Preberite si več o razlikah med slušalkami, funkcijah in kvaliteti.

Izbira pravih slušalk je lahko zelo pomembna, je pa seveda vse odvisno od tega kako zahteven poslušalec ste. Od slušalk, ki zaobjamejo vaše uho, in-ear slušalk, stilsko ličnih slušalk, je v prvi vrsti še vedno najpomembnejši zvok. Najprej se prepričajte da so slušalke udobne. Da vas ne tiščijo, motijo, ko jih imate na glavi oz. ne padajo z glave ali iz ušes. Ko boste izbirali slušalke v poslovalnico vzemite tudi svoj predvajalnik, na katerem naj bo vaša najljubša glasba oz. glasba, ki jo dobro poznate. Le tako boste hitro in natančno vedeli ali slušalke ponujajo slab, dober ali zgolj optimalen zvok. Frekvenčni razpon, čistost zvoka in popačenje zvoka so eni glavnih indikatorjev cene slušalk. Seveda ne gre zanemarjati tudi udobja, ki velikokrat pri slušalkah nizkega cenovnega razreda, ki sicer nudijo povsem zadovoljivo kakovost zvoka, ni na zglednem nivoju. Ravno razmerje udobje/kvaliteta je velikokrat razlog za nizko ali visoko ceno slušalk. Medtem ko imajo lahko tudi cenene slušalke zelo dobro kvaliteto zvoka, je skorajšnje pravilo, da bo pri takšnih slušalkah pešalo udobje in obratno seveda. Medtem ko vam, v kolikor niste resnični glasbofil in poznavalec, slušalke v najvišjem cenovnem razredu ne bodo predstavljale bistvene razlike pri poslušanju. Ceno lahko seveda zvišuje tudi dizajn in znamka proizvajalca slušalk.

Pristaši elektronske glasbe prisegajo na slušalke Skullcandy in Beats by dr. Dre, privrženci glasne rokerske glasbe na Motorheadphones. Oboževalci POP glasbe najraje posegajo po slušalkah AKG, medtem ko si ljubitelji klasične glasbe najraje nadenejo slušalke Harman/Kardon ali Sennheiser.

Še vedno pa je najbolje oditi do svojega lokalnega distributerja različnih vrst in znamk slušalk, s seboj pobasati predvajalnik z najljubšo (in pomembno; dobro poznano) glasbo in preizkusiti več vrst, modelov in cenovnih razredov slušalk. Takrat bo odločitev zagotovo prava!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori