Priklopite pralni stroj v 7. enostanvih korakih.

Korak 1: Pralni stroj je potrebno najprej odviti iz ovoja. Vsi pralni stroji so tesno zapakirani zaradi transporta, pri znamki Beko je potrebno še posebej paziti, saj imajo njihovi pralni stroji dodaten zaščitni kos stiroporja pod samim aparatom, ki ga je potrebno odstraniti.

Korak 2: Nato je potrebno odviti BLOKADE, ki varujejo pralni boben pred premikanjem pri transportu (tu imajo različne znamke pralnih strojev različno število blokad, Gorenje na primer ima 2 zelo dolgi kovinski palici, medtem ko večina ostalih znamk 2, 3 ali 4 plastične čepe). Blokade je potrebno odviti z izvijačem in jih potegniti iz luknje. Blokade lahko po odstranitvi zavržemo.

Korak 3: Iz bobna stroja, kjer se nahajajo navodila za uporabo, odvodna cev in ostali dodatki, vzamemo vso vsebino in razpakiramo dovodno cev za vodo. Cev na eni strani privijemo v pralni stroj in z drugo stranjo na dovodno pipo, ki bo dovajala vodo.

Priklop pralnega stroja. Cev za vodo.

Korak 4: Zatem stroj postavimo na mesto kjer bo stal in pričvrstimo njegove nove, ki tovarniško niso vedno do konca pritrjene (to je potrebno storiti zaradi centrifuge).

Korak 5: Odvodna cev, po kateri voda iz stroja odteka je običajno pri stroju že pritrjena, zato jo rabimo zgolj še priviti na cev za odvajanje vode (priporočljivo je, sploh pri modelih Bosch, ki imajo širšo odvodno cev kot so standardne cevi v slovenskih napeljavah, da cev pričvrstimo še s kovinsko objemko).

Prilop pralnega stroj

Korak 6: Preden stroj prvič uporabimo moramo opraviti še pred pralni test. To storimo tako, da izberemo poljuben program za pranje, v boben stroja vlijemo tekočino za razmaščevanje in odstranitev vonja,  in prazen stroj zaženemo. Po nekaj obratih bobna lahko program prekličemo, pritisnemo tipko za izliv vode in počakamo da stroj vodo izprazni. Ko prične prazniti vodo, lahko z roko preverimo ali voda nemoteno odteka v odtok in nam nikjer ne pušča.

priklop pralnega stroja

Korak 7: Stroj zgolj še dokončno premaknemo na mesto kjer bo stal in pripravljen je na uporabo!

Veliko čistih in svežih oblačil!

 

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori