Skodelica tople in omamno dišeče kave je eden izmed najbolj poživljajočih napitkov.

Kava, več kot zgolj napitek

Pitje kave ni le družabni dogodek, je nepogrešljiv dnevni obred, ki se mu le redki lahko uprejo.

Kava se pridobiva iz semen kavovca, ki je zimzeleno drevo ali grm in izhaja iz Etiopije. Zrelim plodovom se najprej odstrani mesnat ovoj, način odstranitve pa je pomemben za končno kakovost kavnih zrn, ki vsebujejo kofein.

Kofein je blago poživilo, ki stimulativno vpliva na človekovo osrednje živčevje. Prava količina zaužitega kofeina ima spodbujevalni učinek na naš organizem, saj zmanjšuje utrujenost, povečuje budnost in izboljšuje koncentracijo. Povabite svoje najljubše prijatelje in jim polepšajte dan s skodelico okusne in dišeče illy kave. 

kava illy

Poslanstvo podjetja illycaffe je proizvodnja in prodaja edinstvene mešanice zelo kakovostne kave. illy proizvaja eno samo mešanico, sestavljeno iz devetih vrst najboljše 100 % kave Arabica, ki jo ponuja v različnih oblikah in praženih vrstah. Takšna izbira zagotavlja dosledno kakovost arome in okusa, značilno za mešanico illy.

Illy kavaZrna kave so natančno izbrana na najboljših plantažah v Braziliji, Srednji Ameriki, Indiji in Afriki. Pred prodajo zrna prestanejo 114 korakov nadzora kakovosti. Vsa zrna so ročno nabrana in natančno izbrana ter skupaj ustvarijo nezamenljiv in popoln illy okus.

Kavo illy vam postrežejo v najboljših hotelih, restavracijah, kavarnah in barih, s svojo linijo aparatov za domačo uporabo pa je našla pot tudi v domača gospodinjstva in poslovne prostore. Na voljo je v 140 državah na petih kontinentih, pri čemer se močna prisotnost aromatične, okusne in prijetne kave illy kaže v več kot šest milijonih postreženih skodelicah kave dnevno.

 

Od praženja zrn do kavnega napitka

Med samim postopkom se oblikuje približno 1500 snovi, ki definirajo aromo kave. Pražena kava je vakuumsko pakirana, saj je tako zaščitena pred oksidacijo in vlago, njena aroma pa dokončno dozori v embalaži. Za zagotavljanje enake kakovosti in okusa kave je zadolžena skupina izurjenih preizkuševalcev, ki poskrbijo, da sta aroma in okus vedno enaka.

Zakaj je kava illy tako posebna?

 • Narejena je iz najboljših kavnih zrn Arabica in ima vedno enak čokoladni okus.
 • Med procesom pridelave in predelave se njeno kakovost kontrolira več kot štiristokrat.
 • Vsako zrno kave je pred praženjem elektronsko pregledano, zato so vsa poškodovana ali manj kakovostna zrna izločena iz procesa praženja.
 • Kava illy ni gensko spremenjena in tudi med procesom praženja ali skladiščenja ne pride v stik z gensko spremenjenimi organizmi.
 • V nasprotju z ostalimi kavami, ki vsebujejo tudi več kot 4 % kofeina, kava illy vsebuje manj kot 1,5 % kofeina, njihova nekofeinska kava pa celo manj kot 0,05 %.
 • Ne vsebuje vlage, saj je po praženju hlajena z mrzlim zrakom.
 • Ne vsebuje škodljivih vsebin.
 • Zaradi pakiranja v zaščitni atmosferi ima triletno garancijo na kakovost.


Illy kava v kapsulah iperespresso

Illy zagotavlja, da bo vsak doma pripravljen espresso pravo doživetje okusov. Ravno prava količina primerno zmlete in stisnjene kave je zapakirana v kapsulo iz biološko razgradljive folije. Kapsulo vstavite v kavni aparat, pritisnete gumb in v samo nekaj sekundah boste uživali v popolnem espressu z bogato in polno smetano.

 

Izločanje kave skozi kapsulo poteka v dveh fazah:

Hiperinfuzija

vroča voda pod pritiskom preplavi kavo in iz nje izloči vse njene arome

Emulgacija 

med katero se oblikuje krema. Rezultat je neverjeten. Smetana ali krema, kot jo imenujemo pri espressu, je gosta in vztrajna. Oblikuje se v espressu in ne nad njim, kot je običajno, potem pa se počasi dvigne na površje.

Mešanica kave v kapsuli je enaka kot pri vseh ostalih izdelkih illy: 100 % Arabica.

Prilagojena različnim okusom in načinom vsakodnevnega uživanja je na voljo v štirih različicah:

 • Srednje pražena – s sladkobnim in uravnoteženim okusom
 • Temno praženas krepkejšim okusom

 • Brez kofeina – z aromo srednje pražene kave in minimalno vsebnostjo kofeina

 • Podaljšana kava – večja količina kave, a vseeno bogata in žametna krema

Da bi zagotovili popolno obstojnost arom, so kapsule Iperespresso pakirane v aluminijaste pločevinke pod zaščitno atmosfero.

Kavni aparati iperespresso uporabniku zagotavljajo

 • Kakovostno skodelico kave
 • Enostavno uporabo brez umazanije
 • Kava se ne dotika kovinskih delov in ne prevzema okusov usedlin, ker jih ni
 • Kakovost in količina kave je vedno enaka
 • Priprava vrste kave po želji
 • Vedno svež napitek
 • Illy užitek v vsakem trenutku

Med procesom priprave pena izteka iz kapsule skupaj s kavo od samega začetka. Mehurčki v peni so večji kot pri drugih espressih in se ločijo od tekočine kasneje, kot pri ostalih vrstah. Tako illy espresso obdrži svojo nenavadno, okusno, dolgotrajno in žametno peno.

                   Po kuhanju                                             Po eni minuti

illy kava

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori