Oglejte si kaj določene funkcije v hladilnikih pomenijo. Tako bo izbira še bolj enostavna, vi pa boste vedeli več.

Z uporabo električnega hladilnika, ki dosega visoke energijske standarde, kot so A+, A++ in A+++ lahko veliko privarčujete. Vsak dodan plus pomeni porabo za še nekaj odstotkov energije manj. Najvarčnejši hladilniki tako lahko porabijo tudi do 60 odstotkov manj energije, pri čemer je veliko odvisno tudi od vaših navad odpiranja in zapiranja vrat ter lokacije hladilnika. Poleg tega so hladilniki, ki so uvrščeni v višje energijske razrede bolj prijazni za okolje in uporabnika.

Predal 0°C

Temperatura takšnega predala se ohranja tik nad lediščem in zagotavlja optimalno raven vlažnosti. Sveže sadje, zelenjava, ribe in meso bodo ohranili svojo hranilno vrednost. Hrana bo ostala sveža dvakrat dlje kot z običajnim shranjevanjem v hladilnikih.

Sistem aktivnega dvojnega hlajenja – nov sistem hlajenja brez nastajanja ledu

Da bi zagotovili najboljše pogoje za shranjevanje živil, se mora raven temperature in vlažnosti v predelu hladilnika razlikovati od predela, ki je namenjen zamrzovanju živil. Sadje in zelenjava v predelu hladilnika potrebujeta visoko raven vlažnosti, pri čemer lahko previsoka vlažnost negativno vpliva na živila, ki so shranjena v predelu za zamrzovanje. Da bi zagotovili optimalno delovanje in najboljše prednosti kombiniranega hladilnika, je Beko razvil napredno tehnologijo, ki omogoča aktivno dvojno hlajenje. Pri tem oba sistema hlajenja v predelu hladilnika in zamrzovalnika delujeta ločeno drug od drugega, kar zagotavlja dodatne prednosti.

Antibakterijska tesnila na vratih  

Tesnila na vratih hladilnika so idealno okolje za nastajanje bakterij, ki lahko ogrozijo vaše zdravje. Za maksimalno higieno znotraj hladilnika so tesnila vrat, prevlečena z antibakterijsko zaščito, ki odstranjuje bakterije.

No Frost

Tehnologija »No Frost« poleg uravnavanja temperature preprečuje nabiranje ledu in ivja v hladilniku ali zamrzovalniku. Čiščenje je tako bistveno hitrejše in bolj preprosto, delovanje same naprave pa učinkovitejše, saj se v primeru nabiranja ledu v notranjosti naprave učinkovitost hlajenja zmanjša. Zamudno in potratno odtajevanje tako ni več potrebno. Kombinirane hladilnike z zamrzovalnikom ločimo na tiste, ki imajo tehnologijo No Frost vgrajeno le v zamrzovalnem delu in na tiste, ki jo imajo poleg zamrzovalnega dela vgrajeno tudi v hladilnem delu.

Za izbiro ustreznega hladilnika po vaši meri, vam bo v veliko pomoč Big Bangov pomočnik za izbiro.

Big Bang pomočnik za izbiro hladilnika

Aktivna modra svetloba

Zaradi učinka aktivne modre svetlobe se postopek fotosinteze pri svežem sadju in zelenjavi nadaljuje tudi v hladilniku. Sadje in zelenjava tako dlje časa ohranita vsebnost vitaminov in ostaneta sveža. Modra svetloba deluje tudi takrat, ko so vrata hladilnika zaprta.

Ionizator zraka

Ionizator zraka v hladilnik oddaja negativne ione, ki nase vežejo Etilen. Ta je prisoten v vseh tkivih rastlin sadja in zelenjave in ustvarja proces zorenja vse do uvenelosti. Preprečuje tudi nastajanje bakterij, ki imajo v hladilniku idealne pogoje za hitro razmnoževanje. Poleg tega nevtralizira bakterije in viruse ter upočasnjuje nastajanje plesni in s tem poskrbi za čist in svež zrak v hladilniku.

Poseben predal z nižjo temperaturo

Je predal, ki v primerjavi z ostalimi predeli hladilnega prostora dosega do 30 % nižjo temperaturo, določeni modeli pa jo lahko ohranjajo tudi tik nad lediščem.

Dinamično hlajenje

Dinamično hlajenje s pospešenim kroženjem zraka konstantno uravnava temperaturo in jo enakomerno ohranja v celotnem hladilniku.

Samodejno uravnavanje vlage

Okolje s primerno vlažnostjo preprečuje izsušitev živil in hkrati ohranja njihovo strukturo ter pomaga obdržati več hranilnih snovi. Če jih shranite v posebnem predalu hladilnika z višjo ali nastavljivo zračno vlažnostjo, bodo takšna živila ostala sveža tudi do trikrat dlje. Proizvajalci hladilnikov predal s samodejnim uravnavanjem vlage imenujejo različno: Magic Crisper, Vita Fresh, Fresh Zone, Hydro Fresh, Bio Fresh …

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori