Igralna konzola Playstation 4 prinaša nekaj vznemirljivih igralskih novosti. Preverite igre, ki so že na voljo za PS4.

Izid težko pričakovane igralne konzole Playstation 4 je tik pred vrati – 29. 1. – in navdušenje iz dneva v dan narašča. Ker pa PS4 ne bo kompatibilna z igrami, ki so bile namenjene starejšim različicam, si gamerji in ostali navdušenci lahko obetajo še en vrhunski zalogaj. To je povsem nove, sveže in konzoli prilagojene igre, ki jih bo poganjal samo Playstation 4. Predstavljamo nekaj najbolj zanimivih, ki bodo narekovale visok nivo kakovosti in gamerskih užitkov tudi v bodoče.

KNACK

Podajte se na vznemirljivo pustolovščino in odkrivajte skrivnostne relikvije, ki vašega junaka spremenijo v gromozanski uničevalni stroj iz katerega bruha izjemna moč. Da bi premagal napadajočo goblinsko vojsko, mora Knack uporabiti vsa znanja, vse moči in vso moč antičnih relikvij, četudi je ob tem potrebno spretno krmarjenje med njihovo uporabo ali pa grozi uničenje celotnega sveta. Knack, ki je dostopen ekskluzivno za PS4, je avantura polna zabave za vse, ki občasno radi skočijo v pravljične, paralelne in živahne svetove. 

FIFA 14

Fifa 14 – najverjetneje ena najbolj znanih in priljubljenih nogometnih simulacij – prinaša izboljšano grafiko in še bolj realistično publiko v ozadju igre. Gibanje igralcev na samem terenu je še izboljšano in narejeno izjemno resnično in podobno pravi nogometni igri. Uradno je bila dodana reprezentanca Črne gore in 19 klubov brazilske prve lige – kar velja za precejšno pridobitev. Izboljšana je tudi funkcija Carer mode, kjer si nastavite nogometnega skavta, ki za vašo prvo ekipo išče nadarjene nogometne mladce iz celotnega sveta. V eni sami igri se igralec tako lahko sprehaja od prvoosebnega nogometnega zvezdnika do trenerja in managerja kluba. 

BATTLEFIELD 4

Battlefield si je navkljub nasičenemu trgu strelsko – akcijskih iger, predvsem zaradi svoje kakovosti in izrednih grafičnih razsežnosti, našel široko publiko. Igra temelji na prvoosebnem upravljanju vojaka, ki se bojuje s sovražniki. Prav tako igra prinaša nekaj vidnih nadgradenj upravljanja igralskega lika –  tako se lahko na primer sedaj potapljate pod vodo, s čimer se lahko elegantno skrijete sovražniku. V rokah boste lahko imeli dve različni vrsti orožja, z njim pa boste lahko streljali tudi med plavanjem. Svoje tarče boste lahko enostavno targetirali kar na zemljevidu ob strani in jih s tem lažje našli. 

NEED FOR SPEED: RIVALS

Dirkanje najzmogljivejših dirkalnih vozil skozi prostrane pokrajine številnih držav, mest in krajev. Postavite v vlogo policije in upravljajte z zakonom. Bodite nepopustljivi, bodite drzni in bodite pravični. Ujemite vse kršitelje zakona, a ne prehitro – vse to zahteva veliko mero odličnih voženj in nepredvidljivih situacij na cesti. Ali pa se postavite v vlogo problematičnega voznika. Policija vam bo vseskozi za petami in samo najbolj drzni in pretkani se jim bodo lahko izmuznili. Upoštevajte še vse mogoče vremenske neprilike, ki vam bodo oteževale pobege ali ulove in že ste sredi ene bolj zanimivih iger letošnjega leta. 

NBA LIVE 14

Naj vas pozdravi polna arena oboževalcev. Nadenite si dres najljubše ekipe in se zavihtite v zrak. Visoko. Najvišje. Nova EA Sports košarkarska simulacija NBA Live 14 vas bo izčrpala. Bolj kot boste uspešni na terenu, bolj bodo napeti boji izven njega. Igrajte proti zmogljivemu računalniku ali še bolje proti najboljšemu prijatelju. Vzemite si premor za ogled prave tekme NBA in se vrnite v igro še boljši. Za vse, ki so si vedno želeli kraljevati pod koši, a jim to ni uspelo. Vse do letos. 

SKYLANDERS: SWAP FORCE – STARTER PACK

SWAPovci so dolga desetletja ščitili vulkan, ki napaja magijo Skylanda in samo igralec igre je tisti, ki lahko moči uporabi sebi v prid in zamenja tiste, ki skrbijo zanj, postavi nov portal moči in obvaruje Skyland. Napeta in drzna igra za vse, ki želijo živeti kot pravljični junaki brez zakonitosti, ki vladajo v resničnem svetu. 

CALL OF DUTY: GHOSTS

Deseta različica kultne igre CoD v kateri tokrat vladajo “duhovi”. Sicer se proti duhovom in demonom ne boste zares borili, je pa s CoD: Ghosts na voljo število novih funkcij, nadgradenj in izboljšanih igralskih načinov. Preko samostojnega igralca se lahko proti zloveščim nasprotnikom borite sami ali pa si sestavite zmagovalno ekipo, ki bo uspela ugnati vse zle namene. Igrajte povezani s svetom in konkuriratje tisočim igralcem po vsej obli. Igrajte z najboljšim prijateljem ali pa se na misijo podajte sami. Če ste si vedno želeli izživeti sanje vojaka in niste imeli priložnosti, je CoD odlična alterantiva. 

ANGRY BIRDS: STAR WARS

Zagotovo ena najbolj znanih franšiz, ki je pred leti zajela svet, njena evforija pa še vedno traja. Zabaviščni parki, mestni parki za otroke, mobilne igre, plišaste igrače in sedaj tudi igra za PS4. Če je George Lucas ustvaril znano franšizo Star Wars in jo popeljal med kultne filme sedaj že kar nekaj generacij, so ustvarjalci Angry Birds to popeljali še med naše najmlajše in tiste malce starejše. Sprehajajte se med galaksijami daleč daleč stran in natančno merite v vse stvore, prikazni in bitjeca, ki vam pridejo na pot. 

KILLZONE: SHADOWFALL

Tri desetletja po uničenja sveta begunci s Helghasta živijo skupaj s svojimi človeškimi bratranci na planetu Vekta. Toda stoletne vojne med pripadniki obeh ljudstev terjajo svoj davek in sedanjosti ne pustijo pozabe krvave preteklosti. V vlogi poveljnika Lucasa Kellana boste odkrivali krvavo resnico preteklosti. A resnice ne boste poiskali, toda si jo priborili. Ko vas igra potegne v svoj objem, je meja med dobrim in zlim tanka, sled pa se giblje tako med eno in drugo stranjo. 

NBA 2K 14

Ste si kdaj ob igranju iger NBA zaželeli, da bi lahko igrali evropsko košarko – prvenstvo kot je na primer Eurobasket? NBA 2k14 vam ponuja tudi to. Ob vseh vragolijah, ki jih že poznate s strani igralcev najmočnejše lige na svetu – NBA – bo sedaj priložnost še za igranje taktično še zahtevnejše evropske košarke. 2K14 se od svojih sorodnic razlikujejo potem, da jo odlikuje pester nabor tehnik igralcev, realističen prvoosebni pogled, skorajda resnična publika in vrhunska grafika. Vse to je tisto, kar prepričuje številne gaming navdušence po celem svetu. 

LEGO MARVEL SUPERHEROES

Igra, ki bo povezala generacije. Od dedkov do vnukov. Le kdo ne pozna, ali pa še ni slišal za Marvel super junake? Si predstavljate, da se lahko prelevite v Spider-mana, Iron-mana, Hulka, Kapitana Ameriko, Thora in ostale. TT Games in Warner Bros vam vse te transformacije omogočata preko video igre Lego Marvel Superheros. S super junaki in super močmi ubranite svet pred temačnimi silami in pred anti junaki, ki mu poskušajo zavladati ali pa ga celo uničiti. Ne bodite zgolj junak, bodite super junak. 

INJUSTICE: GODS AMONG US ULTIMATE EDITION

Še ena igra, kjer glavno vlogo igrajo akcijski super junaki. Si predstavljate pretkano inteligenco, ki jo poseduje Jocker, nadnaravno moč, ki jo ima Superman in izvrstno opremo in taktiko Batmana? Združite vse to v igro, kjer morate svet rešiti kaosa in ponovno vzpostaviti mir. Igra za vse, ki jim filmi o super junakih niso dovolj.  Za vse, ki so si vedno želeli biti v središču junaškega dogajanja. 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori