Na listo najprestižnejših podjetij kot so Apple, Coca-Cola, Microsoft, Samsung, Google in podobni, se je uvrstil tudi Huawei.

Blagovna znamka Huawei, ki je vredna 4,313 miljard dolarjev, je zasedla 94. mesto, družba Huawei pa je postala prvo kitajsko podjetje, ki se je uspelo uvrstiti na prestižno lestvico vodilnih podjetij na svetu. Huawei se je prvič uvsrtil na lestvico 100 najvrednejših blagovnih znamk na svetu v raziskavi Best Global Brands, ki jo pripravlja ameriško svetovalno podjetje Interbrand.

Rast in razvoj

Logotip podjetja Huawei„Nagla rast družbe in dolgoročne investicije v blagovno znamko so družbi Huawei pomagale, da je zasedla svoje mesto med najvplivnejšimi blagovnimi znamkami na svetu,“ je dejal Jez Frampton, generalni direktor podjetja Interbrans Global, ki letos zabeležuje že 15. obletnico izdaje raziskave. „Kljub nizki prepoznavnosti blagovne znamke v Združenih državah Amerike, je družba Huawei s svojimi izdelki prisotna na vse več trgih in s svojimi tehnološkimi inovacijami na področju izdelkov in storitev uspešno zadovoljuje potrebe uporabnikov tako na naprednih trgih kot teh v razvoju.“ je še dodal Frampton.

Usmerjeni k varnim rešitvam

Raziskava ugotavlja, da družba Huawei kot kitajsko telekomunikacijsko podjetje in proizvajalec omrežne opreme, ustvarja kar 65 odstotkov prihodkov izven Kitajske, dobiček podjetja pa je v nenehnem porastu, ne glede na to, ali je govora o domačem tržišču, ali o trgih v Evropi, Afriki ali Bližnjem Vzhodu. Raziskava navaja tudi, da je družba ena od največjih proizvajalcev telekomunikacijske opreme in tretji največji proizvajalec pametnih telefonov na svetu, ki ji je samo v letu 2013 uspelo povečati čisti dobiček za 34,4 odstotka, kar znaša približno 3,38 milijard dolarjev. Glede na to, da se podjetja in industrija vse bolj usmerjajo k izdelkom, ki ponujajo rešitve v oblaku, 3G usmerjanju in varnostnim rešitvam, družba Huawei že danes zaseda pozicijo iz katere bi lahko prevladovala na ključnih področjih na IT trgu, bodisi na področju mobilnih telefonov ali telekomunikacijskih omrežij.

Prvo kitajsko podjetje na lestvici 100ih najboljših podjetij na svetu.Kar 16 centrov za raziskave in razvoj

Podjetje Interbrand v raziskavi Best Global Brands uporablja metodologijo, kjer analizira doprinos blagovne znamke pri izpolnjevanju zadovoljstva potrošnikov in vpliv znamke na gospodarsko vrednost podjetja. Pri ocenjanju vrednosti blagovnih znamk Interbrand preučuje tri aspekte, in sicer finančno moč blagovne znamke, vpliva na odločitve potrošnikov in prihodkovnega potenciala. O družbi Huawei Družba Huawei je s svojimi izdelki in storitvami prisotna v več kot 170 državah po vsem svetu, po podatkih iz konca leta 2013, pa njihove storitve uporablja več kot tretjina svetovnega prebivalstva. V letu 2013 je družba Huawei postala tretji največji proizvajalec pametnih mobilnikov na svetu. Podjetje ima več kot 16 centrov za raziskave in razvoj, med drugimi tudi v ZDA, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in Kitajski. Ena izmed treh poslovnih enot družbe Huawei je Huawei Consumer, ki uporabnikom ponuja izdelke, kot so mobilni telefoni, naprave za mobilne širokopasovne storitve, tablične računalnike in storitve v oblaku. Z več kot 20 letnim poslovanjem v IKT sektorju, široko globalno mrežo poslovanja in poslovnih partnerjev, poslovna enota Huawei Consumer ponuja ljudem po vsem svetu najnovejše tehnološke rešitve in zanje ustvarja enkratna doživetja

Inovacije

70.000 ljudi v razvoju od skupno 150.000 zaposlenih. Razvoj in inovacije so gonilo podjetja.

Uporabniška izkušnja

45 izobraževalnih centrov po vsem svetu omogoča, da se znanje in izkušnje odražajo v novih napravah.

Usklajena strategija

Oddelki delujejo usklajeno pri analizah, razvoju, planiranju, proizvodnji, distribuciji, trženjskih in prodajnih poteh in izobraževanju.

Oglejte si predstavitveni video podjetja Huawei (video je žal samo v angleškem jeziku).

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

4 komentarji

 1. sergej Objavljeno:

  Pozdravjeni. Imam P9Lite, na karerega ne uspem zalepiti zaščitnega stekla brez ostanka zraku. Poizkusil sem že tri stekla brez uspeha. Kaj mi svetujete vi? Vedno se pojavi pri napisu.
  Lp Sergej

 2. Aleksander šemrl Objavljeno:

  Prosim, če mi lahko sporočite kako lahko prekopiram 2 urni zvočni zapis iz Huawei telefona na računalnik.
  Program za prenos iz telefona na računalnik sploh nima takšne izbire, posnetek pa mi je zelo važen za posredovanje !!

  lp, a.Š.

 3. Aleksander lep pozdrav,

  Ker gre najverjetneje za datoteko, jo bo potrebno locirati na telefonu in preko podatkovnega kabla prenesti na računalnik (drag drop bi moral delovati), če je na spominski kartici, lahko zadevo rešite tako, da spominsko kartico vzamete iz telefona in jo vstavite v adapter oz. režo v računalniku.

  Glede na to, da ne vemo točno s katero aplikacijo je posnetek narejen – če je ustvarjen s priloženo Hauwei aplikacijo »snemalnik« potem lahko kaj pogledamo, kam in kako se shranjuje, sicer pa ne. Ste poskusili poslati datoteko po mailu ali shraniti v dropbox in tako prenesti na računalnik.

  Če ste posnetek naredili s Huawei snemalnikom, potem je postopek sledeč:
  Na izbran posnetek držite prst 2-3 sekunde, da se posnetek označi,
  spodaj izberete možnost »skupna raba«,
  izberete način kako boste posnetek poslali, shranil itd – lahko preko bluetootha, lahko na mail, shrani v google drive (ki ga najverjetneje imate, če imate google račun), shrani v dropbox, pošlji po mailu itd.

  Upamo, da smo pomagali

Odgovori