Si predstavljate, da bi lahko z vašim pametnim telefonom zajemali prave profesionalne fotografije?

DSC QX100

Iščete fotoaparat profesionalne zmogljivosti? Preizkusite kar s svojim pametnim telefonom, ki ga opremite s pravcatimi profesionalnimi objektivi. Povezavo vzpostavite tako, da pametni objektiv enostavno postavite ob pametni telefon NFC. Tako imate popoln nadzor za resno fotografijo.

DSC QX100Povežite se s katerimkoli pametnim telefonom

Katerikoli pametni telefon lahko spremenite v visokozmogljiv fotoaparat. Pametni objektiv namestite na telefon in začnite s fotografiranjem. Pametni telefon postane ohišje fotoaparata: prek zaslona na dotik fotografirajte, urejajte in izmenjujte fotografije prek Facebooka in Twitterja.

Oddaljenost objektov

Oddaljeni objekti so lahko za navadno kamero pametnega telefona (pre)velik zalogaj. Zoom funkcije namreč ne dosegajo najvišje kakovosti zato je lahko preveč približina slika popačena oziroma neostra. Pozabavajte se s pametnim objektivom. Vzpostavite povezavo – z objektivom se dotaknite pametnega telefona NFC in brezžično fotografirajte s povsem novih kotov. Pametni telefon vam nudi zmogljivosti profesionalnega fotoaparata. CMOS-senzor z 20,2 milijona učinkovitih slikovnih pik je štirikrat večji od senzorja pri številnih digitalnih fotoaparatih. Tudi pri šibki svetlobi lahko snemate podrobne fotografije z nizko stopnjo šuma. Nimate telefona NFC? Vzpostavite povezavo kar preko Wi-Fi omrežja in brezskrbno uporabljajte objektiv.

 

Zameglitev ozadja

Objektiv ima široko zaslonko, ki v fotoaparat spusti še več svetlobe. To omogoča ustvarjalne učinke: izostritev predmeta v ospredju pred mehko zamegljenim ozadjem . Če ste si vedno želeli fotografijo, kjer boste vi ali vaš izbrani objekt žarel iz fotografije, ozadje, pa bo zgolj kulisa, ki bo ustvarila atmosfero? Vse to je mogoče z objektivi, ki jih enostavno namestite na vaš pametni telefon. 

Pester nabor funkcij omogoča veliko možnosti za raziskovanje vseh zmogljivosti, ki jih objektiv ponuja. Predstavljajte si posnetek, ki ste si ga vedno želeli posneti, sedaj pa imate vi popoln nadzor, da ga lahko tudi sami udejanjite. V telefon prenesite aplikacijo PlayMemories Mobile ter na zaslonu na dotik prilagodite zaslonko in osvetlitev. S krmilnim gumbom okoli ohišja objektiva lahko ročno natančno nastavite ostrenje in zoom. 

dsc qx 100

Preberite si tudi tehnične značilnosti objektiva DSC QX100!

 

DSC QX10

dsc qx10

Tudi DSC QX10 lahko pritrdite na katerikoli pametni telefon. Pametni objektiv enostavno namestite na telefon in začnite s fotografiranjem. Pametni telefon postane ohišje fotoaparata. Prek zaslona na dotik snemajte in urejajte fotografije. Fotografije in videoposnetke HD prenesite na Facebook ali shranite v splet.

Najbližje doslej

Nekateri prizori so preveč oddaljeni, da bi jih lahko posneli s pametnim telefonom. Od mestnih nebotičnikov do dolgih peščenih plaž – prizore približajte z objektivom G in 10-kratnim optičnim zoomom. Aktivni način optičnega stabilizatorja slike SteadyShot med snemanjem videoposnetkov odpravlja učinke tresočih rok za jasne in nezamegljene posnetke.

Šibka svetloba?

CMOS-senzor z 18 milijoni slikovnimi točkami odpravlja to težavo. Tehnologija osvetlitve ozadja v fotoaparat prepušča več svetlobe – brez vmesnih kablov – za svetlejše rezultate. VSE_SLIKE so ostre – inteligentni samodejni način pa zaznava prizore in prilagaja nastavitve tako, da bodo slike vedno posnete z najbolj optimalnimi nastavitvami.

Snemajte hitro in jasno 

Festivali, potovanja ali pikniki – ne zamudite enkratnih življenjskih dogodkov. Pametni objektiv ima slikovni procesor BIONZ za jasne fotografije in videoposnetke HD – tudi pri snemanju hitrih prizorov. Prizori se res lahko zelo kratki, vendar pa jih lahko jasno posnamete za vse življenje.

 Preberite si tudi tehnične značilnosti objektiva DSC QX10!

 dsc qx10

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori