Hladite živila na sebi najbolj priročen način! Poenostavite si odločitev s svojo vrsto hladilnika.

Vrste hladilnikov

Hladilniki že dolgo ne opravljajo le naloge hlajenja, temveč ponujajo mnogo več. Sodobna hladilna tehnologija omogoča preprosto vzdrževanje in nudi mnogo naprednih funkcij, kot so samodejno uravnavanje vlage, funkcijo hitrega zamrzovanja, dinamično hlajenje, sistem dvojnega hlajenja, antibakterijska tesnila na vratih in še mnogo drugih prednosti.

Pri nakupu hladilnika se lahko odločimo med vgradnim ali prostostoječim hladilnikom. Glede na naše potrebe si je smiselno zastaviti tudi nekaj osnovnih vprašanj o tehnologiji, velikosti, prostornini, dodatnih funkcijah in lastnostih hladilnika.

Ločimo več vrst hladilnikov:

  • Samostojni hladilnik z zamrzovalnikom zgoraj
  • Samostojni hladilnik z zamrzovalnikom spodaj
  • Hladilnik z deljenimi dvojnimi vrati – ameriški hladilnik
  • Vinske vitrine

hladilnik,zamrzovalnik,hlajenjeHladilnik z zamrzovalnikom zgoraj

Hladilniki z zamrzovalnikom na vrhu so med najbolj razširjenimi oblikami hladilnikov. Razlog je predvsem zelo širok cenovni razpon, ki ga različni proizvajalci ponujajo, saj lahko hladilnike z zamrzovalnikom na vrhu najdemo že v najnižji cenovni kategoriji. Delimo jih na prostostoječe in vgradne hladilnike z zamrzovalnikom zgoraj, katere lahko elegantno umestimo v omaro in se s tem izognemo prilagajanju dizajna hladilnika izbranemu pohištvu. Zamrzovalna enota v večini primerov zavzema tretjino prostornine hladilnika, zato je takšen aparat primeren za tiste, ki želijo imeti del zamrznjenih živil vedno na dosegu roke. Prednost takšnega hladilnika je tudi v veliki izbiri oblik, modelov in barv.

 

Hladilniki z zamrzovalnikom spodaj.

hladilnik z zamrzovalnikom spodajHladilnik z zamrzovalno enoto na spodnjem delu aparata je sicer zelo podoben hladilniku z zamrzovalnikom zgoraj, vendar ti modeli pogosto nudijo širši razpon pri izbiri oblike in modela. Tudi pri tej vrsti hladilnikov poznamo prostostoječe in vgradne hladilnike z zamrzovalnikom na spodnjem delu, ki jih elegantno umestimo v omaro in se s tem izognemo prilagajanju dizajna hladilnika izbranemu pohištvu.

 

ameriški hladilnikHladilnik z deljenimi (dvojnimi) vrati – ameriški hladilnik

Ameriški hladilniki imajo enoti zamrzovanja in hlajenja, razdeljeni na dva skoraj enakovredna predela. Praviloma pa je del za hlajenje, večji od zamrzovalnega. Ameriških hladilnikov poznamo več vrst in sicer takšne, kjer sta oba dela hladilni enoti, zamrzovalna pa se nahaja na dnu, do takšnih, ki zamrzovalne enote nima, nekateri modeli pa se ponašajo celo z možnostjo priklopa vode, kar omogoča stalen dotok sveže ledeno hladne vode in hitro proizvajanje ledenih kock.

 

Vinske vitrine

Vinske vitrine so namenjene shranjevanju in hlajenju vin. Z različnimi oblikami in modeli je vinska vitrina lep dekorativni dodatek v vašem gospodinjstvu. Z možnostjo različnih nivojev temperatur na posameznih delih vinske vitrine, lahko istočasno hladite različne vrste vina. Nekatere vitrine imajo vgrajene celo dekorativno osvetlitev, ki hlajenje vina in vaš prostor še dodatno estetsko dopolni. Izbirate lahko med manjšimi ali velikimi vitrinami, ki lahko hkrati hladijo tudi do nekaj desetin steklenic.

Pomočnik za izbiro hladilnika

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori