Postopek vzpostavitve tabličnega računalnika iPad.

Vklop

Držite tipko za priklop na desnem zgornjem robu naprave. Po dveh sekundah se prikaže logotip Apple in Ipad je pripravljen na aktivacijo. Odklenite ga tako, da s prstom podrsate po zaslonu

Jezik, brezžično omrežje, iTunes, dostop do lokacije

Izberite želeni jezik, trenutno slovenski jezik še ni na voljo. V desnem zgornjem kotu kliknite na puščico, zatem izberite državo, iz katere prihajate. Tu opcija Slovenija obstaja, zato jo lahko izberete. V desnem zgornjem kotu kliknite gumb »Next«. 

Vaš ipad se lahko poveže v brezžično internetno omrežje. Izberite omrežje in vnesite geslo. Če interntno omrežje ni na voljo, lahko nastavitev nadaljujete tako, da ipad povežete s svojim računalnikom, kjer morate imeti naložen program iTunes. iTunes lahko brezplačno prenesete na svoj računalnik in si ustvarite svoj račun. Če ste ipad povezali brezžično, je zdaj naprava pripravljena. Izberite Conitnue (nadaljuj).

V naslednjem koraku vas Ipad vpraša, ali sme dostopati do lokacije, kjer se nahajate. To je bolj kot za napravo samo pomembno za določene aplikacije, ki zahtevajo dostop do vaše lokacije. Označite Enable Location Services  in kliknite gumb »Next«

Apple ID račun

Nato lahko izberete, kako želite vzpostaviti svoj ipad. Če je to vaš prvi ipad, izberite Set up as New iPad in kliknite next. Zatem izberite Create a Free Apple ID, s čimer boste ustvarili svoj Apple ID račun, ki ga potrebujete za iTunes in nadaljnje aktivnosti na svojih Apple napravah. Določite svoj rojstni datum in kliknite Next. Vpišite svoje ime in priimek in kliknite Next. 

Izberite funkcijo Use your current email adress in kliknite NextVpišite svoj e-naslov, s katerim želite dostopati do Apple računa in kliknite Next. Nato izberite in potrdite geslo za svoj Apple Id račun. Dvakrat vpišite enako geslo. Geslo mora imeti vsaj 8 znakov in vsebovati vsaj eno veliko tiskano črko in eno številko. Nato izberite 3 varnostna vprašanja in odgovore. Vprašanja so v angleščini. Nato kliknite gumb Next za nadaljevanje. 

Vpišite dodaten račun elektronske pošte, ki ga apple zahteva zaradi varnostnih razlogov. Next. Če se želite naročiti na novice Apple, označite ON, sicer označite OFF. kliknite next. V spodnjem desnem kotu izberite, da se strinjate s pravili – kliknite AGREE.

ipad_postavitev
iCloud

Ko se pojavi modro okno, izberite AGREE. Storitev iCloud omogoča sinhronizacijo med različnimi Apple napravami, ki jih že imate ali jih boste imeli. Označite use iCloud in kliknite Next. Če ne želite uproabljati iClouda, izberite Don’t use icloud. Izberite back Up to iCloud, ki bo dnevno posodabljal datoteke, ki jih boste preko drugih naprav nalagali v vaš iOblak. Kliknite tipko Next. 

»Find my Ipad« oz poišči moj Ipad je fukncija Ipada, ki jo je priporočljivo aktivirati v primeru da svojo tablico izgubite ali da vam jo odtujijo. Na desnem zgornjem kotu kliknite gumb »Next«. 

Vpišite geslo računa vaše elektronske pošte, ki ste ga vnesli nekaj korakov nazaj. Klinite gumb Next. Naslednji korak lahko mirno preskočite. Izberite Don’t send in kliknite gumb Next.

iPad je zdaj pripravljen na uporabo, kliknite gumb Start using iPad in uživajte v uporabi nove pametne naprave!      

 

Navodila za vzpostavitev iPada si lahko ogledate tudi v spodnjem videu.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori