Priklopite pralni stroj v sedmih enostavnih korakih.

Za priklop in nemoteno delovanje je potrebnih zgolj sedem korakov in vaša oblačila bodo zopet čista:

Korak 1: Pralni stroj je potrebno odviti iz ovoja. Vsi pralni stroji so tesno zapakirani zaradi transporta, pri znamki Beko je treba še posebej paziti, saj imajo njihovi pralni stroji dodaten zaščitni kos stiroporja pod samim aparatom, ki ga je potrebno odstraniti.

Korak 2: Nato je potrebno odviti BLOKADE, ki varujejo pralni boben pred premikanjem pri transportu (tu imajo različne znamke pralnih strojev različno število blokad, Gorenje na primer ima 2 zelo dolgi kovinski palici, medtem ko ima večina ostalih znamk 2, 3 ali 4 plastične čepe). Blokade je treba odviti z izvijačem in jih potegniti iz luknje. Blokade lahko po odstranitvi zavržemo.

Korak 3: Iz bobna stroja, kjer se nahajajo navodila za uporabo, odvodna cev in ostali dodatki, vzamemo vso vsebino in razpakiramo dovodno cev za vodo. Cev na eni strani privijemo v pralni stroj in z drugo stranjo na dovodno pipo, ki bo dovajala vodo.

Priklop pralnega stroja. Cev za vodo.

Korak 4: Zatem stroj postavimo na mesto, kjer bo stal in pričvrstimo njegove nožice, ki tovarniško niso vedno do konca pritrjene. To je treba storiti zaradi centrifuge, da med ožemanjem stroj trdno stoji na tleh.

Korak 5: Odvodna cev, po kateri voda iz stroja odteka, je običajno pri stroju že pritrjena, zato jo moramo zgolj še priviti na cev za odvajanje vode. Priporočljivo je, sploh pri modelih Bosch, ki imajo širšo odvodno cev kot so standardne cevi v slovenskih napeljavah, da cev pričvrstimo še s kovinsko objemko.

Prilop pralnega stroj

Korak 6: Preden stroj prvič uporabimo, moramo opraviti še t. i. pred-pralni test. To storimo tako, da izberemo poljuben program za pranje, v boben stroja vlijemo tekočino za razmaščevanje in odstranitev vonja in prazen stroj zaženemo. Po nekaj obratih bobna lahko program prekličemo, pritisnemo tipko za izliv vode in počakamo, da stroj vodo izprazni. Ko prične prazniti vodo, lahko z roko preverimo, ali voda nemoteno odteka v odtok in nam nikjer ne pušča.

priklop pralnega stroja

Korak 7: Stroj zgolj še dokončno premaknemo na mesto, kjer bo stal in pripravljen je na uporabo!

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori