Dodobra smo že zakorakali v novo leto 2017 in smernice, ki jim bomo na področju zabavne elektronike sledili, nam že narekujejo tempo ter napovedujejo nove spremembe. Kaj nam bo letos olajšalo vsakdan, popestrilo dopust, kaj že nestrpno pričakujemo in česa preprosto ne smemo spregledati, si preberite v nadaljevanju.

Izdelki, ki so označeni z zelenim naslovom, bodo na voljo tudi pri nas, medtem ko pri tistih z rdečim naslovom, še ne vemo točno datuma izida in ali bodo ugledali tudi luč Big Bangovih polic. Se bomo pa seveda za vse potrudili, da vam jih tudi v živo predstavimo.

Nintendo Switch

Marec 2017 bo pomemben mesec za oboževalce Nintenda. Nintendo Switch je konzola za igranje igric, ki jo lahko priključite na televizijski ekran, a njen najboljši del je, da se lahko v trenutku odklopite od televizije in svojo igro odnesete s seboj na avtobus, na sprehod, na pot, na letalo, brez, da bi morali začeti vse znova. Kontrolerje lahko priključite na Nintendo Switch in svojo najljubšo igro lahko igrate kjerkoli in kadarkoli.

Prednaročila že potekajo

Xbox Project Scorpio

Tako ljubitelji igric kot navdušenci nad inovativnimi izumi razvijalcev bodo impresionirani nad novostmi, ki jih bo v letu 2017 ponudil Xbox. Konzoli Xbox One izdelovalci nove niso ukinili prav ničesar, temveč so, na podlagi mnenj uporabnikov in strokovnjakov le dodajali nove in nove sposobnosti ter značilnosti. Sestavljalo ga bo osem jeder CPE, več kot 320 GB/s spomina, šest teraflopov moči, nov škorpijon bo preprosto »pošast«, kot mu pravijo razvijalci. To bo najmočnejša verzija Xbox One, razvita za 4K televizorje in potencialno virtualno resničnost, kot je Oculus Rift. Konzola bo namenjena igralcem, ki cenijo zmogljivost bolj od česarkoli drugega. Se že veselite jeseni?

iPhone 8

Nov model linije pametnih telefonov nas bo presenetil jeseni. Čaka nas radikalna sprememba – zaznamovalo ga bo tanko, stekleno ohišje (podobno tistemu iz modela št. 4) in OLED zaslon, ki bo večji in bo segal od enega do drugega roba. Na sprednjem delu bo vgrajena boljša kamera in nevidni gumb, občutljiv na prstne odtise. Tako kot zadnji model, bo tudi ta vodoodporen. iOS 11 bo vnaprej naložen na novih telefonih in bo uporabnikom ponujal razvitejšo funkcijo Siri, večjo varnost, hitre spremembe v nastavitvah itd. Definitivno bo Apple svojo 10. obletnico prvega pametnega telefona iPhone zaznamoval s pozitivnimi in velikimi spremembami.

Se še spomnite prvega iPhone telefona? 🙂

Googlova pametna ura

V podjetju Google so potrdili, da bodo v letu 2017 izdali vrhunski model pametne ure, ki bo prva, ki bo delovala z Android 2.0 verzijo. Google bo s to pogruntavščino ciljal na prevlado Applovih pametnih izdelkov, hkrati pa bo njegov cilj uporabnike prepričati, da je nakit, kot so pametne ure, še kako potreben rekvizit vsakega posameznika. Verzija 2.0 omogoča večje število akcij, ki za svoje delovanje ne potrebujejo pametnega telefona, podpirala bo Google Pay in asistentko za zaznavanje glasovnih nalog.

Očala virtualne resničnosti in Windows 10

Microsoft bo razvil novo linijo očal virtualne resničnosti, ki se bo lahko povezala z Windows 10 in njegovimi hologramskimi sposobnostmi. Produkt bo cenejši od recimo Oculus Riftovih, sestavljali pa ga bodo senzorji, ki bodo sprejemali signale od notri navzven, zato se bodo izognili zahtevam po hkratni uporabi zunanjih kamer ali laserskih sistemov, kot jih poznamo na Oculus Rift ali HTC Vive.

Microsoft Surface Book 2

Uporabniki Surface Book 1 ste se verjetno seznanili z nekaj njegovimi področji, ki so potrebni izboljšav, in ravno to bodo razvijalci popravili v seriji št. 2. Ekran bo ostal v enaki velikosti, vendar se bo resolucija izboljšala iz 3000×2000 na 4K: 3840×2160, posledično bo grafika boljša in še bolj fascinantna, nekatere težave uporabnikov pa bodo izginile. Definitivno bo še hitrejši od prejšnjega, ker pa je še veliko prostora za izboljšave, nas res zanima, kako bodo razvijali sposobnosti tega prenosnika.

Sprout G2 3D skener

Sprout G2 z integriranimi 2D in 3D kamerami, je odličen produkt za grafične oblikovalce, računalniške kreativce, v praksi pa se opazi, da je lahko nepogrešljiv pripomoček pri nekaterih šolskih predmetih. Računalnik, ki je narejen posebej za 3D skeniranje predmetov, ima stilsko oblikovan zaslon, občutljiv na dotik, ki služi kot drugi ekran.

PowerVision PowerRay podvodni dron

Ta podvodni dron se lahko potopi vse do globine 30 metrov in snema posnetke v 4K resoluciji, ki se neposredno prikazujejo na vašem telefonu, s katerim dron tudi upravljate. Z vgrajenim sistemom Fishfinder sonar bo zaznal ribo na razdalji 40 metrov in jo poskusil zvabiti v bližino z modro lučjo. Če še vedno niste navdušeni, naj vam zaupamo, da bo najnovejša verzija drona ponujala tudi možnost dokupa očal vizualne resničnosti, ki bodo omogočala njegovo upravljanje s preprostimi premiki glave.

Leto 2017 tako za gadget navdušence ponuja prenovljene, posodobljene in boljše izdelke, kot smo jih bili navajeni v prejšnjem letu. Komaj že čakamo, da bomo katerega od njih tudi testirali. Ostanite z nami in ne zamudite novic, kako se bodo odrezali na testih.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori