Skoraj leto dni je že mimo, ko sem testiral največji pametni telefon Huawei Mate7. Takrat me je ta znamka presenetila, saj je pred tem kaj veliko nisem poznal oziroma, nisem imel v rokah izdelke s takim potencialom. Mate 7  me je navdušil, kljub njegovi velikosti, ki ni za vsakega, kajti 6 palični zaslon je res izredno velik, je pa zato aparat tako elegantno zasnovan, da je ohišje tako tanko, da imamo občutek kot bi držali v roki kar zaslon. No, njegov naslednik Huawei Mate 8 je že v napovedih pred samim izidom veliko obetal in prav nestrpno sem že čakal, da ga preizkusim.

Mate 8, največji predstavnik pametnih telefonov na trgu, se ponovno hvali s svojim 6 paličnim zaslonom v full-hd resoluciji, z res zmogljivo baterijo, izredno zmogljivim procesorjem in kar 3GB predpomnilnika. Tudi spomina za shranjevanje podatkov ima kar 32GB, vse skupaj pa je ponovno zapakirano v izredno elegantno in tanko ohišje, še tanjše, kot je bilo moč videti že pri predhodniku, Mate 7. V Mate 8 bomo poleg omenjenih lastnosti našli še naprednejšo kamero s 16 milijoni slikovnih točk, vrhunski čitalec prstnih odtisov, vgrajene kvalitetne zvočnike, operacijski sistem pa je tudi že zadnja različica Androdia verzije 6, imenovane Marshmallow. Poglejmo si torej zadevo skozi test.

Prvi vtisi o pametnem telefonu Huawei Mate 8

Ob pogledu na pakiranje in vsebino embalaže, je jasno na kakšnem visokem nivoju želi Huawei predstaviti Mate 8 vsem kupcem. Ko odpremo elegantno škatlo, je na vrhu Mate 8. Škatlice pod njim, kjer najdemo navodila, zaščito za ohišje, slušalke, zmogljiv hiter polnilec in napajalno-podatkovni kabel, pa so tako zasnovane, da je občutek prestižnega izdelka toliko večji, celo imitacijo voščenega pečata na embalaži garancijskega lista so vključili v predstavitev vsebine. Pozorno in pohvale vredno.

Še speči velikan

Še speči velikan

Vsebina embalaže skrita pod aparatom

Vsebina embalaže skrita pod aparatom

Priloženi ovitek

Priloženi ovitek

Garancijski list v embalaži z imitacijo voščenega pečata

Garancijski list v embalaži z imitacijo voščenega pečata

Priloženi dodatki

Priloženi dodatki

Zadnji del aparata

Zadnji del aparata

Takoj, ko primemo aparat, opazimo eleganco, ki so jo zasnovali pri Huaweju. Tanko ohišje pričara občutek, da je v naših rokah aparat, ki ni večji, kot so predstavniki kategorije petih palcev in pol. Denimo vsem znani Samsung Galaxy Note 4. Skratka, kljub največjemu zaslonu med pametnimi telefoni, za kar bi ga lahko uvrstili kar med hibride s tabličnimi računalniki, je oprijem v roki (vsaj moji), čisto soliden in prav nič neroden.

Rokovanje z Mate 8

Rokovanje z Mate 8

Kljub velikosti, aluminijastem ohišju in izredni bateriji, pa je tudi teža tista, ki preseneča. Imel sem občutek, da je aparat precej bolj lahkoten, kot bi za takega giganta pričakovali. Skozi celotno testiranje je bilo rokovanje z njim izvrstno, očitno je, da k temu občutku pripomore njegovo tanko ohišje in tukaj si zasluži velik plus.

Ob pogledu na hrbtno stran se vidi zmogljiva kamera, pod njo pa prav tako izredno napreden čitalec prstnega odtisa, enega najhitrejših na trgu ta hip. Odziv slednjega je bil že pri predhodni sedmici pravo presenečenje, tokrat pa se zdi, kot bi deloval še bistveno hitreje. Nastavite lahko več prstnih odtisov, denimo tako za desno kot levo roko, da boste hitreje odklepali zaslon telefona ali pa se javljali na klice. Več pa pri opisu lastnosti.

Kamera in čitalec prstnega odtisa

Kamera in čitalec prstnega odtisa

Lastnosti pametnega telefona Huawei Mate 8

Izredno kakovosten 6 palčni zaslon polne ločljivosti, z gostoto 368 slikovnih točk na palec, je očesu zelo prijazen. Prikazovanje slik oziroma video posnetkov je vrhunsko, barve so polne, svetilnost pa si lahko mirno nastavljate glede na vaš trenutni položaj. Lahko pa poudarim, da na dnevni oziroma sončni svetlobi, prikazuje zelo jasno sliko. Nekateri boste ali bodo nemara skomignili z rameni, zakaj je zaslon zgolj polne ločljivosti, torej resolucije 1920×1080 slikovnih točk, odgovor pa je sila enostaven in logičen, izvira pravzaprav od samega proizvajalca. Huawei ostaja na FullHD ločljivosti iz dveh razlogov: prvi tiči v sami porabi, kajti 2K ali 4K zasloni trošijo še več energije, kar pomeni, da je pri takih aparatih potrebno baterije polniti bolj pogosto kot sicer, drugi razlog pa je tudi smiselne razlage, kajti človeško oko na tako majhnih zaslonih, razlike med polno ločljivostjo in takoimenovano ultra ločljivostjo, sploh ne opazi. Testi in raziskave so dokazali, da je praktično enako, če imate FullHD zaslon ali zaslon resolucije 4-kratne polne ločljivosti. Zaslon se lahko pohvali še s 16.7 milijonsko barvno paleto in kontrastom v razmerju 1500:1. Poleg samih odličnih tehnoloških lastnostih, pa je zaslon še zaščiten z »Gorilla Glass« steklom 4.generacije, kar pomeni, da bo vaš zaslon bolje zaščiten proti praskam in lažjim udarcem.

Če sledimo ohišju bomo na hrbtni strani našli seveda izredno zmogljivo Sony kamero, serije EXMOR – IMX298, s kar 16 milijoni slikovnih točk in zaslonko f/2.0. S tako odprto zaslonko bomo lahko zajemali izredno kakovostne fotografije tudi v svetlobno slabših pogojih. Video posnetke lahko snemate v polni ločljivosti, posnetki v 4K resoluciji niso možni, možno pa je ustvariti posnetke v polni ločljivosti s kar 60fps oziroma 60 sličic na sekundo. Zelo uporabno za tiste priložnosti, kjer želite upočasnjen končni posnetek – več o tem v video posnetkih, ki sem jih napravil med testiranjem kamere.

Sprednja kamera se lahko pohvali z 8 milijoni slikovnih točk in zaslonko f/2.4, nekoliko manj odprto kot na primarni, hrbtni kameri, pa vendar še vedno vrhunsko kamero, ki bo ustvarila še kako kakovostne selfije oziroma, sebke. Pod primarno kamero se nahaja še odličen čitalec prstnega odtisa. V Mate 8 so vgradili zares enega najbolj naprednih čitalcev prstnih odtisov v tem trenutku. Z njim lahko zaklenete aparat oziroma zaslon, lahko se javite, brskate po straneh in še veliko več. Funkcij ima namreč kar nekaj več in ni namenjen zgolj vašim prstnim odtisom.

Spustimo se v nadaljevanju pod njegovo »kožo«, slednje je namreč tisto, kar ga postavlja v sam vrh najbolj »mišičastih« predstavnikov pametnih telefonov na trgu. Mate 8 je namreč pravi »mišičnjak«, v njem »bije« 64-bitni osem-jedrni procesor serije Kirin 950, s taktoma 2.3GHz in 1.8GHz, se pravi imamo dva štiri-jedrna procesorja, skupno torej osem jeder. Da ne bosta procesorja ostala neizkoriščena so vanj vgradili 3GB delovnega spomina (RAM), s katerimi mu bo sapa res stežka pošla oziroma, kolikor sem uspel videti med testiranjem, se to ne more zgoditi. Spomina za shranjevanje ima kar 32GB, kar bo razveselilo vsakega, ki ne želi razmišljati o tem, koliko fotografij lahko še napravi, koliko glasbe lahko še shrani ali koliko aplikacij sme naložiti, ne da mi moral poseči po razširitveni spominski kartici. Slednjo bo Mate 8 sprejel s kar 128GB, kar pa je več kot dovolj za vse vaše želje.

Omeniti velja še, sedaj že dlje časa znano funkcijo “Knuckle sense”, prisotno na že velikem številu aparatov Huawei (več o tem si lahko preberete v testu aparata Huawei Mate S). S slednjo funkcijo narišemo s členkom določen znak po zaslonu in s tem denimo odpremo kamero, spletni brskalnik ali predvajalnik glasbe, na hitro pogledamo vremenske razmere in denimo urejamo z rezi in efekti fotografije v galeriji. Pri Mate 8 pa smo dobili še dodatno funkcijo in sicer “multitask” oziroma večopravilno funkcijo. S členkom preprosto potegnemo po sredini ekrana, nakar se slika razdeli na dva dela, kjer lahko naprimer na zgornjem delu postavimo v vpogeld kakšen račun ali exel datoteko, na spodnji del ekrana pa kalkulator. Zadeva bo vsekako prišla prav marsikomu.

Večopravilna funkcija s pomočjo "Knuckle sense"

Večopravilna funkcija s pomočjo “Knuckle sense”

Prišli smo do baterije, vira energije, ki tega kolosa poganja. Mate 8, kot so na svetovni predstavitvi poudarjali, se lahko pohvali z izredno vzdržljivo in predvsem hitro polnilno baterijo. Njena zmogljivost je 4000mAh, kar je res veliko in predvsem nujno, če želimo imeti tak aparat vklopljen vsaj dva dni. Vendar je vzdržljivost dveh dni mogoča prav pri najbolj zahtevnih uporabnikih. Aparat namreč lahko zdrži še več! Sam sem ga redno uporabljal in polnil sem ga vsak drugi dan, s tem, ko pravim »redno uporabljal«, pomeni nadpovprečna raba skozi cel dan. Od spletnega brskanja, do ogledovanja video posnetkov, rabe kamere in igranja iger. Vse to je baterija zmogla poganjati ne, da bi se izpraznila v času kot je to običajno. Vse skupaj pa je še toliko bolje, ker imamo možnost hitrega polnjenja. Z aparatom dobimo v embalaži namreč hiter polnilec, baterija pa se polni tako hitro, da se v 30min baterija napolni za skoraj 40%! Slednje bo marsikomu rešilo dan, ko bo s časom bolj na tesnem, delovni dan pa še kar dolg. Celotno baterijo pa napolnimo v uri in pol. Resnično hitro za baterijo takšne zmogljivosti.

Zmogljiva baterija v Mate 8

Zmogljiva baterija v Mate 8

Tudi operacijski sistem je pomemben. Mate 8 dobimo z Androidom 6. generacije, imenovanim Marshmallow in s Huawei vmesnikom EMUI 4.1. Kaj poreči, vse teče gladko, uporaba je enostavna, med aplikacijami pa najdemo tudi HiCare, aplikacijo podjetja Huawei, s katero boste lahko preko telefona beležili vaše telesne aktivnosti. Beležila bo vaše korake, prehojeno razdaljo, porabljene kalorije, prehojena nadstropja in ob vašem vnašanju telesne teže, sledila napredku vaših vaj, ki jih lahko vnašate v aplikacijo. Kar simpatični dodatek za vse, ki bi razmišljali o športnih urah oziroma zapestnicah, pa bi take zadeve raje beležili na pametnem telefonu. Mate 8 ima namreč celo vrsto senzorjev, s katerimi bo aktivnosti meril, denimo za merjenje nadstropij potrebujemo barometer, z njim pa lahko preko aplikacij za vreme beležimo dejanski tlak zraka. Vsebuje še kopico senzorjev, kot recimo kompas, merilec pospeška, senzor svetlobe, giroskop, senzor za korake (pedometer) itd.

Specifikacija

Testi strojne zmogljivosti

Pričakovanja glede strojnih zmogljivosti so dejansko visoka, kajti še pred prihodom Mate 8 na prodajne police, se je slišalo in bralo že veliko pohval na račun njegove zmogljive notranjosti in vsega, kar aparat zmore.

AnTuTu test

Prvi test z aplikacijo AnTuTu je takoj razkril potencial strojne opreme velikana Mate 8. Uvrstil se je v sam vrh, saj je dosegel celo več točk, kot denimo prav tako vrhunska aparata, kot sta Samsung Galaxy S6 Edge in pa Note 5. Lahko bi rekli, da je v tem testu prevzel prestol in se okronal za zmagovalca.

Vellamo test

Vellamo - skupno
Ponovno izredno visoka uvrstitev! Tako v testu spletnih zmogljivosti, strojnih in več-jedrnih opravil, je naloge opravil z odliko. Tudi temperatura aparata se je ohranila v mejah običajnega, kar nam pove, da bo Mate 8 prenesel kakršno koli opravilo ne da bi se pri tem pregreval.

Geekbench 3 test

Geekbench 3 - skupno
Geekbench3 test z enim jedrom procesorja je Mate 8 uvrstil takoj za Samsung Galaxy S6, pri več-jedrnem testu pa celo nad njim. Rezultati so tudi tokrat več kot vrhunski.

PCmark test

PCmark - skupno
V zadnjem testu strojnih zmogljivosti se je Mate 8 odrezal vrhunsko. Tokrat denimo ne manjka niti Samsung Galaxy S7 in ja, zanimivo je videti, da se je za nekaj točk Mate 8 celo bolje odrezal. Velja pa poudariti nekaj: ko primerjamo tako vrhunske aparate, kot so S7, G4, Note 5 ali Mate 8 med sabo, gre dejansko za izredno zmogljive mobilnike in točke, s katerimi se med sabo razlikujejo in ki jih ločijo na lestvici, so majhne. Razlike niso tolikšne, da bi katerega koli od aparatov »ponižali« ali razvrednotili, daleč od tega. Vsi ti aparati, ki so tako pod Mate 8 ali nad njim na lestvicah, so za najzahtevnejše uporabnike še vedno odlična izbira. Nenazadnje pa je težko primerjati aparate med sabo, saj vsebujejo drugačne vmesnike, grafične procesorje, tudi za drugačne modele med sabo in pa seveda, najtežje jih je primerjati, če je na lestvici kateri od trenutno najboljših aparatov celo odsoten.

Ne glede na to pomanjkljivost na lestvicah pa lahko zaključimo, da je pametni telefon Huawei Mate 8 teste opravil z odliko in bo novopečenim lastnikom še kako poplačal svojo ceno.

Kot zadnji test pa vsekakor ne sme manjkati test baterije, njene zmogljivosti. Spodaj si lahko ogledamo test opravljen v aplikaciji PC mark.

PCmark test baterije

Test baterije v PCmark

Po pričakovanjih, baterija je res zmogljiva in se po tem dodatnem testiranju zagotovo uvršča med tiste najboljše, ki jih lahko ta hip najdete v pamentih telefonih. V polni obremenjenosti bo zlahka zdržala 10h in še vedno bo aparat imel dovolj energije, da boste z njim dalje opravljali najnujneša opravila. Obenem moram ponoviti slednje: s hitrim polnjenjem si zagotovite praktično dodaten dan delovanja v samo pol ure polnjenja! Res vrhunsko napajanje tako velikega in strojno zmogljivega aparata.

Kamera

Pa smo tu, marsikomu v bistveno bolj zanimivi temi, kot so strojne zmogljivosti, kjer je zgodba po pregledu specifikacij že vnaprej jasna. Tokrat je ponovno govora o kameri proizvajalca Sony. Tako, kot pri nagrajenemu lanskemu paradnemu konju Huawei P8, gre za kamero s senzorji serije EXMOR in, če je kamera v P8 in v Mate S (oznaka senzorja IMX278) požela nagrade in se v praksi izkazala za vrhunsko kamero, namenjena ustvarjanju prečudovitih ostrih in v temnejših razmerah še vedno jasnih slik, so v Mate 8 vgradili še novejši senzor z več milijoni slikovnih točk.  Senzor oznake IMX298 se je na testu izkazal za izredno hitrega, fotografiranje je mogoče v zanimivih in težjih razmerah, kot je denimo fotografiranje majhnih in hitrih predmetov, denimo čebele. Tukaj je denimo hitrost res bistvenega pomena.

Nastavitev za zajem fotografij je zares veliko. Med izborom nastavitev najdemo panoramo, HDR, fokus, nočno fotografiranje, kjer lahko nastavljamo ISO in čas zaslonke, pa slikanje s svetlobo, kjer zajemamo premikajoče svetlobne vire, kot so žarometi avtomobilov in vse do funkcije strokovnjak, kjer pa bodo na svoje prišli poznavalci fotografije. S to funkcijo dostopate do nastavitev posameznih elementov kamere, od ISO, časa zaslonke, nastavljanja beline, avto fokusa, ki ga ročno uravnavate in še in še. S temi nastavitvami pa se samo potrjuje dejstvo, da imamo v Mate 8 res vrhunsko kamero.

Sam sem raje ostal na tistih bolj laičnih funkcijah in se poigral več z nastavitvami, kjer je kamera že nastavljena za različne prizore, ker pa slika pove več kot besede, si raje kar poglejmo nekaj praktičnih primerov.

Stolp Vinarium v Lendavi - podnevi

Stolp Vinarium v Lendavi – podnevi

Stolp Vinarium v Lendavi – zvečer

Vznožje stolpa Vinarium - zvečer

Vznožje stolpa Vinarium – zvečer

Vznožje stolpa Vinarium - podnevi

Vznožje stolpa Vinarium – podnevi

Ostrina, barve, z Mate 8 kamero boste brez težav zajeli trenuten prizor, ki bi ga želeli shraniti kot spomin, naj si bo na dnevni svetlobi ali pa v večernih urah, kjer je svetlobe res malo in z res kakovostnim zaslonom boste na njem dejansko videli fotografije praktično take, kot bodo kasneje na računalniškem ekranu ali pa po opravljenem tisku. Ja, zaslon mi je bil pri fotografiranju v veliko pomoč. Poglejmo si dalje primere, ki sem jih napravil v sončnih spomladanskih dnevih.

Fokus na cvetove v ospredju

Fokus na čebelico na sredini

Fokus na čebelico na sredini

Igranje s fokusom je sila enostavno in hitro. Izostrimo lahko predmet, ki nam je bližje, da dobimo ostro sliko v sopredju in zamegljen ostali del v ozadju, lahko pa izostrimo brez težav tudi premikajoč objekt, kot je čebelica, kar na sredini fotografije, z zamegljenimi predmeti tako v ospredju, kot ozadju.

Spodnje fotografije pa so bile napravljene s skupino jadralcev v Prekmurju…

Jadralca v pripravah

Jadralca v pripravah

Jadralec pred poletom

Jadralec pred poletom

Jadralec v poletu

Jadralec v poletu

Posnetki so kljub delno oblačnemu vremenu še kar uspeli, lahko bi se fotografije urejalo, kjer je svetlobe manj, kjer so kontrasti ali barve slabši, vendar tega nisem počel, ker sem želel fotografije pokazati take, kot jih je Mate 8 sam napravil.

Zadnje, kar bomo še pregledali pri fotografiji pa je »makro svet« in tokrat dobesedno. Ne samo, da sem preizkusil bližnje fotografiranje cvetov in sveta žuželk, tokrat sem slednje napravil še s pomočjo makro leče znamke PURO.

Cvet regrata - brez makro leče

Cvet regrata – brez makro leče

Cvet regrata - z makro lečo

Cvet regrata – z makro lečo

Marjetica - brez makro leče

Marjetica – brez makro leče

Marjetica - z makro lečo

Marjetica – z makro lečo

Ljubitelje makro posnetkov bo Mate 8 navdušil, toliko bolj, ko nanj nadenemo kakšno dodatno lečo. Z makro lečo sem se šel »lova« na čebelice, lova pa zato, ker so zelo hitre. Razumeti je potrebno, da z makro lečo morate aparat približati na približno razdaljo kaknih dveh centimetrov od predmeta, ki ga želite posneti. Zdaj si pa predstavljajte, kako zgleda slednje početje z našimi marljivimi čebelicami. Še sreča, da sem našel nekaj takih, ki so se ob nabiranju cvetnega prahu uspele tudi nastaviti kameri.

Čebelica brez makro leče

Čebelica brez makro leče

Čebelica z makro lečo

Čebelica z makro lečo

Čebelica na cvetu marelice

Čebelica na cvetu marelice

Čebelica z valovitim krilom

Čebelica z valovitim krilom

Zadnja fotografija čebelice, kjer je moč videti ukrivljeno krilce, pa je dejansko rezultat hitrosti kamere, s katero se Mate 8  resnično lahko pohvali. Zajem slike je tako hiter, da je »lov« na čebelice bistveno enostavnejši, kot to dejansko je. Resnično je tako fotografiranje sila enostavno, ko uporabljamo tako zmogljivo kamero. Za konec sem priložil še nekaj posnetkov iz tega našega, tako življenja polnega makro sveta.

Zelo zaposlena čebelica v cvetu regrata

Zelo zaposlena čebelica v cvetu regrata

Najbolj znana prinašalka sreče

Najbolj znana prinašalka sreče

Mini lovec na izvidnici

Mini lovec na izvidnici

Ja, leče znamke Puro so se izkazale za res zanimiv in priročen dodatek, s katerimi lahko ustvarjate vrhunske fotografije, poleg vsega so cenovno zelo dosegljive, saj je na trgu veliko število tovrstnih leč, cene pa lahko segajo zelo visoko. Ljubiteljem fotografije absolutno priporočam!

Komplet leč znamke PURO

Komplet leč znamke PURO – makro, širokokotna in “fish eye” leča

Video

Za konec sem tokrat vključil še video posnetke, ki sem jih napravil tako brez leče, kot z makro lečo. Posnetke sem zajel v polni ločljivosti, se pravi v razmerju 1920×1080 s 60FPS (Frame Per Second) oziroma, s 60 sličicami na sekundo. Posnel bi jih lahko tudi s 30 sličicami na sekundo, vendar sem namerno število dvignil, kajti pri obdelavi videa sem s tem dosegel efekt počasnejših zajetih predmetov. Da bolje razložim: naš video standard, evropski video standard imenovan PAL zajema 25 sličic na sekundo, 30 sličic na sekundo je ameriški. Torej, kaj se zgodi, da posnetke napravljene s 60 sličicami na sekundo pretvorimo v naš standard tako, da ohranimo v celoti število sličic in se ne oziramo na realno hitrost dogajanja na posnetku? Upočasnimo samo dogajanje. Tako sem dosegel to, da na posnetkih lahko natančneje vidimo premikanje čebelic, ki so v realnosti precej hitre. Ni pa tak način snemanja primeren samo za makro posnetke, vsekakor ne, zato sem z isto hitrostjo posnel še kadre brez makro leče.

Poglejte si torej video posnetke, ustvarjene s kamero Mate 8.

Zaključek

Ob razmišljanju, zakaj bi potrebovali tako velike naprave, kot je Mate 8, bi sprva pomislili na to, kako je lahko neroden za nošenje po žepih ali za upravljanje z eno roko ali pa morda, kako bi bilo naporno nositi enega večjih in morda težjih pametnih mobilnikov, ki jih lahko najdemo ta hip v trgovinah. Odgovori so vse prej kot slednji, kajti s tako čudovitim zaslonom, ki ga lahko uporabljamo za službene namene, za branje, tako spletnih novic, kot elektronskih knjig, do lažjega pregledovanja video posnetkov je jasno, da so taka opravila s takim zaslonom bistveno boljša izkušnja. Kljub temu, da bi na Mate 8 “viseli” tudi cel dan, vas baterija ne bo pustila na cedilu, saj je ena boljših baterij, ki sem jih imel moč testirati. Četudi bi nujno potrebovali dodatne energije in bi bili časovno omejeni, jo na 40% spravite v praktično pol ure. V dveh urah, pa je baterija napolnjena ob dejstvu, da je bila pred polnjenjem čisto prazna. Za baterijo take kapacitete je to vrhunski napredek.

Za ljubitelje fotografije bo aparat prav tako poezija, ne samo, da je s kamero možno nastavljati res vse in si tako ustvariti karseda profesionalni posnetek, ob pomoči tako velikega in kakovostnega zaslona boste fotografije in video posnetke lažje pregledovali in opazili morebitne pomanjkljivosti, ki jih boste lahko odpravili s ponovnim fotografiranjem ali snemanjem. Resda lahko snemamo zgolj posnetke v polni resoluciji, se pravi v razmerju 1920×1080 in posnetkov v 4K ni moč snemati, večina slednjega standarda ne bo kaj veliko pogrešala.

Potegnemo črto in zaključimo: Mate 8 je definitivno izbira tistih kupcev, ki iščejo velikost, zmogljivost in vsestranskost. Ni je stvari, ki bi jo pogrešali in ni je stvari, ki bi jo preplačali, še več, cena zanj je bistveno dostopnejša, kot bi lahko pričakovali. Resnično gre za svojevrstnega kralja v tej kategoriji, tako po videzu, zmogljivosti, kot tudi ceni.

Piše: Damjan Stipančič, najdete ga v trgovini Big Bang BTC na oddelku telefonije

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori