Ionizatorji? Izvedite več o teh čudovitih napravah, ki vam bodo osvežili domovanje.

Ionizatorji razpršijo v zrak veliko negativnih ionov, s čimer se spodbudi celični metabolizem telesa, povečuje vitalnost in omogoči prečiščevanje krvi. Zrak v mestih ne vsebuje veliko negativnih ionov, saj jih je v primerjavi z zrakom v »zelenih« področjih kar za 36-krat manj. To pa negativno vpliva na človeški organizem, saj so ravno negativni ioni tisti, ki omogočajo, da kisik prodre skozi pljuča v kri. Za primerjavo: en negativen ion veže nase do približno 80 molekul kisika.

Ionizatorji v zrak razpršijo veliko negativnih ionov, s čimer se:

  • spodbudi celični metabolizem telesa,
  • povečuje vitalnost in
  • omogoči prečiščevanje krvi

 Kakšno ozračje je najprimernejše za dobro počutje?

Najprimernejša temperatura bivalnega ali delovnega prostora se giblje med 18 in 22 °C. Vsekakor jo prilagodite svojemu počutju, a pri tem upoštevajte, da prehladen ali pretopel prostor slabo vplivata na organizem. Poskrbite tudi za primerno vlažnost v prostoru ter za zračenje in prečiščevanje zraka (odstranjevanje alergenih delcev, bakterij, virusov in podobno).

Pretopel prostor upočasni delovanje organizma. Nastopi občutek utrujenosti in takrat smo manj dejavni, ponoči pa se lahko pojavi nespečnost. Podobno se zgodi v prehladnem prostoru, ko telo porabi veliko energije za ohranjanje toplote. Velik pomen ima tudi vlaga v prostoru, saj lahko previsoka vlažnost povzroča razvoj plesni in bakterij, kar slabo vpliva na dihala. Presuh zrak je poln prašnih delcev, kar povzroča alergije in astmo, hkrati pa izsuši celoten organizem. Primerna vlažnost je 50 % relativne vlage.

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori