Manjša, lažja, zmogljivejša!

Tudi tako majhne kamere, kot je bila serija GoPro HERO 3, se lahko še zmanjšajo, postanejo še lažje in zmogljivejše. Govorimo seveda o izpopolnjeni seriji HERO 3, poimenovani HERO 3+.

 

GoPro povezljivostGre za nadgradnjo obstoječe kamere, razlika v teži in velikosti pa gre predvsem na račun manjšega zaščitnega vodotesnega ohišja. Tudi pri kameri sami je nekaj pomembnih sprememb in dodatkov, med katerimi naj omenimo predvsem zmogljivejšo baterijo, veliko hitrejši Wi-Fi vmesnik in nov objektiv, ki pomaga k še ostrejši sliki. V okviru programske opreme bo še posebej dobrodošla novost opcija Super View, ki bo omogočila, da svetlobno tipalo izkoristimo do konca in posnamemo absolutno video sliko v visoki ločljivosti, brez izgub perspektive zaradi izbanega formata (16:9 ali 4:3). Omeniti vsekakor velja tudi možnost posodabljanja kamere (firmware) brez osebnega računalnika in brez žic, le s pomočjo GoPro aplikacije na mobilnem telefonu ali tablici in brezžične povezave.

Različice kamer
GoPRo Hero3+

GoPro HERO3+ Blac Edition kamera zamenjuje predhodnico, staro ohišje HERO3 kamer pa ostaja v prodaji kot potapljaško (Dive Housing) z vodotesnostjo do 60m. Novo ohišje dovoljuje potope do
40 metrov
, prav tako pa ima ravno predlečo, zato bo tudi za podvodno uporabo zadovoljilo večino kupcev.

Poleg Black Edition kamere HERO3+ bodo v novi preobleki na voljo tudi White in Silver Edition kamere. Bela bo imela novo le ohiišje, srebrna pa bo posodobljena tudi v drobovju. Poleg hitrejšega Wi-Fi vmesnika in daljše avtonomije baterije bo ponudila še nekaj izboljšav, cela družina HERO3+ kamer pa se že veseli tudi novih ter posodobljenih dodatkov in nosilcev, ki bodo poskrbeli, da bodo GoPro kamere še vedno ene najmanjših in najbolj priljubljenih akcijskih kamer.

Nova – izboljšana baterija 

Nova 1180 miliamperska baterija nadomešča starejšo 1050 mAh različico, ki so jo vsebovale HERO 3 akcijske kamere. Pri GoPro ju zatrjujejo, da naj bi imela kar 30 % daljšo življenjsko dobo. To ji omogoča izboljšana programska oprema v notranjosti in posodobljen Wi-Fi vmesnik. 

Izboljšan Wi-Fi vmesnik

HERO 3+ predstavlja izboljšan Wi-Fi vmesnik, kar je ena glavnih značilnosti in pomembnejših novih lastnosti te serije akcijskih kamer. Izpopolnjen Wi-Fi vmesnik naj bi omogočal kar štirikrat hitrejše prenose iz kamere na pametne napreve, ter preko njih v spletne oblake in socialna omrežja. 

Izboljšana leča 

Prav tako ena pomembnejših novosti edicije HERO 3+ je izboljšana leča s še manjšo kromatično aberacijoManjša kot je kromatična aberacija, bolj kakovostna je slika posnetka. Kamere višjih cenovnih razredov imajo običajno nižjo aberacijo kot kamere nižjih cenovnih okvirov. 

HERO 3+

Ostrejša slika 

HERO 3+ naj bi ostrino slike izboljšal kar za 33 % od predhonih modelov HERO 3. Predvsem se ostrina slike pozna pri bližnjih posnetkih – teste, so opravljali na razdalji 60 cm, razlika pa naj bi bila opazna tudi nestrokovnemu očesu. Medtem ko se ostrina na daljši razdalji malce porazgubi in se približa tisti, ki jo lastijo že prejšnji modeli GoPro kamer. 

Novo ohišje

Zagotovo najbolj opazna razlika med modeloma HERO 3 in HERO 3+ pa je ohišje kamere, ki omogoča posnetke pod vodo in ostalih vremensko zahtevnih pogojih. Ohišje se je zmanjšalo in postalo elegantnejše. Seveda pa pri tem ni šlo brez kompromisov, saj je HERO 3 zagotavljal brezskrben potop z ohišjem do 60 metrov globine, medtem ko novo ohišje to razdaljo jamči le še do 40 metrov. Ima pa izboljšano ohišje druge prednosti, predvsem pri odzivnosti ob pritiskih na gumbe, zaradi tanjših sten ohišja pa je zapisovanje zvoka bolj kakovostno in razločno. 

 

Oglejte si video, ki prikazuje neverjetne možnosti in kakovost slike akcijske kamere GoPro HERO 3 Plus.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori