»High tech« naprave za moške danes niso zgolj pametni telefoni in prenosniki.

Električni brivniki se uvrščajo med najpomembnejše »pripomočke«. Idealni so za moške, ki se radi hitro in preprosto obrijejo, brez nevarnosti ureznin. V nadaljevanju boste našli vse, kar morate vedeti o električnih brivnikih in njihovi uporabi.

Do 26.000 ščetin vsako jutro

Se vam to zdi veliko? Saj tudi je. Dlake so dejansko najhitreje rastoči del našega telesa in brada zraste 0,3 High_densitymm na dan. To je približno trikrat toliko, kot je premer človeške dlake.

Dlake so tudi izjemno odporne na trganje: eno samo vlakno zdrži težo do 20 kg. Največji izziv brivnikov je odrezati ta močna vlakna na površini, ki je podobna želatini, tako da so do njih nepopustljivi in istočasno nežni do kože.

BRITJE POSPEŠUJE RAST DLAK IN NOVE DLAKE SO TEMNEJŠE ALI DEBELEJŠE.

Ne drži! Dlake, ki jih vidimo, ne vsebujejo živih celic. To pomeni, da britje ne more vplivati na rast novih dlak ali njihov videz.

V resnici niti dve bradi nista popolnoma enaki. Celo na enem obrazu so dlake lahko različnih dolžin, premera, kakovosti in rastejo v različnih smereh ali pod različnimi koti na površino kože.

Velike razlike še posebej najdemo na dveh polovicah brivne površine: licih in vratu.

Dlake na vratu rastejo v veliko različnih smereh. So bolj fleksibilne, ležijo bolj tesno ob koži in se zato lažje upognejo. Če britje primerjate z vožnjo avtomobila, so lica dobro tlakovana površina, vrat pa je kotanjasta, netlakovana cesta.

vrste brade

Kako deluje električni brivnik?

1Britje z električnim brivnikom uporablja »princip škarij«. To pomeni, da se brada odreže med dvema rezalnima elementoma – običajno med mrežico in rezalnimi deli, ki ležijo pod njo
2Električni brivniki izkoriščajo prožnost kože za gladko obrit obraz. Brivna glava izvaja pritisk na kožo.
3Posledica tega je, da se koža malce izboči v odprtine mrežice in dlako potisne navzgor. Ko je dlaka odrezana, njen preostanek povleče pod površino kože.
4Rezultat: gladko obrita koža.

Glava in rezalni sistem

Obstajata dva osnovna tipa električnih brivnikov: brivniki z mrežico in rotacijski brivniki. Oba tipa imata mrežico, ki je v stiku s kožo, pod njo pa se gibljejo rezalni deli. Glavna razlika med obema sistemoma je smer gibanja rezalnih delov.

hair_bulb_v2

Rotacijski

Rezilo se pod mrežico giblje v krogih. Rotacijski električni brivniki imajo 1 do 3 vrtljiva krožna rezila z režami ali odprtinami za rezanje dlak.

hair_bulb_v2

Z mrežico

Rezilo se giblje linearno z ene na drugo stran. Brivniki z mrežico imajo 3 do 5 rezalnih delov.  Brivna glava je največkrat sestavljena iz dveh ali več mrežic za rezanje krajših in 1 sredinskega prirezovalnika za rezanje daljših dlak, kot npr. tri dni stare brade.

BOLJ UČINKOVITI ELEKTRIČNI BRIVNIKI SO MANJ PRIJAZNI DO KOŽE.

Dejansko je res prav nasprotno. Bolj kot je električni brivnik učinkovit, v manj potezah se lahko obrijete. V najboljšem primeru koža niti nima časa, da bi postala razdražena.

slide_16_image02

10+ POTEZ

slide_16_image01

1 POTEZA

Trije od petih moških naj bi imeli občutljivo kožo. Neodvisne dermatološke organizacije priporočajo uporabo določenih izdelkov, vključno z brivniki. To je zanesljiv pokazatelj, da je brivnik primeren za občutljivo kožo.

Rokovanje in ergonomska oblika

Nekaj v razmislek: način, kako držite brivnik v trgovini, se razlikuje od načina, kako ga držite med britjem.

Vgl-Bild_03Rotacijski brivnik se uporablja s krožnimi gibi, tako kot se na primer briše šolska tabla.
Večina takih brivnikov ima obliko pestnjaka.
Vgl-Bild_04Brivniki z mrežico se uporabljajo v ravnih ‘črtah’, podobno kot na primer radirka. Njihov način uporabe je bolj podoben britju s britvico. Nekateri brivniki z mrežico imajo naslon za palec, kar olajša rokovanje brivnika med uporabo.

Prilagodljivost

Človeški obraz je kot pokrajina, poln je krivulj in robov. Obstaja lahek teren, kot so asfaltirane ceste, in težaven teren, kot so neurejene, prašne poti. Ohranjanje stalnega tesnega stila s kožo med britjem predstavlja izziv za vsak brivni sistem.

VIEW_03_UP_DOWN_TRIMMERMicroMotion za lahek teren: popolnoma gibljivi rezalni deli se prilagodijo nepravilnostim na površini kože, kar zagotavlja najboljši mogoč stik s kožo.
VIEW_04_HEAD_MOVINGMacroMotion za zahteven teren: vrtljiva brivna glava zagotavlja maksimalni stik s kožo na večjih robnih površinah, kot sta brada in čeljust.

Kombinacija MicroMotion in MacroMotion zagotavlja najboljši mogoč stik s kožo za gladko in udobno britje.

Napajanje

Nočete, da bi vas pri britju ovirala priključna vrvica? Potem so brivniki na baterije tisto, kar potrebujete. Niste odvisni od napajanja in brivnik lahko uporabite kjerkoli. Večina električnih brivnikov zagotavlja odlične rezultate tudi po hitrem petminutnem napajanju. Prednost brivnika s priključno vrvico pa je, da se z njim izognete tveganju, da bi vas prazen brivnik pustil na cedilu.

Večina brivnikov, vključno z vsemi modeli ‘Wet & Dry’, omogoča ponovno polnjenje, vendar jih je zaradi varnosti mogoče uporabljati samo brez priključne vrvice, tj. ne med polnjenjem.

BATERIJA MORA BITI POVSEM PRAZNA, PREDEN JO LAHKO PONOVNO POLNITE.

Ne drži! Sodobne litij-ionske baterije nimajo več spominskega učinka, zato jih lahko polnite kadarkoli, ne da bi to kakorkoli vplivalo na njihovo polno zmogljivost.

Motor

braunSeries9Shaver5-1200x620Potrebujete dirkalni avto ali okretno vozilo za vožnjo po mestu? Zgolj lastnosti motorja vam ne povedo vsega o napravi. Motor morate razumeti v kontekstu sistema, v katerega je vgrajen. Pomislite na avtomobil: isti motor je lahko dovolj močan, da odlično poganja majhen avto, komaj pa lahko daje pospešek velikemu avtomobilu.

Linearni motor zagotavlja konstantnih 10.000 oscilacij na minuto. Prednost te tehnologije je, da brivnik deluje s konstantno hitrostjo, dokler se vse polnljive celice ne izpraznijo. Nekateri modeli imajo tudi sonično tehnologijo; ti so vedno opremljeni z linearnim motorjem, ker jim to pomaga, da zgrabijo več dlak.

Rotacijski (krožni) motor je počasnejši od linearnega in se lahko upočasni, ko se baterija skoraj sprazni.

Posebne lastnosti

Prirezovalnik za dolge dlake

AID_A02_0004036_Series_5_5080s_5_5040s_5_Long_hair_trimmer_IconsRadi izražate svoj lasten stil? Potem potrebujete brivnik z dodanim prirezovalnikom za dolge dlake. Odlični so za oblikovanje brad in zalisc.

Rezalni del električnega prirezovalnika je sestavljen iz dveh glavničastih rezil: fiksno rezilo, ki ima na zunanji strani gladke robove, je bližje koži, da na koži med britjem ne bi čutili neugodja. Gibljivo rezilo se pomika prečno z relativno veliko hitrostjo v primerjavi s fiksnim rezilom.

Med premikanjem se dlake ujamejo med zobe glavničastih rezil. Premikajoča rezila jih potem odrežejo, na podoben način kot bi jih odrezale škarje.

Aktivno hlajenje

Trije od petih moških imajo občutljivo kožo in aktivno hlajenje pomeni veliko razliko za občutek ugodja med britjem. V aktivnih hladilnih sistemih (imenovanih tudi termo-električni hladilni sistemi) hladilni element, vgrajen v brivni sistem in povezan s toplotno črpalko, črpa toploto s površine kože in s pritiskom na gumb ohlaja kožo – brez vsakršnih losjonov ali gelov. Na ta način blaži značilne znake kože, razdražene po britju, kot so rdečina ali občutek skelenja, ki veliko moških odvračajo od britja tako pogosto, kot bi to želeli.

Sonična tehnologija

Samo najboljši brivniki med najboljšimi imajo vgrajeno inteligentno sonično tehnologijo. To pomeni, da linearni motor zagotavlja 10.000 soničnih mikrovibracij na minuto. Sonična tehnologija zagotavlja bolj temeljito britje in brivniku omogoča, da z vsako potezo zajame več dlak.

Vzdrževanje

ČiščenjeAID_A03_0015858_Series_9_in_Clean_Charge_Station_Product_image_01_no-logo

Redno čiščenje zagotavlja konsistentno brivno zmogljivost. Brivnik lahko očistite ročno s ščetkanjem ali tako, da z rahlim trepljanjem iz njega stresete kocine.

Vodoodporne brivnike lahko hitro in enostavno operete pod tekočo vodo, zato jih zlahka očistite vsak dan. Pred čiščenjem brivne glave pod vodo iztaknite brivnik iz omrežja.

Čistilne enote so najbolj priročen način čiščenja brivnika. Nekatere so namenjene tudi polnjenju in oljenju brivnika in delujejo povsem samodejno, v druge pa morate dodati čistilo in odstraniti odpadno tekočino.

VSE ČISTILNE ENOTE ZAGOTAVLJAJO HIGIENSKO IN UČINKOVITO ČIŠČENJE.

Ne drži! Samo čistilne enote, ki uporabljajo čistilne tekočine na osnovi alkohola, odstranijo do 99,99 % bakterij, kar pomaga tudi preprečiti draženje kože.

Nadomestni deli

Tako kot avtomobilska kolesa je treba tudi rezalne dele redno menjati – najmanj vsakih 12 do 18 mesecev, odvisno od izdelovalca, da bi zagotovili vrhunsko zmogljivost. To brivniku daje novo življenje in mu omogoča, da deluje tako dobro kot takrat, ko ste ga prvič vzeli v roke.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori