Podroben vodič, ki vam bo pomagal pri prenosu glasbe na vaše Apple naprave.

Glasbo lahko preko programa iTunes kupimo v Applovi spletni trgovini iStore, ali pa jo, v kolikor jo že imamo na osebnem računalniku, prenašamo na ostale Applove naprave (iPhone, iPad, iPod). Napravo, na katero želimo prenesti glasbo s kablom, ki je bil napravi priložen, priklopimo na računalnik in odpremo program iTunes. Počakamo da nam, v desnem stoplcu, pod zavihkom »Naprave«, zazna našo priklopljeno napravo. Ko se naprava pojavi, zgolj še prenašamo vse vrste datotek (ob glasbi lahko tudi filme ali slike), s funkcijo »drag&drop« (povleci in spusti) v našo napravo. Ko se datoteke sinhronizirajo na priklopljeni napravi, le-to lahko odklopimo in pripravljeni smo  na uporabo.

Šest korakov in vaša priljubljena glasba, filmi, slike ali druge multimedijske vsebine, bodo tudi na vašem tabličnem računalniku.

  1. Če na vašem računalniku še nimate nameščenega programa iTunes, najprej pretočite in namestite program. Najdete ga TU!
  2. S kablom, ki ste ga dobili priloženega ob tablici iPad, povežite računalnik z iPadom. Računanlik bo vaš iPad zaznal in avtomatično odprl program iTunes. V kolikor se to ne zgodi, program zaženite ročno.  
  3. Če boste iPad z računalnikom povezovali prvič, boste pred pretakanjem glasbe/filmov/slik opravili še nekaj klikov. Zgolj sledite navodilom na zaslonu.
  4. Ko je iPad priklopljen se bo pojavil na levi strani programa iTunes, pod zavihkom “Devices” (naprave).
  5. V glavnem oknu programa iTunes izberite zavihek “Music” (glasba). Kliknite na gumb “Synch Music” in izberite glasbo, ki jo želite prenesti na vaš iPad. Izbirate lahko posamične pesmi, albume ali celotne zbirke glasbe. 
  6. Kliknite gumb “Apply” (potrdi) in zatem še gumb “Sync” (sinhroniziraj). Čez nekaj sekund, proces sinhronizacije lahko opazujete na glavnem zaslonu programa iTunes, bo glasba na vaši novi tablici.
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori