega sebe. Preberite več o akcijskih kamerah.

NIKON D7100 – evropski fotoaprat leta

EISA - Nikon 7100Je presenetljivo lahek in kompakten fotoaparat z vzdržljivim ohišjem in številnimi funkcijami ter zagotavlja izredno zmogljivost formata DX, ki bo vaše fotografije povzdignila na višjo raven. Fotoaparat D7100 ne uporablja optičnega nizkoprehodnega filtra (OLPF), zato lahko kar najbolje izkoristi senzor CMOS formata DX s 24,1 milijona slikovnih točk in zajame tudi najmanjše teksture z jasno visoko ločljivostjo. Sistem 51-točkovnega samodejnega ostrenja (AF) vam omogoča hitro in izredno natančno fotografiranje na profesionalni ravni. Ta fotoaparat D-SLR z izjemnimi specifikacijami je odporen na padce, vlago in prah, zgornji in zadnji pokrov sta iz magnezijeve zlitine, poleg tega pa lahko neprekinjeno fotografira do 6 posnetkov na sekundo in ima dodaten telefoto učinek z inovativno funkcijo obrezovanja s faktorjem 1,3 in občutljivost ISO od 100 do 6400, kar zagotavlja izjemne rezultate tudi v okoljih s šibko svetlobo ali pri hitro premikajočih se motivih.

OLYMPUS TG2 – evropski popotniški aparat leta 

EISA Olimpus

Vodotesen ter odporen na udarce, padce, mraz in obremenitve … Ohišje TG-2 je praktično neuničljivo. Vendar je TG-2 zanesljiv tudi drugje: pri fotografiranju in HD-videosnemanju se lahko vedno pričakujemo odlično kakovost posnetkov. Opremljen je s tehnologijami iHS, ki obsegajo 12-megapikselno svetlobno tipalo BSI CMOS in slikovni procesor TruePic VI. Slednji zagotavlja več moči, potrebne za uporabo naprednih funkcij, na primer videosnemanja z visoko hitrostjo 240 posnetkov na sekundo. Z njim si lahko hitre dogodke predvajamo na izjemno upočasnjenih posnetkih in si ogledamo podrobnosti, ki jih s prostim očesom ne opazimo.

 

 

TELEFONIJA IN RAČUNALNIŠTVO

Samsung GALAXY S4 mini – naj družabni pametni telefon leta

Samsung Galaxy S4 miniGalaxy S4 mini je prejel nagardo za najboljši družabni telefon. Torej telefon, ki je s svojo sestavo, obliko in programsko opremo idealen za vse, ki so obsedeni z družabnimi omrežji kot so Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Povio, LinkedIn, Gmail, Foursqare, Youtube, Reddit in ostalimi. Ima ločljivost kar 8 milijonov slikovnih točk, kar omogoča ujeti vse pomembne trenutke, na sprednji strani pa za to skrbi visokoločljivostna kamera z 1,9 milijoni slikovnih točk. S posebnimi funkcijami, kot sta Sound & Shot, ki na edinstven način posname zvok s sliko, ter Panorama Shot, s katerim boste fotografirali celotno okolico, bodo vsi pomembni trenutki ubežali pozabi. Z naloženo aplikacijo S Travel lahko dobite potovalne informacije in pomoč na poti, lahko pa vam tudi predlaga nadaljnje poti ali vas usmerja na trenutni. S funkcijo Story Album lahko avtomatično urejate fotografije v pametnem formatu. Vse fotografije, ki jih naredite z Galaxy S4 mini, so avtomatično shranjene na podlagi časa, lokacije ali specifičnega dogodka, zaradi katerega ste ustvarili album.

Samsung Galaxy S4 mini oogoča uporabnikom, da delijo vsebine in se medsebojno povezujejo. Uporabniki lahko skupaj poslušajo isto glasbo in igrajo iste igre s storitvijo Group Play, s ChatON pa se lahko pogovarjajo z več prijatelji hkrati in svojim sporočilom dodajajo animacije, videoposnetke in zvočne posnetke.

Samsung GALAXY S4 – evropski eko telefon leta 

Samsung Galaxy S4Samsung Galaxy S4 je prejel nagrado za najboljši eko (zelen) pametni mobilnik leta. Je mlajši in sodobnejši brat mobilnika Galaxy S3, ki je bil eden najbolj vročih in iskanih pametnih telefonov leta 2012. Samsung pri oblikovanju telefona S4 s svojo velikostjo in elegantnostjo zopet navdušuje. Velik zaslon s polno visoko ločljivostjo je obdan zgolj z nežnim okvirjem v barvi snežne beline ali črne meglice. Samsung Galaxy S4 je izjemno lahek in tanek.

Samsung Galaxy S4 vašim fotografijam podeli novo dimenzijo, namreč zvok. Zdaj se boste spominjali tudi zvokov, ki ste jih slišali ob fotografiranju. Glasovi, zvoki in glasba so za vedno povezani s fotografijo in dodatno poživijo spomine. Samsung Galaxy S4 ohranja vašo kondicijo. Ohranite nadzor nad vnosom energije v svoje telo oz. nad njeno porabo ali nadzorujte svojo telesno težo. Ciljno načrtujte svoje aktivnosti v prostem času na podlagi informacij o trenutnih vremenskih pogojih. Poleg tega prikazuje pomembne vrednosti, kot je uspeh pri treningih, krvni sladkor ali krvni tlak. S pametnim telefonom Samsung Galaxy S4 lahko izmerite celo stopnjo počitka med spanjem. Kar je zgolj nekaj izmed lastnosti, ki Samsung Galaxy S4 dela najbolj ekološki telefon leta. 

HTC One – evropski pametni telefon letaHTC Eisa nagrade

HTC One velja za najboljši pametni telefon leta 2013. HTC One je že pred prihodom na prodajne police dvigal precejnšnjo mero prahu. Svojim lastnikom ponuja izjemen izbor programske in strojne opreme. 12 cm zaslon z ločljivostojo 16:9 – 1080 x 1920 sodi v vrh najkakovostnejših zaslonov. Sposobnost kamere odlikujejo štirjw milijoni slikovnih točk ter snemanje v HD in Full HD tehniki. Izboljšan HTC Sense vmesnik – Sense 5 – daje uporabniku še boljšo izkušnjo navigacije med aplikacijami, med samimi konfiguracijami in nastavitvami. Izvrstna slika se z vmesnikom HTC ZOE še oplemeniti – ta namreč omogoča enostavnoe deljenje slik prek družabnih omrežij, omogča zajemanje več fotografij na enkrat, sami pa se odločite, katerga je tista, ki je dani trenutek obeležila najbolje. 

 

 

 

Sony Xperia Tablet Z – evropska tablica leta [[$product? &id=`550027` &align=`right`]] 

Tablični računalnik Sony Xperia Tablet Z uporabnika navdušuje z izjemno kakovostnim zaslonom WUXGA, velikosti 25,7 cm (10,1″) in z ločljivostjo 1920 x 1200 točk. Zaslon je zaščiten z odpornim steklom, ki zaslon ščiti pred praskami. Sony-jeva tehnologija Mobile BRAVIA Engine 2 prinaša izboljšano barvno reprodukcijo za izjemno doživetje gledanja; kot na TV sprejemniku. Aplikacija TV Sideview nudi uporabnikom povsem nov način interakcije s televizorjemDa vsi programi in aplikacije tečejo gladko in brez težav, skrbi izjemno zmogljiv štirijedrni asinhroni procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktom 1,5 GHz, vgrajenim grafičnim čipom Adreno 320 in delovnim pomnilnikom RAM kapacitete 2 GB. V kombinaciji z odličnim OS Android Jelly Bean v4.1.2 in uporabniku prijaznim uporabniškim vmesnikom, vse teče tako kot mora. Na voljo so vam vse najaktualnejše aplikacije, kot so googlove storitve (Gmail, Google Search, Google Wallet, …), pregledovalnik dokumentov, avdio-video predvajalnik, preko spletne trgovine Google Play pa si lahko prenesete več kot 700 tisoč bolj ali manj uporabnih in zabavnih aplikacij, iger.

 

TV in AVDIO

Televizor LG 55EA980V – najlepši dizajn in oblika TV sprejemnika

Lg TVČe si želite zares izstopati iz povprečja je LG-jev zmagovalec v kategoriji oblike in dizjana tisto, kar potrebujete. Ploščati zaslon, ki to ni in ki je, po zaslugi OLED tehnologije malce ukrivljen, s čimer omogoča še boljšo izkušnjo gledanja televizije, je tisto, kar je prepričalo strokovno žirijo, da je podelila nagrado za najelepši televizor ravno LG 545EA980V modelu. TV sprejemnik za katerega se zdi da dobesedno lebdi v zraku, kar je posledica prozornega podstavka je zares impresiven. Četudi pravijo, da se knjige ne sodi po njegovi naslovnici, bo LG-jev zmagovlec dokazal, da je tudi njegova notranjost ravno tako dodelana kot njegova zunanjost. 3D in SMART funkcije omogočajo pestro paleto možnosti za upravljanje; od družabnih vmesnikov kot so Facebook, Twitter, Skype in ostalih, bo navdušil s kakovostno sliko in izjemno 3D tehnologijo. Lep in zmogljiv je LG letošnji zmagovlec. 

 

 

 

 

Televizor SONY KDL-55W905A – evropski televizor leta

Sony Viera Smart TVSonyjev svet je bil že od nekdaj poln barv. Od zelene Amazonke do rdeče Avstralske pokrajine – vendar jih verjetno še nikoli niste videli tako pristno reproduciranih na TV-zaslonu. Zaslon Triluminos predvaja popolnoma pristne barve z naravnimi podrobnostmi. Zaslon Triluminos predvaja barve, ki so živahne in pristne kot v resničnem življenju. Ustvarja pristnejše, globlje in naravnejše odtenke, tudi z zahtevnimi rdečimi, zelenimi in modrimi odtenki, ki jih je težko popolno reproducirati. Lepši so tudi obrazi s prijetnimi naravnimi kožnimi odtenki. Si želite fotografije z zabave v pametnem telefonu ogledati na TV-zaslonu? Zapletena nastavitev ni potrebna. Pametni telefon NFC z omogočenim zrcaljenjem z enim dotikom postavite ob priloženi daljinski upravljalnik in fotografije, videoposnetke, glasbo, igre in aplikacije v telefonu predvajajte na televizorju. Televizorje izrazite zasnove “Sense of Quartz” odlikujejo gladke površine, kristalni robovi in vrhunski materiali. Lebdijo nad krožnim stojalom in imajo osvetlitev Intelligent Core, ki nežno sveti in spreminja barvo glede na vir vsebine.

 

Televizor SAMSUNG UE55F8000 – evropski SMART TV leta

Samsung Smart TVUpravljanje televizijskega sprejemnika še nikoli ni bilo tako preprosto, kot je to sedaj z novimi televizijskimi sprejemniki Samsung Smart TV. Zahvaljujoč upravljanju z gibi je nadzor nad televizijskim sprejemnikom izredno preprost. Vgrajeno glasovno upravljanje pa zagotavlja, da bo televizijski sprejemnik ubogal vse vaše ukaze. Vi ste tisti, ki imate vedno popoln nadzor nad televizijskim sprejemnikom, ne glede na to ali se s preprostimi gibi pomikate po vmesniku Smart Hub ali s svojim glasom preklapljate med kanali ter spreminjate glasnost. Uživajte ob možnosti pretvarjanja 2D vsebin v neverjetne 3D vsebine. Poleg tega je na voljo tudi storitev Explore 3D, ki omogoča hitro in preprosto iskanje 3D vsebin. Dodatno je vgrajena funkcija 3D zvok, ki je bila zasnovana za dopolnitev nepozabnega doživetja 3D hišnega kina. Ko postane mobilni telefon premajhen – z zrcaljenjem zaslona lahko prenesete sliko s pametnega telefona na veliki televizijski sprejemnik, ne glede na to ali brskate po spletu, predvajate videoposnetke ali skupaj uživate ob projekciji diapozitivov. Poleg tega lahko filme ali glasbo predvajate iz vsake združljive naprave, preprosto preko opcije oblak (Cloud).

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori