Kriptovalute nas spremljajo na vsakem koraku in v različnih medijih, prav tako so pogosta tema druženj, zato je bilo samo še vprašanje, kdaj bo plačevanje s kriptovalutami omogočeno tudi v vsakdanjem življenju. V Big Bangu smo se odločili, da gremo korak naprej in našim kupcem ponudimo enostavno plačevanje z njimi preko transakcijskega sistema Elipay.

Kaj so kriptovalute?

Kriptovaluta je elektronski denar prihodnosti in decentralizirana valuta, ki je prevzela svet in Slovenijo. Med najbolj poznanimi spadajo bitcoin (BTC), ethereum (ETH) in litecoin (LTC), seveda pa trg na vsakodnevni ravni preplavlja vedno več novih valut. Do zdaj so veljale kot odlična investicijska priložnost, kar jim dovoljuje zaupanje javnosti in posledično neprestana rast njihove vrednosti.

S tehnologijo veriženja blokov se širi njihov potencial na področju trgovalne infrastrukture, saj kriptovaluta nadomesti posredniško vlogo bank. S tem se pri plačevanju doseže večjo transparentnost in hitrejše, ugodnejše poslovanje, provizije ni ali je minimalna, celoten proces nakazovanja pa se poenostavi in poceni.

Prednosti – s sistemom Eligma do bolj enostavne uporabniške izkušnje

Nakupovalno središče BTC City Ljubljana je leta 2018 sklenilo partnerstvo s kognitivno platformo Eligma za nakupovanje in trgovanje, osnovano na podlagi umetne inteligence in tehnologije verižnih blokov. Partnerstvu je sledilo prvo testiranje plačevanja s kriptovalutami v omenjenem središču.

Po uspešni uvedbi plačevanja prihodnosti bodo postopek testiranja nadaljevali do septembra tudi v drugih podjetjih in trgovinah, in s ponosom lahko povemo, da je takšna vrsta transakcij zdaj možna tudi v trgovini Big Bang BTC Ljubljana.

Trg je nasičen s spletnimi trgovinami in vse manj imamo časa za izbiranje primernih cenovno ugodnih produktov, zato so pri Eligmi poskusili združiti oboje – čas in izbiro. Transakcijski sistem z redno uporabo primerja vaše predhodne nakupe med seboj in izvaja kalkulacije, kdaj sta nakupovanje in prodaja najbolj primerna oz. optimalna. Tako vam v prihodnosti olajša izbiranje in nakup, vi na ta način prihranite na času, nakupovalna izkušnja pa postane prijetnejša ter bolj enostavna.

Na vsakem koraku

Cilji transakcijskega sistema Eligma so poenotiti plačilno valuto in jo uveljaviti na trgu. Vizija je poenostaviti nakupovalni proces ter plačevanje s kriptovalutami preusmeriti tudi na fizične kupce, ne le na globalne in lokalne spletne trgovine.

BTC City je zgolj začetek, saj je del njihove dolgoročne predstave tudi to, da bi se takšen način plačevanja kasneje razširil na večja mesta.

S tem želijo uporabnikom, potrošnikom in poslovnim partnerjem pričarati užitek v sodobnem nakupovanju in jim olajšati hiter tempo življenja.

S kriptovalutami v Big Bang BTC Ljubljana

Si želite biti del plačevanja s kriptovalutami in si olajšati proces nakupovalne izkušnje? V naši najbolj moderni trgovini Big Bang v nakupovalnem središču BTC Ljubljana sledimo trendom in na prodajno mesto postavili tehnologijo, ki vam to tudi omogoča.

Plačujete lahko s tremi kriptovalutami – bitcoin, bitcoin cash in valuto Eligme, eli. Vabljeni!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori