Kaj pomeni 3D-tehnologija in kako deluje.

Ste si že kdaj ogledali film v 3D tehniki? Vas je navdušilo, kako blizu so bili junaki in celotno dogajanje? Skoraj tako, kot da ste tudi vi del zgodbe. Včasih se je bilo za takšno doživetje treba odpraviti v kino, že kar nekaj časa pa si lahko 3D svet privoščite kar doma.

3d televizija

Različni proizvajalci televizorjev so v zadnjih letih veliko pozornosti namenili razvoju televizorjev, ki omogočajo ogled 3D vsebin v visokokakovostni sliki. Tako si lahko kar v udobju domače dnevne sobe ogledate različne vsebine, posnete v 3D tehniki. Nekateri modeli 3D televizorjev pa lahko tudi 2D vsebine pretvorijo v 3D sliko.

Z vsakim 3D televizorjem lahko povsem normalno gledate 2D vsebine, ko pa si nadenete posebna očala in preklopite na 3D ogled, se lahko prepustite posebnemu doživetju. Vrhunska tehnologija, vgrajena v 3D televizorje, zagotavlja visokokakovostno sliko, ostre kontraste in jasno sliko tudi pri hitro gibajočih se prizorih.

 

vir: Philips

Poleg televizorja, ki omogoča prikaz 3D vsebin, rabite tudi 3D predvajalnik ali 3D domači kino in 3D očala, ki zagotavljajo pravilno razpoznavanje prikazane vsebine. Obstajata dva sistema prikazovanja 3D vsebin – pasivni in aktivni. Prednost aktivnega sistema je zagotavljanje boljše kakovosti slike, vendar pa za ogled rabite ustrezna aktivna očala, ki so v primerjavi s pasivnimi očali težja, potrebujejo napajanje in so dražja.

pomočnik za izbiro televizorja

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori