Nikoli več opeklin in hitreje pripravljeno kosilo.

Čeprav se indukcijska plošča po videzu ne razlikuje od običajnih steklokeramičnih plošč, je njen princip delovanja povsem drugačen. Deluje po principu magnetnega polja, ki ga ustvari električni tok. Ko se elektro prevodna posoda dotakne delujoče plošče, začne delovati le tisti del indukcijske plošče, ki se dotika posode. Plošča prične delovati takoj, ko jo vključite in nima akumulirane toplote. V kolikor je kuhalna cona večja od dna posode, je preostali del cone popolnoma hladen in varen za dotik. Ko posodo odstranite, plošča nima izpolnjenih pogojev za delovanje in preide v stopnjo pripravljenosti. Če posodo v kratkem času ponovno položite nazaj, se plošča prižge in deluje naprej.

Poleg varčnosti je pomembna lastnost indukcijskih plošč tudi njen odziv. Pred kuhanjem ni potrebno čakati, da se segrejejo grelna telesa. Moč delovanja magnetnega polja je ob vklopu enako močna, kot bi bila po nekaj minutah. Prednost kuhanja s pomočjo indukcijske plošče je tudi ta, da se hrana v primeru razlitja ali stika s kuhalno površino ne more zažgati. Nekateri modeli indukcijskih plošč so opremljeni z zaščito proti pregrevanju, kar pomeni da sami zaznajo pregretje in tako avtomatično izklopijo magnetno tuljavo in s tem nadaljne pregrevanje. Indukcijska plošča je učinkovita in hitra. Z njo prihranimo čas in električno energijo.

Upravljanje na dotik

Preprosto elektronsko upravljanje omogoča uravnavanje temperature z rahlim dotikom na določeno mesto, ki je na kuhalni plošči označeno z znakoma + in -. Vzdrževanje plošče je enostavno in hitro, saj je površina upravljalnika na plošči gladka in preprosta za čiščenje.

Power Management

Funkcija Power Management pomeni, da pečica samodejno prilagaja in uravnava kuhalno moč. V primeru polnega izkoristka vseh kuhalnih površin, bi le-ta lahko bila previsoka za običajno električno omrežje. Power Management to moč uravnava in s tem preprečuje prekomerno porabo električne energije.

Samodejni varnostni izklop

Če na delujočo ploščo dalj časa ne postavite ustrezne posode, sistem samodejno prekine delovanje.

Otroška varnostna ključavnica

S to funkcijo lahko dodatno zaščitite ploščo, ki je tako ni možno vključiti, ne da bi jo najprej odklenili.

Dodatne funkcije

Flex indukcija

Pri indukcijski plošči s funkcijo FLEX, lahko poljubno izbirate velikost kuhalne površine. Dve ločeni grelni površini se lahko združita v eno večjo, na katero se lahko hkrati razporedi več posod ali podolgovat pekač. Senzor zazna pozicijo in velikost posode in se glede na njeno površino osredotoči na segrevanje, ki se natančno prilagodi celotnemu dnu posode.

Ovalno grelo 

Indukcijskim ploščam z grelom krožne oblike, lahko s priklopom dodatnega grelnega dela spremenite obliko iz krožne v ovalno. S tem površino indukcijske plošče prilagodite za uporabo večje ovalne posode, kot je posoda za peko rib.

Funkcija Booster

Nekateri modeli indukcijskih plošč imajo funkcijo Booster. Ta omogoča, da kuhališče za določen čas preklopite na večjo priklopno moč npr. z 2200 W na 3000 W. Na ta način je kuhanje hitrejše in prihranek časa še večji.

Senzor praženja in kuhanja

Senzor z določenimi avtomatskimi programi samodejno uravnava temperaturo za primerno praženje in kuhanje jedi brez vašega nadzora, ki je običajno potreben, da se jedi ne razkuhajo in zažgejo. 

Funkcija Stop&Go

S funkcijo Stop & Go kuhališče v trenutku zniža temperaturo, a še vedno ohrani določeno toploto, da se kuhanje jedi popolnoma ne prekine. Intenzivno kuhanje se ponovno aktivira z enim samim dotikom in kuhališče doseže prej izbrano temperaturo. Funkcija je dobrodošla, ko je potrebno kuhanje za kratek čas prekiniti.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori