Spoznajte robotski sesalnik, ki ga je proizvedlo tisto podjetje, ki za ameriško vlado sestavlja robote za čiščenje nevarnih in kontaminiranih območij!

Inteligentni navigacijski sistem – iAdapt

iRobot Roomba prihaja s preverjenimi sistemi, ki označujejo iRobot kot pravi robot. Seznam se začne z najpomembnejšim – sistem iAdapt. S tem unikatnim sistemom in tehnologijo Roomba svojo okolico preverja 60x na sekundo, z uporabo številnih senzorjev in s 40 načini obnašanja se prilagodi še tako specifičnemu prostoru.

Tristopenjski sistem čiščenja AeroForceFunkcija AeroForce - pametni sesalnik Roomba 780

Ena najpomembnejših inovacij od uvedbe robotskih sesalnikov na trgu je sistem čiščenja AeroForce, ki združuje več elementov, ki prispevajo k povečanju učinkovitosti sesanja do 50 %.

Vrteča stranska krtača

Zahvaljujoč stranski krtači lahko Roomba učinkovito očisti tudi predele okoli pohištva, ob stenah, vogalih in ostala težko dostopna mesta, kar je bistvo sistema Wall Follow.

Dve nasprotno vrteči gumijasti krtači

Dve nasprotno vrteči se gumijasti krtači z vodilnim utorom pobirata umazanijo z vseh vrst tal in preprog. Zaradi svoje oblike se na njih nikoli ne zadrži umazanija, zato krtači ne potrebujeta vzdrževanja.

Visoka moč sesanja

Sistem AeroForce usmerja zračni tok v ozko režo med vrtečima krtačama, kar vodi do njegovega pospeševanja. V kombinaciji z novim motorjem znatno poveča sesalno moč robotskega sesalnika Roomba serije 800. Sistem je 5x bolj razvit v primerjavi z nižjimi serijami robotov. Filtriranje zraka zagotavlja HEPA filter.

Časovno programiranje čiščenja

S to funkcijo izberete dan in uro začetka čiščenja robota. Tako lahko Roomba samodejno, brez vaše pomoči in lahko tudi vsak dan ob različnih urah, očisti vaš prostor. Robot je na primer nastavljen za čiščenje 3x tedensko, kar pomeni, da bo vsak teden ob času, ki ste ga vi izbrali, očistil vaš dom in pustil tla za sabo v brezhibnem stanju.

Značilnosti navideznega svetilnika

Virtualni svetilnik združuje dve funkciji. Lahko ga uporabite kot navidezno steno pri ločevanju prostora ali kot virtualni svetilnik, ki omogoča Roombi, da počisti celotno stanovanje sobo po sobo. Ko Roomba zaključi z enim prostorom, jo svetilnik avtomatsko spusti v naslednji prostor.

Pametni sesalnik RoombaAntitangle

iRobot misli na navadno gospodinjstvo, zato je opremljen s tehnologijo Antitangle, ki preprečuje zapletanje in zagozditev med kabli ali resami iz preproge. Ko krtače zaznajo oviro, obrnejo smer vrtenja. Na ta način se robot sprosti in lahko nadaljuje čiščenje.

Ni-MH baterija

iRobot napajajo baterije Ni-MH (Nikl-Metal Hydrid). Njihova prednost je, da prenesejo visoke električne obremenitve elektromotorjev robota in medtem ohranijo dolgo življenjsko dobo in enakomerno napetost. Tako lahko robot čisti zelo dolgo časa s popolnoma napolnjeno baterijo. Polnjenje robota upravlja mikroprocesor, ki nadzoruje različne parametre baterije, vključno z njeno temperaturo. S tem se maksimalno poveča njena življenjska doba.

Program SPOT

Program SPOT je namenjen za lokalno čiščenje. Robot počisti prostor v velikosti 1 m2. Služil vam bo kot “metla in smetišnica”, potem ko ste v kuhinji po tleh stresli sladkor, ali vam na primer počisti predpražnik za čevlje.

Profilirani odbijač

Roomba s počasnim dotikom odkriva ovire s pomočjo profiliranega gumiranega odbijača. Zahvaljujoč infrardečim žarkom, ki jih oddaja odbijač, robot oviro prej zazna, se pred njo upočasni in se je rahlo dotakne. Odbijač je zelo prijazen do pohištva. Neposredni stik z oviro izboljša učinkovitost stranske krtače, ki z ovir pometa umazanijo. Poleg tega Roomba zahvaljujoč odbijaču na dotik premaguje navidezne ovire, kot so posteljno pregrinjalo ali dolge zavese.

Zmogljiv in pameten. Sesalnik iRobot Roomba 780

Zakaj izbrati robota od iRobota?

iRobot je nastal iz prepričanja trojice ustanoviteljev (Colin Angle, Helen Greiner in Rodney Brooks), da bo robotika enkrat spremenila svet in način, kako delamo, se učimo, se zdravimo ali čistimo. Že v prvem letu obstoja je iRobot v sodelovanju z NASO predstavil raziskovalnega vesoljskega robota Genghis. Do preboja je prišlo v letu 1998, ko je podjetje iRobot zmagalo in dobilo pogodbo agenture DARPA za razvoj in proizvodnjo taktičnih mobilnih robotov iRobot PackBot.

Prav tistega vsestranskega robota je ameriška vlada leta 2001 po terorističnih napadih na svetovni trgovinski center poslala na reševalno akcijo. PackBot je preučeval tudi kontaminirana območja po nesreči japonske elektrarne v Fukušimi leta 2011. V letu 2002 pa je iRobot vstopil v življenje vsakega izmed nas. Prav v tem letu je prišel na svet prvi robotski sesalnik Roomba. Tri leta kasneje je iRobot prinesel na trg Scoobo in z razvojem robotskih pomočnikov nadaljeval. Zahvaljujoč temu portfelj iRobota danes vključuje nekaj vrhunskih robotov, ki s čiščenjem hiše ali stanovanja in območja okoli njega pomagajo več kot 10 milijonom ljudi po vsem svetu.

Za koga?

Roomba 870 je primerna za lastnike večjih stanovanj in hiš, ki ne želijo sklepati kompromisov. Nov model 870 se ponaša z največjo učinkovitostjo čiščenja s pomočjo sistema AeroForce, do 2x daljšo življenjsko dobo baterije XLife, s tišjim delovanjem in bolj udobnim upravljanjem z minimalnim vzdrževanjem.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori