Ugotovite, kakšne so vaše potrebe, in izberite najboljšo rešitev za vaš posel.

Preden se dokončno odločite, katera davčna blagajna je najbolj primerna za vaš posel, si odgovorite na nekaj vprašanj, ki smo jih za vas pripravili spodaj. Prav tako smo pri vsakem vprašanju pripravili tudi vse različice odgovorov, ki vam bodo pomagale k lažji in bolj tehtni odločitvi.

Koliko računov izdate na mesec ?

Če izdate manj kot 10 računov na mesec, raje razmislite o brezplačni opciji, ki jo ponuja FuRS.

Če izdajate račune redno, potem je za vas najboljša rešitev davčna blagajna, ki se povezuje direktno s termičnim tiskalnikom – da bo vas posel tekel nemoteno.

Koliko računov izdate na mesec?

Koliko računov izdate na mesec?

Ali boste blagajno uporabljali na eni lokaciji ali vaš posel zahteva terensko delo, kjer morate na samem mestu zaračunati prodajo?

Za statične uporabnike je izbira enostavna – verjetno imate v delovnem prostoru že dostop do interneta in stalen dostop do električne energije – vaša izbira ima mnogo ponudnikov.

Če pa ste uporabnik, ki je veliko na terenu, nima dostopa stalnega dostopa do interneta in električne energije, pa je mobilna davčna blagajna prava izbira za vas. Prednost mobilne davčne blagajne je, da je zasnovana posebej za mobilne naprave – tablične računalnike in pametne telefone. Pri mobilnih napravah imate dostop do interneta omogočen preko 3G oz. 4G povezave, na voljo pa imate tudi brezžični mini termični tiskalnik, vse podatke v oblaku, obe napravi pa lahko polnite preko prenosnih polnilnih baterij.

Davčne blagajne bodo s 1. 1. 2016 zakonsko obvezne.

Davčne blagajne bodo s 1. 1. 2016 zakonsko obvezne.

Potrebujete eno blagajno ali več blagajn?

Namen davčne blagajne je, da se preko iste blagajne redno spremlja promet za registrirano dejavnost. Blagajno lahko uporablja en uporabnik naenkrat, lahko pa je v blagajni prijavljenih več uporabnikov. Primerna je za salone, cvetličarne, obrtnike, taksiste, notarje ipd.

Če imate veliko prometa ali več lokacij, kjer lahko izdajate račune za svoje storitve in izdelke, potrebujete dodatno davčno blagajno. Torej v lokalu, kjer imate več natakarjev, ki izdajajo račune naenkrat, potrebujete več kot eno blagajno za tekoče in najbolj učinkovito delo. Preverite, kakšna je cena tudi dodatne davčne blagajne.

Je vaš posel skozi vse leto enak ali imate bolj sezonsko ponudbo?

Če je vaš posel skozi vse leto enakomerno porazdeljen in ni odvisen od sezone, potem je za vas verjetno najbolj ugoden zakup letne naročnine, saj so mesečni zakupi nekoliko dražji.

Če je vaš posel sezonski (aktivnejši poleti ali samo pozimi ipd.) potem preverite kakšno rešitev vam lahko ponudi ponudnik storitve davčne blagajne. V tem primeru je pomembno preveriti kakšna je cena mesečnega zakupa, ko blagajno uporabljate, prav tako pa je pomembno tudi, kakšen je znesek stroškov, ko je blagajna v mirovanju.

Davčna blagajna Shopsy je preprosta za uporabo.

Kje so shranjeni vaši podatki?

Preden se odločite za katero od brezplačnih različic davčnih blagajn, preverite, kje se vaši dragoceni podatki shranjujejo. Večina brezplačnih rešitev namreč ponuja dvomljive vire shranjevanja, če sploh. Shranjevanje samo na napravi pa je v današnjem času precej tvegana zadeva.

Imeti vse svoje podatke o poslovanju varno shranjene je verjetno najpomembnejši element davčne blagajne – poleg seveda samega delovanja blagajne. Davčna blagajna, ki vam omogoča shranjevanje vaših podatkov v oblaku, je najbolj optimalna blagajna. S tem pa seveda pridejo tudi stroški, zato so plačljive davčne blagajne verjetno najboljša izbira za varen posel.

Trije hitri nasveti za optimalno izbiro davčne blagajne

  1. Iščite rešitev v oblaku – davčna blagajna, ki hrani vaše podatke v oblaku je najbolj zanesljiva rešitev, da nikoli ne boste izgubili svojih dragocenih podatkov
  2. Mobilna davčna blagajna – povezava z internetom je ključna za nemoteno poslovanje, zato razmislite, če nimate z mobilno davčno blagajno več priložnosti tudi za vašo terensko prodajo.
  3. V kolikor je vaša prodaja sezonska in imate mesece, ko je prodaja minimalna oziroma je ni, preverite izbiro davčnih blagajn na trgu in se odločite za takšno, pri kateri je neaktiven del leta najcenejši.

Izberite davčno blagajno Shopsy

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori