Poletje je pred vrati in ko nas sonce z vsemi močmi objema si lahko doma pripravimo hitro, osvežilno, slastno in še zdravo sladico. Malinov sladoled s temno čokolado.

Za ohladitev 4 oseb potrebujemo:

  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja (od tega 50 ml vanilin sladkorja)
  • 50 ml vode
  • Strok vanilje
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 g sladkorja
  • 150 g zamrznjenih malin
  • 3 žlice sladkorja
  • 50 g temne čokolade

a

Najprej pripravimo malinov pire. Zamrznjene maline odtajamo in jih s paličnim mešalnikom zmiksamo v gladek pire. Pire damo v kozico in mu dodamo tri žlice sladkorja. Segrevamo toliko časa, da se sladkor raztopi, nato precedimo skozi cedilo, da se znebimo pešk.

Sladkorni sirup pripravimo, tako da zmešamo vodo in sladkor ter zavremo in počakamo, da se sladkor raztopi (kuhamo približno 5 minut). Med tem časom stepemo sladko smetano z vaniljo (semena iz stroka).

Beljakom med stepanjem dodajamo vrel sladkorni sirup in stepamo dokler ne dobimo čvrstega, svetlečega snega (spominja za peno za britje). Dodamo malinov pire. Pustimo da se mešanica nekoliko ohladi, nato primešamo stepeno sladko smetano in nazadnje koščke temne čokolade. Zmes prelijemo v posodo, v kateri bomo sladoled zamrznili in damo za nekaj ur v zamrzovalnik.

Postrežemo s svežimi malinami, meto in čokoladnimi ostružki. Pa dober tek.

Recept je nastal v sodelovanju z blogom “Gurmanije kar tako … za vsak dan“. Piše Urška Škorjanc

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori