Akcijske kamere so vedno bolj priljubljene med adrenalinskimi športniki, hitrostnimi navdušenci in preprosto tistimi, ki radi enostavno dokumentirajo svoj vsakdan.

Vedno bolj priljubljene in razširjene akcijske kamere ponujajo mnogotere možnosti upravljanja in pester nabor funkcij. Zaradi svoje kompaktne in kakovostne izdelave so akcijske kamere na začetku hitro privzeli adrenalinski športniki in ljubitelji ekstremnih športov. Kaj kmalu, pa so zaradi svoje enostavnosti za uporabo, postale priljubljene tudi med širšo javnostjo. Tako se danes pojavljajo na koncertih, množičnih prireditvah, v avtomobilih, na kolesih in ostalih neverjetnih prostorih in lokacijah. Preberite si več o vrstah akcijskih kamer, funkcijah, ki jih ponujajo in razlikah, ki obstajajo med različnimi proizvajalci. 

Go Pro akcijske kamere

Go Pro je eno prvih podjetij, ki razvilo cenovno dostopne in kakovostno zgrajene akcijske kamere in z njimi naredilo pravo malo revolucijo v dojemanju snemanja in video arhiviranja. Z razvojem so pri podjetju GoPro razvili tudi različne modele GoPro kamer, ki so predstavljene spodaj. 

Akcijske kamere GoPro

Go Pro je s serijo HERO 3 še nadgradil, že tako popularne akcijske kamere. Srebrna, bela in črna edicija so od svojih predhodnikov še manjše, lažje in zmogljivejše. Vse tri kamere se ponašajo z možnostjo FULL HD zapisovanja slike. Go Pro Black Edition ima celo možnost snemanja kar v 4K resoculiji. HERO 3 edicija, naj bi bila od predhodnega razreda HERO 2 kar 30 % manjša in 25 % lažja. 

Periodno slikanje

GoPro HERO3 zmore zajeti fotografijo vsakih 0.5, 1, 2, 5, 10, 30, 60 sekund. Nastavite časovni interval, pritisnite sprožilec in vso koncentracijo usmerite na dogajanje. Baterija bo zdržala več kot dve uri.

Sekvenca 30 zaporednih slik

[[$product? &id=`522061` &align=`right`]] 

HERO3: Black Edition kamera lahko v 1 sekundi zajame sekvenco 30 slik z ločljivostjo 12 miljonov točk.

4K ultra visoka ločljivost

Maksimalna ločljivost, jasnost in realna slika. Ultra visoka ločljivost 4K bo zajela najbolj zanimive trenutke z več podrobnostmi kot bi to storila katera koli druga akcijska brezžična nosljiva kamera. Vse skupaj močno dopolnjuje popolnoma prenovljen širokokotni objektiv, ki je še ostrejši in natančnejši od predhodnika.

170° širokokotni objektiv

Pri športih, kot so motokros, gorsko kolesarstvo in smučanje, potrebujete kar najširši kot, saj se le tako nazorno vidita hitrost in tehnika vožnje. Poleg tega je zabavno gledati, kaj se dogaja z vašimi vzmetmi, medtem ko se z vso hitrostjo spuščate po gozdni poti. GoPro HERO3 omogoča 170° kot video snemanja v vseh ločljivostih, tega pa je po potrebi mogoče tudi zmanjševati, tako v video kot foto nastavitvah.

100fps upočasnjeni posnetek

Običajni video s 25fps (slikami na sekundo) bo zagotovo zadovoljil vsako oko… 50fps (pri ločljivosti 1080p) v upočasnjenem predvajanju je idealnih za akcijske posnetke, 100fps (720p ločljivost) pa preprosto osupljivo. 100fps bo videti tako dobro, da boste prisiljeni preveč časa posvetiti gledanju samega sebe.

Sony Action Cam

Ena najbolj priljubljenih akcijskih videokamer je zagotovo Sonyjev Action Cam, ki tako kot večina akcijskih kamer slovi po svoji enostavni in mnogovrstni uporabi. 

Sony Action Cam

Snemajte pod vodo

Se podajate v globine? Brez skrbi, ohišje aktivne videokamere je vodotesno do globine 60 m. Opremite jo z dodatno opremo za prostoročno snemanje, da jo imate lahko vedno pri sebi.

Izmenjujte posnetke prek vgrajenega vmesnika Wi-Fi

Ko končate s snemanjem, si posnetke z aplikacijo PlayMemories Mobile in vgrajenim vmesnikom Wi-Fi aktivne videokamere lahko ogledate na pametnem telefonu. Brez kablov, brez priklopa. Povsem svobodna uporaba.

[[$product? &id=`521828` &align=`right`]] 

Popolna slika 

Edinstvena funkcija SteadyShot odpravlja tresoče posnetke. Tudi v najtežjih pogojih zagotavlja tekoče posnetke. Izbirate lahko med petimi načini snemanja, tudi Full HD in izjemno počasni HD s hitrostjo 120 sličic na sekundo, ki dogajanje predvaja štirikrat počasneje.

Vedno lepi posnetki

Fine podrobnosti ali mestne ulice. Z zmogljivim objektivom Carl Zeiss® lahko povsod posnamete vse podrobnosti. Zaradi izjemno širokega kota 170° ne zamudite ničesar. Izjemno občutljivi CMOS-senzor Exmor R™ zagotavlja čudovite posnetke HD, tudi pri šibki svetlobi. Tessar//trpežna optika (primerna za uporabo na prostem)//manjša odsevnost in manj razkropljene svetlobe zaradi visokokakovostne plasti, ki zmanjšuje odsevnost.

Aktivno videokamero nadgradite z dodatnimi funkcijami

Prenesite brezplačno posodobitev vdelane programske opreme za še več funkcij aktivne videokamere. Snemajte tekoče videoposnetke Full HD s 60 sličicami na sekundo. Podvodni način je idealen za snemanje v globinah. Krmilnike aktivne videokamere lahko tudi utišate in diskretno snemate prizore.

Prestigio Roadrunner 700x

Prestigio Roadrunner 700x

Akcijska kamera Prestigio Roadrunner 700x je namenjena zahtevnejšim uporabnikom in je kos tudi bolj ostrim in neizprosnim zunanjim pogojem.

Kakovosten zapis video vsebin

Prestigio Roadrunner 700x zapiše video posnetek v kakovosti High Definition 1080p, z njim pa lahko naredite tudi fotografije v kakovosti 12 milijonov slikovnih točk. Na LCD zaslonu lahko sproti vidite predogled videa ali fotografije. Video posnetki se shranjujejo na priloženo 4GB micro SD spominsko kartico. Kamera podpira micro SD spominske kartice do kapacitete 32GB.

[[$product? &id=`520069` &align=`left`]] 

Laserski označevalec 

Prestigio RoadRunner 700x je opremljena tudi z laserskim označevalcem, ki omogoča, da točno vidite, kam je kamera fokusirana, saj laserski žarek označuje center fotografije ali video posnetka. Prav tako brezhibno deluje tudi pri slabši osvetljenosti v nočnem načinu in nudi tudi funkcijo za avtomatičen pričetek snemanja.

Snemanje pod vodo

Tako kot večina akcijskih kamer, tudi Prestigio v kompletu prihaja z ohišjem, ki omogoča snemanje pod vodo do globine 60 metrov.

 

 

Rollei Action Cam 100

Rolleri Action Cam 100

Rollei ActionCam 100 ni primerna samo za ekstremne športe, lahko je namreč spremljevalec za vsako priložnost. Ohišje, ki je vodotesno do globine 20 metrov, omogoča snemanje zanimivih podvodnih svetov. Vgrajeno ima akumulatorsko baterijo litij-ionsko traja tudi do 3 ur! Uporabljate lahko pomnilniško kartico (Micro SD) do 32 GB. Rollei ActionCam 100 je še posebej impresivna pri šibki svetlobi, zahvaljujoč svoji izjemnenm sistemu leč in hitro odzivnostjo (zaslonka F = 2.0 (W), goriščna razdalja: 2,5 mm). Vgrajena ima štiri svetla LED in štiri infrardeče LED diode.

Vedno pri roki

Paket vsebuje tudi prilogo za pritrditev na vaše kolo ali čelado. Videoposnetke lahko prenesete na svoj računalnik prek USB kabla ali si jih ogledate na televiziji prek kabla AV.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori