Hlajenje, gretje, razvlaževanje in čiščenje zraka je zgolj nekaj funkcij, ki jih imajo sodobne klimatske naprave.

Klime so izredno uporabne naprave v vročih poletnih dneh. Toda klime niso zgolj naprave, ki ohlajajo prostore v katerih se nahajamo in bivamo, temveč še veliko več. Gretje, razvlaževanje in čiščenje zraka je zgolj nekaj funkcij, ki jih imajo sodobne klimatske naprave. Spoznajte vse možnosti, ki jih ponujajo klimatske naprave in preverite na kakšne načine si lahko zagotovite kakovosten, čist ter osvežen bivalni prostor. 

Klimatska naprava Mitsubishi MSZ-FH

 • Filter plasma QUAD

je plazemski filtrirni sistem, nameščen v notranji enoti, kjer s pomočjo električnega polja odstranjuje bakterije, viruse alergene in prah.

 • 3D I-SEE senzor (infrardeč)

nameščen na notranji enoti je sestavljen iz 8 vertikalno nameščenih senzorjev, ki se premikajo levo in desno in sobno temperaturo podrobno tridimenzionalno (3D) analizirajo, tudi na oddaljenih položajih v prostoru. Naprava oceni, kje se v sobi nahajajo osebe in na tej osnovi izvaja funkciji »posreden zračni tok« ali »neposreden zračni tok«.

 • Tedenska nastavitev

Pri modelih serije FH se prek daljinskega upravljalnika nastavi do 2 dnevni časovni oz. temperaturni nastavitvi za ves teden.

 • Dvojne lamele

  Funkcija dvojne lamele - klimatske naprave

  Zračni tok klimatskih naprav

PANASONIC CS-E12PKEW ETHEREA

klima panasonic

Priznanje iF 2013 Product Design Award (za inovativnost funkcij Econavi in Nanoe-G)

Econavi sistem

 • ima vgrajeno tipalo dejavnosti oseb in novo tehnologijo zaznavanja sončne svetlobe, s pomočjo katerih uravnava izhodno moč ter vam tako nudi najboljše udobje in hkrati varčuje z energijo.
 • optimizira smer in količino pretoka zraka glede na prisotnost ljudi v prostoru ter samodejno zmanjšuje moč hlajenja, ko je manj oz. ko ni sončne svetlobe
 • omogoča prihranek do 38 % električne energije

 

panasonic sončno vreme - klimatska naprava oblačno vreme - panasonic klima

Funkcija sončno-oblačno

Ob oblačnem vremenu zazna manj svetlobe in odloči, da je potrebno manj hladilne moči, nastavljena temperatura se samodejno dvigne za 1°C. Pri gretju: vreme se spremeni iz oblačnega v sončnega oz. ob prehodu noči v jutro, klima tako zazna povečano jakost svetlobe in določi, da je za ogrevanje potrebno manj energije, zato temperaturo zniža za 1°C.

Nanoe-G

je sistem za čiščenje zraka, ki z uporabo nanotehnologije drobnih delcev odstranjuje in deaktivira 99 % mikroorganizmov, kot so bakterije, virusi in plesen, bodisi v zraku bodisi prilepljenih na površine.

 

 

Klimatska naprava Gorenje Super DC Inverter

Srebrni ionski filterKompaktne dimenzije in estetsko, minimalistično oblikovano ohišje, ki v času mirovanja popolnoma pokriva vašo klimatsko napravo, vnese v vaš prostor prefinjeno eleganco. Notranja enota ima globino samo 15 cm in veliko funkcij, ki jih boste s pridom izkoriščali;

Ioni srebra učinkujejo na različne bakterije in mikroorganizme, so popolnoma brez vonja, sterilni in zdravju neškodljivi.

 • Aktivni karbonski filter

Odstranjuje določene vonjave kot je npr. amoniak (NH3), deaktivira škodljive kemične pline, kot je npr. formaldehyde (HCHO), ter z dodanim nano filtrom odstranjuje nečistoče v zraku.

 • Antibakterijski filter

je sestavljen iz naravnega biološkega encima in t.i. Eko filtra, ki ujame izredno majhne delce prahu, bakterij, glivic in mikrobov ter jih uniči (do 93 % bakterij)

 • C – vitamin filter

Filter zrak v prostoru napolni z vitaminom C, kar mehča kožo in zmanjšuje stres.

 • Ionizator

Anioni skrbijo za vaše telo, spodbujajo cirkulacijo krvi, izboljšujejo delovanje pljuč in preprečujejo bolezni dihal (npr. astma). Negativni ioni odpravljajo prah in dim. Ko zrak teče skozi ionizator se samodejno sproži delovanje in v zrak spušča negativno nabite delce.

 • Nočni režim delovanja

samodejno zniža moč hlajenja oz. gretja za 1°C prvi dve uri delovanja. Takšno nastavitev nato sistem ohranja naslednjih 5 ur, nakar se samodejno izklopi.

 • Samočistilna funkcija

po končanem delovanju v režimu hlajenja samodejno osuši izmenjevalnik toplote v notranji enoti ter ga pripravi za naslednje delovanja ter tako prepreči nastanek plesni in neprijetnih vonjav v napravi.

 • Zaščita prostora pred zmrzovanjem 

S pomočjo te funkcije lahko prostor v zimskih mesecih zaščitimo pred zmrzovanjem. V prostoru se vzdržuje temperatura 8°C.

 • Mono / multi kompatibilnost notranjih enot

Notranje enote DC Inverter in Super DC inverter se lahko uporabijo tako pri mono kot multi inverterskih klimatskih napravah.

 • Zaznavanje puščanja hladilnega sredstva

Klimatska naprava samodejno zazna puščanje hladilnega sredstva iz sistema in javi napako, kar omogoča dodatno zaščito kompresorja.

Klimatska naprava VIVAX ACP-12CH35GEYI

Klimatska naprava Vivax

I FEEL funkcija

V daljinskem upravljalniku je nameščen temperaturni senzor, s čimer klimatska naprava regulira temperaturo v neposredni bližini daljinca. Najbolje je, da daljinec hranite v svoji bližini oz. na mestu, kjer se največ zadržujete in na ta način povečate učinkovitost hlajenja.

Dry mould funkcija (zaščita pred plesnijo)

Po izključitvi naprave notranji ventilator nadaljuje z delovanjem pri nizkih obratih ter tako osuši notranje komponente in dele, da prepreči nastajanje plesni v notranjosti in na hladilnih rebrih.

Katehinski filter

izdelan je iz trpežne vlaknaste mreže, ki vpija prah in zaustavlja bakterije in viruse.

Aktivni ogljikov filter

vsebuje aktivno oglje in elektrostatična vlakna, ki absorbirajo različne vrste snovi (plinaste ali tekoče). Ta filter ima prednost v visoki zmogljivosti in hitrosti absorbcije škodljivih plinov (amoniak in vodikov sulfid), s čimer vnaprej preprečuje alergijske reakcije in druge neprijetne vonjave. Posebna oblika na površini filtra omogoča, da elektrostatični filter zbira majhne delce prahu, dima in živalske dlake.

Bio filter

sestavljen je iz posebnih bioloških encimov in eko filtra. Eko filter zbira iz zraka majhne delce prahu, bakterije, glivice in mikrobe, biološki encimi pa jih uničijo.

Bio filter klimatske naprave

Ionizator

Anioni skrbijo za vaše telo, spodbujajo cirkulacijo krvi, izboljšujejo delovanje pljuč in preprečujejo bolezni dihal (npr. astma). Negativni ioni odpravljajo prah in dim. Ko zrak teče skozi ionizator se samodejno sproži delovanje in v zrak spušča negativno nabite delce.

Funkcija 8°C

V primeru, da temperatura v prostoru pade pod 8°C, se naprava zažene v načinu gretja, da bi preprečila: zmrzovanje vodovodnih instalacij, okvare na električnih napravah občutljivih na nizke temperature ter naglo in popolno ohladitev prostorov. Odlična funkcija v primerih, ko se npr. pozimi za vikend odpravimo od doma in pozabimo nastaviti ogrevanje.

Samodiagnoza okvar

Če se karkoli pokvari, klimatska naprava prikaže šifro napake, katero javimo serviserju in pospešimo čas popravila, saj serviser pride k stranki že z rezervnim delom.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Odgovori