Vsak kilometer šteje. Forerunner 10 je GPS tekaška ura, ki beleži razdaljo, čas, hitrost/tempo in kalorije.

Tekaška ura Forerunner 10 je oblikovana in namenjena tekačem, ki želijo s pritiskom na en gumb takoj začneti s treningom. Je vstopni model športne ure za sledenje napredkom in ciljem pri vadbi. Med tekom na enem prikazu zaslona razločno vidite čas in razdaljo, na drugem prikazu pa kalorije in tempo. Lahko nastavite prikaz razdalje in tempa naenkrat. Uporabniku prijazen meni omogoča pregled prejšnjih tekov, spremembo nastavitev Auto Lap ali Auto Pause, nastavitev alarma ali urejanje uporabniškega profila.

Pripravljen na tek

Med tekom na enem prikazu zaslona razločno vidite čas in razdaljo, na drugem prikazu pa kalorije in tempo. Lahko nastavite tudi prikaz razdalje in tempa naenkrat.

Popolno prileganje

Tekaška ura Forerunner je oblikovana, da se elegantno in učinkovito prilega zapestju, ob enem pa je izredno lahka in s tem ne ovira pri teku. Tehta zgolj nekaj čez 30 gramov. Na voljo je v različnih barvah. Črno-rdeča in oranžna izvedba imata malo večje ohišje in širši pašček. Vse modele lahko nosite kot uro za vsak dan in imate trening partnerja vedno pri roki. Brez uporabe GPS funkcije ura z enim polnjenjem zdrži do 5 tednov, ob neprekinjeni uporabi GPS sprejemnika pa do 5 ur vadbe.

Garmin Forerunner 10

Motivacija med tekom

Med tekom vas Forerunner 10 opozori na vsak pretečen kilometer, na zaslonu pa se prikaže čas za zadnji pretečen kilometer. Po končani vadbi si boste med shranjenimi podatki ogledali povzetek vadbe: čas, razdaljo, povprečni tempo in kalorije. Ura vas bo opozorila, če ste med zadnjo vadbo pretekli vaš najhitrejši kilometer ali najdaljšo pretečeno razdaljo.

Pripomočki za trening

Za tekače, ki želijo nekaj več, ima Forerunner 10 nekaj zanimivih pripomočkov: Virtual Pacer™, ki primerja vaš trenutni tempo s prej nastavljeno ciljno vrednostjo. Drugi pripomoček je opomnik za intervale hoje, če ste s tekaško vadbo šele začeli ali vaši treningi vključujejo intervale hoje med tekom. 

Garmin Forerunner 10Shranjujte in posredujte

Na spletnem portalu Garmin Connect lahko hitro in enostavno naložite svoje vadbe, sledite svojim seštevkom, si postavljate cilje in delite vadbe z drugimi uporabniki in prijatelji ter sodelujete na spletni športni skupnosti z več kot 80 milijonov aktivnosti po celem svetu. Prenovljen portal prikazuje podatke kot so čas, razdalja in hitrost/tempo. Ti podatki so prikazani preko grafov, ilustracij, poročil, vadbo si lahko ogledate na zemljevidu/satelitskem posnetku in jo posredujete drugim uporabnikom ter prijateljem. Vaši osebni rekordi bodo prav tako prikazani kot opomnik dosežkov.

Forerunner 10 shranjuje in prikazuje tekaču sedem preteklih shranjenih tekov. Ko je enkrat tek oz. vadba končana in shranjena, tekači vidijo povzetke vključno s skupnim časom, razdaljo, povprečnim tempom in kalorijami. Forerunner 10 prikazuje tudi posamezne čase krogov /delitve znotraj zgodovine. Ura vas bo opozorila, če ste med zadnjo vadbo pretekli vaš najhitrejši kilometer ali najdaljšo pretečeno razdaljo. Tekači lahko prihranijo pri času s polnjenjem baterije in nalaganjem vadb na Garmin Connect™ istočasno preko enostavne USB povezave, ki se uporablja tudi za nalaganje brezplačnih programskih nadgradenj.

Lastnosti

Visoko odziven GPS sprejemnik

Beleži položaj, hitrost/tempo, čas, razdaljo in kalorije

Enostavna uporaba, upravljanje z gumbi

Opozarja na osebne rekorde

Virtual Pacer primerja trenutni tempo s ciljnim

Funkcija tek/hoja

Shranjevanje in izmenjava podatkov o treningih na portalu Garmin Connect

Vodotesnost: do 50 m

Samodejna nastavitev časovnega pasu

Vgrajena polnilna Li-ion baterija: do 5 ur treninga z vključenim GPS, do 5 tednov v varčnem načinu (kot ura)

Teža: 36 g roza in zelena izvedba, 43 g črno rdeča izvedba

Zaslon: črno bel, 55 x 31 točk

Velikost: 4.01 cm x 5.22 cm x 1.57 cm (roza in zelena); 4.55 cm x 5.72 cm x 1.57 cm (črno rdeča)

Temperaturno območje delovanja: -20°C do 60°C

Oglejte si video, ki prikazuje enostavno rabo tekaške ure Garmin Forerunner 10. 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori