Čistoča hladilnika je bolj pomembna, kot si morda mislite.

Redna skrb za čistočo hladilnika

Redno preverjanje vsebine hladilnika je zelo pomembno. Vsakokrat preverite rok trajanja prehrambnih izdelkov in ali so le-ti še uporabni. Živil, ki jim je potekel rok trajanja, ne shranjujte v hladilniku, saj lahko vsebujejo številne mikroorganizme, ki vplivajo na kakovost ostalih prehrambnih izdelkov.  

Preden se odpravite po nakupih, iz hladilnika izločite vsa pokvarjena živila ter ga očistite s krpo in raztopino za čiščenje hladilnika. Na ta način boste odstranili vse snovi, ki lahko sčasoma povzročijo razvoj bakterij (npr. tekočina iz živil, drobci hrane). Po čiščenju z vlažno krpo hladilnik obrišite tudi s suho krpo. Če je hladilnik prazen in izklopljen, ga lahko pustite odprtega, da se osuši in prezrači.

Kako lahko hitro očistite hladilnik?

V primeru, da imate hladilnik z ločenim hlajenjem zamrzovalnika, pogosto čiščenje hladilnega dela ni težavno. Postopek je enostaven – hlajenje hladilnega dela ustavite z nastavitvijo hlajenja na 0°C,v tem času pa bo zamrzovalni del deloval nemoteno.

Nato stene in police hladilnega dela očistite s krpo, poleg krpe pa lahko za čiščenje uporabite tudi navadno vodo, vodo z dodatkom sode bikarbone, vodo s kisom ipd. Soda bikarbona in kis sta zdravju neškodljiva in učinkovito odstranjujeta neprijetne vonjave, ustavita razvoj baterij in uničita plesni. Po čiščenju hladilnik osušite

Pri izbiri ustreznega hladilnika po vaši meri vam je lahko v pomoč Big Bang pomočnik za izbiro hladilnika.

ciscenje-hladilnika

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori