Vas zanima kako nastane pametni telefon, ki je zgrajen iz kovinskega ohišja? Oglejte si postopek nastajanja in preizkus kakovosti pametnega telefona Samsung Galaxy Alpha.

Podjetje Samsung že nekaj let slovi kot eno najnaprednejših podjetjih na področju telekomunikacij. Z razvojem serije Samsung Galaxy so svojo dominanco na trgu pametnih naprav še utrdili, redno pa skrbijo tudi za hiter in aktualen razvoj novosti. V primeru pametnega telefona Galaxy Alpha so nove oblikovne smernice in vrhunska tehnologija botrovali nastanku lepe in kompaktne naprave. Samsungova ekipa za raziskave in razvoj je pri telefonu Galaxy Alpha zasnovala pravo kovinsko ohišje z zaobljenimi robovi, prevlečeno s sijočim materialom.

Kako je narejeno?

Priprava kovinskega ohišja pametnega telefona Samsung Galaxy Alpha

V začetku proizvodnje CNC-stroji izrežejo in oblikujejo kovinsko ohišje telefona. Nato naredijo prostor za baterijo in okvir za zaslon, ki ga spojijo z ohišjem. Na koncu obdelajo zunanje robove ohišja, da dobijo značilno obliko telefona Galaxy Alpha, v katerih so nameščeni tudi glavni gumbi in antena.

Proces izdelave kovinskega ohišja

Kovino nato s postopkom anodizacije prebarvajo na želeni odtenek modre, črne, zlate, srebrne ali bele. Pri tem postopku ohišje kljub barvanju uspe ohraniti svoj naraven kovinski lesk zaradi zaščitne prozorne plasti. Robove zatem dokončno obdelajo z diamantnim brusilnikom, da dobijo značilen svetleč videz, obenem pa telefon zaradi zaobljenih robov lažje držimo. Med tem postopkom v okvir namestijo zaslon, ki prispeva h krasnemu kontrastu med bleščečim kovinskim robom in matiranim hrbtiščem.

Testiranje kakovosti

Ko je Galaxy Alpha sestavljen, ga pošljejo v preizkuševalni laboratorij, kjer z vrsto testov preizkusijo njegovo obstojnost. En od teh je »preizkus padca«, pri katerem telefon večkrat spustijo z različnih višin, da ugotovijo odpornost njegovega kovinskega ohišja. Pri tem preizkusu se je Galaxy Alpha odrezal najbolje od vseh naprav Galaxy, kar je zasluga zaobljenih kovinskih robov. Izvedejo tudi »preizkus pregibanja«, pri katerem ugotavljajo silo, s katero lahko pritiskamo na napravo na obeh koncih, preden se prelomi ali poči, in »preizkus zvijanja«, s katero določijo vzdržljivost ohišja pri zvijanju.

Samsung Galaxy Alpha že do konca leta 2014 na prodajnih policah

Če želimo dobiti kakovostno napravo, ki bo ustrezala zahtevam kupcev po vsem svetu, so lahko postopki razvoja in preizkušanja zelo zahtevni in dolgotrajni. Končni rezultat je izredni Galaxy Alpha, v katerem so združeni kompaktno in lahko kovinsko ohišje ter vrhunska strojna in programska oprema.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori