Predstavljajte si, da lahko še dlje gledate televizijo, ne da bi vas bolele oči. To je Ambilight tehnologija.

Poleg kakovosti slike in zvoka je pri gledanju televizorja zagotovo pomembno tudi udobje. Ljubitelji filmov se zagotovo strinjate, da več urno strmenje v zaslon terja svoj davek predvsem pri očeh, ki se utrudijo in pričnejo trpeti. Tehnologija Ambilight pomaga prav pri tem. Ambilight s svetlobo, ki seva okrog televizorja, zmanjšuje utrujenost oči, dogajanje iz zaslona pa razširi na steno za televizorjem. Tako obenem poskrbi za zanimivo osvetlitev prostora.

Ambilight sistem deluje tako, da z zadnje strani televizorja na steno projicira svetlobo v barvah, ki so enake prikazu na zaslonu. Nastavimo lahko intenzivnost in odzivnost osvetljevanja glede na spremembe kadrov v sliki. Rezultat je sproščeno gledanje brez napetosti za oči.

Sistem deluje po principu, da se prilagaja barvi stene, pred katero je televizija postavljena. Če stena ni bela, je treba v nastavitvah nastaviti na barvo, kakršna je stena v ozadju. Za vse ostalo pa posrbi sprejemnik sam.

*Po podatkih proizvajalca televizorjev Philips

pomocnik za izbiro televizorja

 

Ponosni Ambilight zmagovalec

Tehnologija AmbilightRevija Monitor je Philipsov pametni Ambilight televizor 42PFL6008K (107 cm) iz serije 6000 nagradila s prestižnim priporočilom za dober nakup Zlati monitor.

Ocenjevalno režijo revije na testu 9 digitalnih televizorjev je prepričal zaradi vrhunske kakovosti slike, inovativne tehnologije osvetljevanja okolice Ambilight XL, širokega nabora slovenskih aplikacij, uporabniku prijaznih tovarniških nastavitev in domiselnega daljinskega upravljalnika, ki vključuje tudi tipkovnico.

Philipsov 42PFL6008K je prepričal zaradi več razlogov:

  • uporabniku prijaznih tovarniških nastavitev, saj »uporabnika takoj po vklopu pričaka vrsta čarovnikov, ki mu pomaga nastaviti kakovost slike lastnemu okusu in televizor povezati v internet«;
  • vrhunske kakovosti slike; inovativne tehnologije osvetljevanja okolice Ambilight XL, ki »naredi televizor primeren za rabo v svetlejših prostorih in izdatno pomaga pri prikazu 3D slike«;
  • širokega nabora slovenskih aplikacij in daljinskega upravljalnika, ki je za bolj preprosto navigacijo opremljen tudi s tipkovnico;
  • izjemno tankega in minimalistično oblikovanega zaslona brez robov.

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori