Ponovno rojstvo večnamenskega kuhinjskega robota Electrolux Assistent™!

Leta 1940 je Electrolux lansiral svoj prvi model Assistent™, ki je postal kultni model na Švedskem in drugod po svetu. Letos je nova generacija večnamenskega kuhinjskega robota Electrolux Assitent™, ki je prilagojen potrebam sodobne družine, prišla tudi v Slovenijo.

Trendi in spoznanja

Le kdo si ne želi kuhinjskega aparata, ki je privlačne oblike, saj ga boste imeli na kuhinjskem pultu, ta pa se mora potemtakem skladati tudi s kuhinjo. Poleg lepe oblike pa je zelo pomembna funkcionalnost aparata. Rezultati priprave jedi morajo biti takšni kot pri profesionalnem kuharju. Zato potrebujete kuhinjski aparat, ki vam omogoča, da boste sami pripravili jedi od začetka – testo za kruh in sladice, svežo zelenjavo in sadje.

Electrolux nudi

Znanje iz profesionalnih aparatov Electrolux so strokovnjaki prenesli v aparate za domačo uporabo. Ponovno lansiranje večnamenskega kuhinjskega robota Assistent™ z obliko in funkcionalnostmi, ki bodo ta aparat zagotovo ohranile na vašem kuhinjskem pultu.

Electrolux Kitchen AssistantMočan. Robusten. Vsestranski

Kruh, testenine, pecivo – sveže doma pripravljeno. Priprava zahteva seveda veliko gnetenja, drobljenjamešanja, stepanja, ki je dokaj težko in tudi malce zoprno delo. Sedaj vam je v pomoč novi večnamenski kuhinjski robot Electrolux Assistent™.

1. Močan 1000 W motor

Izjemna zmogljivost in tiho delovanje.

2. Gumb za upravljanje

Možnost nastavitve 10 hitrosti z modro osvetlitvijo gumba ob vklopu.

3. Delovna lučka

LED bela osvetlitev nudi dober pregled nad sestavinami v posodi.

4. Material

Ohišje robota je narejeno iz tlačno litega aluminija.

5. Priključek za metlice

Metlice lahko nastavljate po višini glede na vrsto sestavin v posodi, tako na dnu posode ne bo več ostankov sestavin.

6. Priloženi pripomočki

2 posodi: Velika posoda prostornine 4,8 litrov ter manjša posoda prostornine 2,9 litra.

Prva in zelo velika prednost dveh posod se pokaže pri pripravi testa za sladice. Kar pomislite v koliko receptih je zapisano, … “Ločite beljeke in rumenjake. Beljake vmešajte v čvrsti sneg (za kar boste potrebovali veliko posodo), rumenjake pa skupaj s sladkorjem v jajčno kremo (za kar boste uporabili manjšo posodo) …”

Velika posoda je primerna predvsem za pripravo kvašenega testa ali priprave beljakovega snega, h kateremu boste primešali ostale sestavine. Brez težav boste zamesili testo za kruh z 1 kg moke. Tako velika, kot manjša posoda, sta narejeni iz nerjavečega jekla.

3 metlice: Metlica za stepanje, metlica za mešanje ter metlica za gnetenje

Vse metlice lahko uporabljate z veliko ali manjšo posodo. Metlica za stepanje je primerna za stepanje beljakov, smetane, raznih pen. Metlica za mešanje je primerna za gladko testo ali namaze. Metlica za gnetenje pa za kvašeno testo.

Pokrov za doziranje in zaščito

Priložen je tudi plastični pokrov, ki olajša dodajanje sestavin ter služi kot zaščita med delovanjem kuhinjskega robota.

Dodatki za mletje mesa in ribanje Kitchen AssistantDodatni nastavki (niso sestavni del kompleta)

Na sprednji strani ohišja se nahaja odprtina za priključitev dodatnih nastavkov:

• Set za rezanje in drobljenje

• Set za mletje mesa

Recepti za pripravo hrane s kuharskim asistentom

Recept:

HRUSTLJAVI KRUHKI Z BELIM VINOM IN MASLOM

Švedske hrustljave kruhke so začeli peči že leta 500 n.š. Čeprav je težko verjeti, so tudi takrat ljudje preživeli skozi mrzlo zimo. Pravzaprav so ugotovili na kakšen način jo lahko izkoristijo; na primer z dodajanjem ledu v testo za kruh. Ko je led izpuhtel, so v kruhu nastali hrustljavi mehurčki.

Sestavine

50 g masla,
340 g moke
1 čajno žličko soli
1 ščepec sode bikarbone
1 čebula
2 dl belega vina

Priprava

1. Pečico segrejte na 250oC stopinj.
2. Drobno sesekljajte čebulo.
3. Na malo masla prepražite čebulo in dodajte belo vino.
4. Pustite povreti približno 5 minut.
5. V skledo dodajte moko, sol, sodo bikarbono, maslo in čebulo.
6. Vse skupaj zmešajte v gladko testo.
7. Postavite v hladilnik za 1 uro.
8. Razdelite na štiri dele in vsak del razvaljajte na 2-3 mm debelo.
9. V testo naredite luknjice.
10. V prej ogreti pečici pecite do zlato rjave barve in postrezite s stepenim maslom.

Oglejte si še več receptov.

Vir: Electrolux Slovenija

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori