Apple je konec julija posodobil iPod linijo in prekinil s proizvodnjo glasbenega predvajalnika iPod Nano in iPod Shuffle. Ikonična iPoda, sta bili zadnji dve verziji, ki ju ni poganjal operacijski sistem iOS, katerega najdemo na iPhonu in iPod Touchu.

Mnogi so predvideli odpravo zadnjih dveh iPodov, ki sta v glavnem samo predvajala glasbo in nista bila posodobljena že nekaj let. S predstavitvijo glasbenega predvajalnika iPod leta 2001 je družba Apple vstopila na trg zabavne elektronike in se s tem odrekla statusu izključno računalniškega podjetja.

Obe verzije je Steve Jobs predstavil leta 2005, štiri leta po predstavitvi originalnega iPoda. Na vrhuncu priljubljenosti leta 2008 je Apple prodal 54,8 milijona iPodov. Uspeh iPoda je igral veliko vlogo pri vrnitvi izvršnega direktorja Steva Jobsa in začetku Applovega pohoda, da postane eno najbolj uspešnih tehnoloških podjetij na svetu.

Jobs je slavnostno predstavil iPod Nano tako, da ga je izvlekel s svojega žepa na kavbojkah.

Eden od razlogov, zakaj je Apple prenehal s proizvodnjo iPod Shuffla je, da ne podpira tehnologije Bluetooth, kar pomeni, da ga ne moramo uporabljati z najnovejšimi brezžičnimi slušalkami AirPods. Na Shufflu in Nanotu tudi ni mogoče poslušati Apple Music, Applove spletne storitve za avdio in video.

Odločitev označuje konec obdobja, saj Apple sedaj ne prodaja več tradicionalnih glasbenih predvajalnikov.

Na Facebook? Twitter? Po mejlu?

Izdelki

Odgovori