Sodobni hladilniki se lahko pohvalijo s predalom Cona svežine. Preverite kakšne so njegove funkcije in zakaj je pametno izbrati hladilnik z njim.

Cona svežine je poseben predal za shranjevanje živil v hladilnem prostoru in se ponavadi nahaja v spodnjem delu hladilnika. Ta predal ohranja temperaturo okrog 0 °C in je idealen za shranjevanje rib, mesa, sadja in zelenjave.Predal Cona svežine poskrbi za daljše shranjevanje sadja in zelenjave.

Kako se razlikuje od običajnih predalov za shranjevanje živil?

Od ostalih predalov se razlikuje po načinu delovanja oziroma temperaturi. Ta je 2 do 3 °C nižja kot v preostalem hladilnem prostoru, tako je doseženo optimalno okolje za podaljševanje svežine živil. Hrana je v zaprtem prostoru, kot je hladilnik, izpostavljena naravnemu procesu staranja, kar pomeni, da se sočnost in hranilna vrednost s časom izgubljata.

Cona svežine te zdrave lastnosti ohranja s stalno temperaturo tik nad lediščem. Predali določenih proizvajalcev nudijo tudi dodatno prednost, ki jo zagotavlja sistem za uravnavanje vlažnosti. Z idealno stopnjo vlage se hrana ne izsuši, dalj časa ostane naravno sočna in polna vitaminov.

Ne v vseh, a vedno bolj razširjena

Cona svežine je tehnologija vrhunskih hladilnikov, kar seveda pomeni, da je nimajo vsi hladilniki, je pa ponudba vedno širša. Različni proizvajalci to tehnologijo poimenujejo različno: Fresh Care, Chiller Case, CoolSelect Zone, Fresh zone, Perfect Fresh, NoFrost Bio, SuperCool, Nulta cona, Quick Chill, Sveža cona, VitaFresh, SmartCooling.

Vse prevečkrat delamo kompromise tam, kjer si jih ne bi smeli privoščiti. Pri zdravi in kakovostni hrani. Zadosten vnos sadja in zelenjave v naše telo je ključnega pomena za dolgo in vitalno življenje. Prav tako pa sta življenjska doba in ohranjanje vitaminov pomembni pri živilih. Bolj kakovostno kot so shranjena, dlje bodo ostala sveža, polna vitaminov in okusa. Cona svežine živilom zagotavlja daljše in bolj zdravo shranjevanje. Sadja in zelenjave vam ne bo več potrebno kupovati vsak drugi dan, preprosto se lahko le še enkrat namenite v trgovino in živila shranite v predalu čez celoten teden. Živila bodo v Coni svežine tudi po več dni ostala enako sveža ter z enako vrednostjo vitaminov. 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori