Ali ste vedeli, da lahko v mikrovalovni pečici Gorenje spenite mleko v kremasto peno? Hrustljavo zapečete krompirček? Pripravite slastno pico? Presenetite z okusno pečeno sladico? Sterilizirate otroške stekleničke?

Spenite mleko v kremasto peno

Mleko nalijte v posodo s pokrovom, ki jo lahko uporabljate v mikrovalovni pečici. Napolnite jo največ do polovice, zaprite in večkrat močno pretresite. Snemite pokrov in mleko v mikrovalovni pečici segrevajte toliko časa, da pena naraste.

Spenjeno mleko v kozarcu
Kremasta pena za odlične napitke

Posušite zelišča

Položite origano, rožmarin, timijan ali olupke citrusov na krožnik in grejte na najvišji stopnji 30 sekund. Obrnite zelišča in postopek ponavljajte, dokler niso suha.

Zelišča
Za okusne jedi so zelišča še kako pomembna

Sterilizirajte otroške stekleničke

Stekleničke napolnite z vodo do polovice, cuclje in pokrovčke pa položite v skledico in jih prelijte z vodo. Vse skupaj segrevajte 2 minuti na najvišji stopnji.

Otroške stekleničke
Čiste stekleničke brez napora

Spražite oreščke

Oreščke raztrosite po pladnju, primernem za mikrovalovno pečico. Pražite jih 1 minuto na najvišji stopnji, nato jih obrnite. Postopek večkrat ponovite.

Praženi oreščki
Okusni praženi oreščki

Zmehčajte star kruh

Zavijte star kruh v vlažno kuhinjsko krpo in ga za 10 sekund segrevajte na najvišji stopnji. Po potrebi postopek ponovite.

Hleb kruha
Trd kruh je še vedno dober

Zmehčajte rjavi sladkor

Trd in sprijet rjavi sladkor se bo omehčal, če ga, zavitega v vlažno krpo, za 30 sekund pogrejete na srednji stopnji moči.

Rjavi sladkor
Rjavi sladkor

Režite čebulo brez solza

Čebuli odrežite vrhnji in spodnji del in jo za 30 sekund grejte v mikrovalovni pečici na najvišji stopnji moči. Ohranila bo okus, le sok z encimi, ki povzročajo solzenje, se bo posušil.

Čebula
Hitri triki za lažje delo

Iztisnite več soka

Stiskanje limon ali limet je enostavnejše in več soka pridobite, če jih pred tem za 20 do 30 sekund segrevate na najvišji stopnji v mikrovalovni pečici.

Limona
Več limonade za isto ceno

Olajšajte si lupljenje česna

Neolupljen česen položite v skodelico in segrevajte na najvišji stopnji 15 sekund. Olupek se bo navlažil in omehčal, zato ga boste zlahka odstranili.

Strok česna
Ne zapravljajte dragocenega časa

Hitro namočite suh fižol

V skledo položite suh fižol, prelijte ga z vodo in dodajte ščepec sode bikarbone. Za 10 minut vključite najvišjo stopnjo. Pustite počivati 30 minut.

Fižol
Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori