Z nekaj enostavnimi koraki bo vaša glasbena knjižnica spet urejena in popolna.

Imate radi svojo glasbeno knjižnjico zgledo urejeno? Potem vas zagotovo (z)moti, ko v njej opazite podvojene skladbe. Vsega tega se enostavno rešite v nekaj enostavnih korakih. Sledite jim in vaša glasbena knjižnica bo spet zasijala v urejenosti. 

1. korak

Preden začnete urejati svojo knjižnico, je priporočljivo, da si osvežite verzijo predvajalnika iTunes na najnovejšo različico. To uredite tako, da odprete zavihek Help in kliknete na gumb Check for updates. Ko vas program vpraša, ali želite nadgraditi različico, izberite Download iTunes in Install, vse ostalo se bo zgodilo avtomatično. 

iTunes podvojene pesmi

2. korak

Zatem imate na voljo dve različni možnosti. Prva, ki jo prikazuje slika spodaj, je ta, da odprete svojo glasbeno knjižnico in kliknete na zavihek View. Odpre se vam prikazno okence, v katerem izberete Show Duplicate Items. iTunes bo pretvoril vse podvojene pesmi in vam jih prikazal. Vendar se pri tej možnosti lahko pripeti, da bo program izbral tudi dve pesmi, ki imata zelo podoben koren besede, in ju označil kot enaki. Zato obstaja tudi druga, še bolj natančna pot. 

iTunes podvojene pesmi

3. korak

Tu vse storite enako kot ste storili v prejšnjem koraku, le da v trenutku preden kliknete na zavihek View, pridržite tipko Alt ali Option pri tipkovnicah na računalnikih Apple, oziroma tipko Shift na drugih računalnikih. Sedaj se vam bo odprla možnost Show Exact Duplicate Items. Kliknite in iTunes vam bo zelo jasno razčlenil dvojnike pesmi. 

iTunes podvojene pesmi

4. korak

iTunes vam bo prikazal vse podvojene pesmi vaše knjižnice ob njihovih izvirnikih. Zato v kolikor sta v vaši knjižnici dve enaki pesmi izbrišite zgolj eno, drugače boste ostali tudi brez primarne pesmi, ki je prava. V kolikor se vam pojavijo tri enake pesmi, izbrišete dve. V kolikor štiri, izbrišete tri in tako naprej.

Če je več različnih podvojenih pesmi in jih želite označiti naenkrat, držite tipko Control (računalniki Apple) ali Ctrl (PC). Pritisnite tipko Delete in izberite Remove. 

iTunes podvojene pesmi

To je vse

Vaša knjižnica bo spet urejena in z lahkoto boste našli svoje najljubše pesmi.

iTunes podvojene pesmi

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori