Cene neobnovljivih virov energije zadnje čase ponovno rastejo, zato lastniki nepremičnin iščejo cenejše rešitve. Ker pa centralno ogrevanje ni vedno izvedljivo, je vse več  povpraševanja tudi po različnih električnih grelnih telesih, katerih stroškovna učinkovitost je vse večja, izkoristek pa vse boljši. Kako torej izbrati pravo grelno napravo? 

Učinkovitejše ogrevanje z nižjimi stroški

Cene neobnovljivih virov energije ponovno rastejo, zato večino lastnikov stanovanj in hiš skrbijo stroški ogrevanja. Vse več je povpraševanja po različnih električnih grelnih telesih kot so oljni in konvekcijski radiatorji ter IR grelne plošče. S slednjimi ogrevamo le posamezna telesa v prostoru in zaradi svoje fleksibilnosti predstavljajo odličen substitut klasičnim fiksnim radiatorjem. Zaradi dokaj velike porabe električne energije grelnih teles, proizvajalci zadnja leta stremijo k boljšem izkoristku ter večji učinkovitosti le teh. Z enakimi cilji stroškovne učinkovitosti se ukvarja tudi Norveški proizvajalec premijskih oljnih in konvekcijskih radiatorjev ter IR grelnih panel Mill. Spodaj predstavljamo različne vrste električnega ogrevanja, ter predstavljamo novo generacijo električnih grelnih teles Mill z novo Mill Heat Boost tehnologijo.

Estetska električna ogrevalna telesa Mill

Karakteristike oljnih radiatorjev

Pri izbiri električnih grelnikov se kupci radi odločajo za električne oljne radiatorje. Njihova glavna prednost je možna namestitev v vseh prostorih vašega doma ali stanovanja. Omogoča enostavno delovanje preko električnega termostata, ki sam uravnava temperaturo v prostoru ter poskrbi, da se radiator ugasne, ko je prostor ogret na nastavljeno temperaturo. Eden izmed pomembnih atributov oljnih radiatorjev je tudi ta, da ne sušijo zraka. Med slabostmi bi lahko izpostavili, da potrebujejo nekoliko več časa, da se segrejejo in začnejo oddajati toploto, vendar je hkrati pozitivna posledica ta, da še kar nekaj časa oddaja toploto tudi po tem, ko ga že izključimo iz električnega napajanja.

Električni oljni radiator Mill

Karakteristike konvekcijskih radiatorjev

Konvekcijski radiatorji imajo primerljive karakteristike z oljnimi radiatorji, vendar gre za drugačen način delovanja. Konvekcijski radiator z vgrajenim ventilatorjem v prostor vpihuje topel zrak in ne oddaja toplote s segrevanjem reber, kot deluje oljni radiator. Glavna prednost konvekcijskega radiatorja je, da se izjemno hitro segreje, zato je izjemno učinkovit, če želimo določen prostor čim hitreje ogreti. Slabost na drugi strani je, da ne oddaja toplote in se relativno hitro ohladi, ko ga izključimo iz električnega napajanja. Konvekcijski radiatorji so prisotni predvsem v vmesnih prostorih na vhodih, kjer vpihujejo topel zrak, ki se meša z mrzlim, da le ta ne pride do notranjih prostorov. Veliko ljudi uporablja tudi talne konvekcijske radiatorje pri panoramskih strehah za izvedbo toplotnih zapor (zaves).

Konvekcijski radiator Mill

Karakteristike IR panelnih grelnikov

Nekakšen tehnološki trend zadnja leta predstavljajo IR panelni grelniki. Ti v nasprotju z oljnimi in konvekcijskimi radiatorji, ki segrevajo ozračje, ogrevajo le dotična telesa v prostoru. To pomeni, da imajo direkten toploten učinek na človeka, v kolikor je ta v neposredni bližini panelnega grelnika. Glavna prednost IR panelnih grelnikov so blagodejni in zdravilni učinki infra žarkov ter nizki stroški vzdrževanja.

IR panelni grelnik Mill

Mill – nova generacija grelnih teles z estetsko dovršenim videzom

Če iščete nekaj, kar lahko estetsko poživi vaš dom, in hkrati nudi topel občutek v zimskem času, potem je nova generacija grelnih teles Mill prava izbira. Mill  predstavlja premijsko linijo inovativnih oljnih in konvekcijskih radiatorjev ter grelnih panelov z najsodobnejšo tehnologijo imenovano Mill Heat Boost Technology, ki bodo poleg učinkovite distribucije toplote s svojo obliko poskrbeli tudi za osupljiv videz vašega doma.

Pri podjetju Mill so skozi oči mladih inženirjev prišli do ugotovitve, da so se notranja grelna telesa tekom zadnjih 20 let spremenila bolj malo. Čisto v nasprotju z dekorativnim opremljanjem prostorov v domu, kjer je bila prisotna velika revolucija tekom zadnjih nekaj let. Vizija je bila ustvariti potrebo po bolj modernih, privlačnih grelcih z najsodobnejšo tehnologijo, ki bo nadomestila staromodna in tradicionalno vizualno nezanimiva grelna telesa.

Mill ogrevalni sistemi stavijo na kakovost in estetiko.

Mill, ki na trgu od leta 1992 deklasira vse večje proizvajalce oljnih radiatorjev, je z znanjem, ki ga je pridobil tekom let, predstavil čisto novo, najsodobnejšo tehnologijo – Mill Boost Technology.

Način delovanja Mill Boost Tehnologije 

Mill oljni radiator ima zaradi svoje oblike zaprto strukturo okoli reber, ki sproščajo toploto. To povzroča velike razlike v smislu zagotavljanja toplote. Zasnova samega grelca prisili vroč zrak, da se le ta dvigne vertikalno skozi vroča rebra. To poveča hitrost kroženja vročega zraka, kar se kaže v bistveno hitrejši in učinkovitejši distribuciji toplote v prostoru.

Dnevno/nočni programMill tehnologija vam pomaga privarčevati stroške, ko vas ni doma.

Pri podjetju Mill so razvili tudi program, ki omogoča zmanjšanje temperature, ko ste zdoma. To pomeni, da lahko zmanjšate porabo električne energije za kar 25 %. Dnevno/nočni program vam omogoča, da nastavljate različno temperaturo gretja v različnih časovnih segmentih. Program je enostaven za uporabo in vam daje kontrolo nad gretjem ves čas, tudi ko je radiator v stanju mirovanja.

Zaščita proti pregrevanju

Mill izdelki imajo vgrajene prenapetostne zaščite proti pregrevanju, kar pomeni, da se bo grelec izklopil v kolikor pride do povečane temperature in posledično pregrevanja. Prav tako imajo Mill grelna telesa vgrajen tako imenovan Tip-over switch (Stikalo za prevrnitev), ki poskrbi, da se grelec samodejno izklopi, če se prevrne in s tem poskrbi za večjo varnost vašega doma.

Želja po spremembi

Trendi v načinu ogrevanju se spreminjajo. Tehnologija stremi k vse boljšemu izkoristku ter večji učinkovitosti. Iz dneva v dan nastaja vse več različnih substitutov staremu načinu ogrevanja kar se kaže v razširjenem prodajnem kanalu v tem segmentu. Poleg same funkcije ogrevanja pa so električna grelna telesa dobila tudi drugo vlogo – postati nepogrešljiv estetski izdelek vsakega doma.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori